PRINT PAGINA

Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

5 dagen in één van de best bewaarde geheimen van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Check-in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant met lunch. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken op een wel heel bijzondere manier; je krijgt de basis principes uitgelegd van het gebruik van speciale sneeuwschoenen, de stepslede en langlauf ski's. Gedurende het gehele verblijf mag je hier op basis van beschikbaarheid gebruik van maken om de wondere witte wereld verder te ontdekken. Je zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om een beetje wegwijs gemaakt te worden door je gastvrouw!  Als je terug bent is de elektrische sauna al warm voor je gestookt. Diner en overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
 

Dag 2

Dag 2 Op pad met de husky's en op jacht naar het noorderlicht

Op pad met de husky's en op jacht naar het noorderlicht

Na een uitgebreid ontbijtbuffet met allerlei heerlijkheden uit de omgeving staan de huksy's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 12 km maken.  De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi, waar je kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de elektrische sauna. Na het diner ga je op zoek naar het noorderlicht. Er staat een sneeuwscooter met een grote slede erachter klaar, instappen maar en gaan. Je maakt een prachtige tocht door het nachtelijke winterwonderland en met geluk aanschouw je zelfs het magische groene licht! Diner en overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 1,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1,5-2 uur

Dag 3

Dag 3 Lapse lunch in de kota en rooksauna

Lapse lunch in de kota en rooksauna

Vandaag ga je de hele dag op stap met Sirpa en Katja. Eerst wordt de omgeving van Klubi verkend, waarbij ieder gebouw zijn eigen verhaal heeft. Een kota bijvoorbeeld is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota bereidt Sirpa boven het open vuur een heerlijke lunch en als je het leuk vindt mag je meehelpen bij het bereiden. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. Sirpa zal zeker wat recepten met je delen, zodat je ze thuis ook nog eens kunt verrassen! Ook bereid je gezamenlijk alvast een grote zalm boven het haardvuur voor het diner van vanavond. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! De zalm zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting in Isokenkasiten Klubi Lodge.

 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootertocht naar Kuntivaara en Laps diner

Sneeuwscootertocht naar Kuntivaara en Laps diner

Na het uitgebreide ontbijtbuffet is het tijd om op de sneeuwscooters te stappen. Na een korte instructie ga je met 2 personen per sneeuwscooter op pad voor een mooie tocht door de besneeuwde bossen naar de heuvel Kuntivaara. Je zult merken dat het landschap veranderd naar mate je hoger komt. Op de top aanschouw je de prachtige, dik besneeuwde bomen. Werkelijk een winterwonderland. Bij helder weer kun je tot kilometers ver kijken! De middag kun je naar wens indelen. Blijf je lekker bij de lodge of kies je voor een optioneel bezoek aan een rendierfarm? Vraag de zusjes gerust om de mogelijkheden. Het diner is vandaag een traditioneel Laps feest. Reken erop dat je gaat genieten van al het goede dat Lapland te bieden heeft. Sirpa en Katja zullen je alles vertellen over het traditionele leven en eten in deze onherbergzame gebieden waar de natuur bepaalt wat er op tafel komt. Alles komt uit de buurt en is geplukt, geoogst, gedroogd, gerookt of gevangen in de zomer en in de herfst in de wildernis rondom Isokenkäisten Klubi. 
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte en genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Aansluitend is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: