Noorderlichtreis Winterwonderland®

Op jacht naar het noorderlicht in sprookjesachtig Salla

noorderlichtreis-winterwonderland-header

Noorderlichtreis Winterwonderland®

Een week naar het prachtige winderwonderland van Sallatunturi. In de maanden januari en februari ligt er een dik pak sneeuw op de grond, maar ook op de bomen. Gaat u het noorderlicht fotograferen boven deze prachtige sculpturen? Gaat u voor een comfortabele week in Sallatunturi, met uw eigen privé bungalow, mooie activiteiten en dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben of Marc? Dan is deze week perfect voor u.

Uw noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vliegt u 13 januari of 3 februari 2019 van Amsterdam naar Rovaniemi. Via Santa Claus Village reist u met uw reisleider en de medereizigers naar Sallatunturi. Hier in deze besneeuwde wildernis, dichtbij de Russische grens, verblijft u de aankomende 7 nachten. Naast een sneeuwscootersafari wordt u op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoorgids, gaat u tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht, maakt u een huskysafari en is er een bijzonder diner in een wildernis cabin georganiseerd. Elke dag krijgt u van de noorderlichtgids een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Daarbij zullen zij u ook assisteren. 13 januari wordt u begeleidt door Ruben Weytjens; 3 februari door Marc de Mos*. Zowel Ruben als Marc zijn zeer goed bekend met de arctische regio, goede natuur- en noorderlichtfotografen en met een uitstekende kennis van het noorderlicht.
* In principe worden deze reizen begeleid door reisleider Ruben of Marc, onder voorbehoud van hun persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
U verblijft 7 nachten in Sallatunturin Tuvat op basis van halfpension.


Transfers

 • Luchthaven Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Huskysafari (ca. 4 uur)
 • Natuurexcursie (ca. 3-4 uur)
 • Exclusief diner in wildernis cabin
 • Dagelijkse noorderlichtjachten noorderlichtgids
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - februari
 • Incl. rechtstreekse vlucht en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlichtreis Winterwonderland®

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht

Aan het begin van de ochtend vertrekt u met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrekt u met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Rovaniemi. Met een privé bus vertrekt u samen met de reisleider naar Sallatunturi, waarbij u onderweg een stop maakt bij Santa Claus Village. In Sallatunturi heeft u een privé bungalow. Ook haalt u de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo bent u alvast goed uitgerust voor de vele uren die u de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet u van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? U ontdekt samen met uw gids de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar u zich tevens eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje. Overnachting in Sallatunturin Tuvat. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Noorderlicht rendiersafari

Wakker worden in de witte wereld van Salla in uw eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na ...

Wakker worden in de witte wereld van Salla in uw eigen bungalow; alleen dat is al een belevenis. Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant heeft u even alle tijd voor uzelf. De mogelijkheden zijn legio! Lekker rondwandelen, skiën of langlaufen? Na het diner gaat u naar het Salla Rendierpark. De rendieren staan al op u te wachten en met een eigen slee en rendier trekt u met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. Daar heeft u een perfect zicht op de noordelijke hemel. Terwijl u hopelijk de kans heeft om het noorderlicht en de rendieren samen op uw droomfoto te zetten maken de gidsen op de achtergrond een open vuur. Tevens wordt er voor een warm drankje gezorgd. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in uw gezellige bungalow kunt u wederom genieten van een uitgebreid ont...

Na een deugddoende nachtrust in uw gezellige bungalow kunt u wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrekt u met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Er zijn zeker mogelijkheden om te wisselen of om mooie foto’s te schieten. Achteraf kan u lekker ontspannen in uw privé bungalow. In het Kiela restaurant zult u weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlan...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlandschap op het programma. De besneeuwde bomen, de halfbevroren beekjes en het sprookjesachtige licht maken dit een lust voor het oog. De gids neemt u op sneeuwschoenen mee naar de mooiste plekjes. Ook gaat u op een bevroren meer een gat boren en proberen een paar visjes te vangen. Tussendoor geniet u van een lunch in een Finse kota. Na deze avonturen kan u de spieren weer lekker ontspannen in uw eigen bungalow. Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Hopelijk kunt u na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur natuur-programma: 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kan u overdag lekker doen waar u zelf zin in heeft. Misschien heeft u wel interesse in een o...

Vandaag kan u overdag lekker doen waar u zelf zin in heeft. Misschien heeft u wel interesse in een optionele safari? Durft u het bijvoorbeeld aan om te gaan rendierracen? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vindt u ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner gaat u bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Sallatunturin Tuvat. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Husky’s en noorderlicht?

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan u bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen u met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. Dit wordt ongetwijfeld alweer een nieuw hoogtepunt in deze bijzondere week! En tijdens een pauze bij het open vuur geniet u van een warm hapje en drankje.

Na lekker wat vrije tijd in uw bungalow praat de reisleider u tijdens het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: Batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan zomaar plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen. Overnachting in Sallatunturin Tuvat.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan u! Lekker ontspann...

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan u! Lekker ontspannen of rondwandelen door Salla? Of misschien vond u eerdere deze week nog een leuke optionele excursie die u ter plaatse heeft bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen geladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Deze week wordt immers in stijl afgesloten: Speciaal voor u en uw medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Rendierpark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut. Of u echter rustig de tijd krijgt om van dit heerlijke diner te genieten op deze bijzonder gunstige noorderlichtlocatie hangt uiteraard af van de noorderlichtactiviteit. Overnachting in Sallatunturin Tuvat bungalows.
Duur wildernisdiner-programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reist u naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reist u naar luchthaven Rovaniemi en vliegt u weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht
Dag 2 Noorderlicht rendiersafari
Dag 3 Sneeuwscooteren!
Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
Dag 5 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 6 Husky’s en noorderlicht?
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Excursies

Meer avonturen in Salla
Er staat u een druk programma te wachten tijdens uw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Seizoensafsluiter
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Lapland en Noorwegen Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® fly & drive

  winterwonderland-fly-drive-thumb
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Uniek avontuur
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Speciale editie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.895 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3
 • Actieve reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie