Noorderlicht finale

Kosteloos annuleren tot 2 maanden voor vertrek voor alle winterreizen

Boek nu je winterreis, annuleer kosteloos tot 2 maanden voor vertrek en ontvang je volledige aanbetaling retour. Zo profiteer je nu nog van de ruime keuze in ons aanbod! 

De laatste week in maart mag met recht een grande finale genoemd worden. Er is vaak veel noorderlichtactiviteit, het weer is aangenaam en de temperaturen zijn wat hoger tijdens de ‘lentewinter’, zoals de Finnen deze periode noemen. Ook worden de dagen snel langer; het is licht van ca. 06:00 tot 21:00 uur. Je gaat dus een heerlijke week tegemoet, met uiteraard veel aandacht voor het noorderlicht, maar ook (g)astronomie, fotografie en de bijzondere arctische natuur.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Vertrek 21 maart 2021 naar de lentewinter van Lapland. Deze periode is voor Finnen misschien wel de mooiste periode om naar Lapland te trekken. Je kunt kiezen uit een kamer of bungalow van Lapland Hotel Luostotunturi, perfect gelegen voor noorderlichtjagers. Deze week zullen Ruben Weytjens en Jos van der Maarel* jou begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht. Jos is fotograaf en amateurastronoom, en zal je zeker met al zijn enthousiasme meenemen in de wereld van natuurfotografie en astronomie. Overdag heb je alle tijd en ruimte om je eigen plan te trekken, waarbij een sneeuwscootersafari en een speciale dagexcursie met activiteiten op de mythische Lampivaara heuvel al zijn inbegrepen. Elke dag ga je genieten van heerlijke Lapse gerechten.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleiders Ruben Weytjens en Jos van der Maarel, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een 2-persoonskamer of een bungalow met douche en toilet, op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet en 1x lunch, 5x dinerbuffet, 2x een speciaal 3-gangen diner


Transfers

 • Luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
 • Luosto - Luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Lentewinter in Lapland bij maximaal sneeuwdek
 • Dagelijkse noorderlichtjachten
 • Begeleiding noorderlichtexpert Ruben Weytjens
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Uniek middag & avondprogramma op en rond de Amethistmijn
 • Begeleiding fotograaf en amateurastronoom Jos van der Maarel
 • Op vrije dagen mogelijkheid voor optionele excursies (Husky's, skiën, langlaufen, rendiersledetocht)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht finale

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Kittilä, boven de poolcir...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Kittilä, boven de poolcirkel. Je ontmoet de andere deelnemers van de reis en reist met de gidsen door naar Luosto. Snel door naar het restaurant van Hotel Luostotunturi waar een smakelijke lunch op je staat te wachten. Na het inchecken en opzoeken van je geboekte hotelkamer of bungalow, ga je onder begeleiding van Ruben en Jos een rondje Luosto doen. Zodoende ben je ook direct perfect voorbereid op de eerste noorderlichtjacht vanavond. Het introductierondje eindig je bij het safarihuis van Lapland Safaris. Hier liggen speciale thermo overalls en laarzen voor je klaar die je de hele week kunt gebruiken. Na het diner volgt de eerste noorderlichtverwachting door Ruben.
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuw...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat de eerste activiteit op het programma: een sneeuwscootersafari. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Pak ’s middags je rust of misschien wil je alvast een selectie maken uit de noorderlichtfoto’s van gisteravond? Diner in Hotel Luostotunturi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker langlaufen over de geprepareerde loipes of boek een optionele (sneeuwscooter of husky?)safari.  Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Gedurende de week zal Jos diverse workshops inplannen, zoals een workshop (natuur)fotografie, astronomie en light painting. Eén van deze workshops zou vandaag ingepland kunnen worden. De daadwerkelijke planning hoor je na aankomst. Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer met Ruben en Jos op jacht naar het noorderlicht.
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een spe...

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je op sneeuwschoenen met gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel.
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag in Luosto

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of g...

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in je cabin, zoek de skipiste op of ga met de groep langlaufen in de ongerepte natuur. Of huur een fatbike en beklim de Lampivaara heuvel nu per fiets. Ook het boeken van een optionele excursie behoort tot de mogelijkheden. Na het dinerbuffet is er in onze speciale ruimte in het hotel weer een noorderlichtvoorspelling en daarna noorderlichtjagen (indien helder).
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag in Luosto

In de ochtend en middag heb je wederom vrije tijd en de mogelijkheid om eventueel een optionele excu...

In de ochtend en middag heb je wederom vrije tijd en de mogelijkheid om eventueel een optionele excursie te beleven. Ook zal Jos weer een workshop kunnen inplannen. Na het dinerbuffet staan hopelijk alle seinen weer op groen voor een succesvolle noorderlichtjacht. Sowieso zal het vuurtje bij de Ahvenlampi meer aangemaakt worden.
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjach...

De laatste dag van deze prachtige reis is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjachten tot diep in de nachtelijke uurtjes. Ook vandaag bepaal je zelf wat je wilt beleven. Jos en Ruben nemen je graag mee naar de mooiste plekjes in de buurt. Maar misschien wil je een langere huskytocht boeken? Maak dan optioneel een lange tocht van ongeveer 20 kilometer. Onderweg krijg je koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.
's Avonds staat er een speciaal afscheidsdiner op het programma. Je merkt dat de dagen snel langer worden, dus je kunt rustig eten. Ondertussen houden Ruben en Jos de noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten en maak je je klaar voor de laatste noorderlichtjacht!
Overnachting in Luosto
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Kittilä en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooters en noorderlicht?
Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis
Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara
Dag 5 Vrije dag in Luosto
Dag 6 Vrije dag in Luosto
Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Voigt Travel heeft als extra al een sneeuwscootersafari voor jou geregeld maar je wilt vast meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Lapland Safaris in Luosto.

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Lapland Safaris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

sneeuwscooter-extra

Sneeuwscootersafari (inbegrepen bij je reis)

Voor kinderen geldt dat er ter plaatse wordt bepaald of ze groot genoeg zijn om achterop de sneeuwscooter te zitten (meestal vanaf circa 11 tot 14 jaar of minimaal 140 cm) of dat ze plaats moeten nemen in een slee, getrokken door een sneeuwscooter.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

luosto-special-sneeuwscootersafari

'Luosto Special' sneeuwscootersafari (inbegrepen)

Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een 'Finse Kota' voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

luosto-sneeuwscooter-rendierfarm

Sneeuwscootertocht naar rendierboerderij

Met de sneeuwscooter maak je een prachtige tocht door de natuur van Lapland naar een idyllische rendierboerderij. Hier maak je kennis met een eeuwenoude Lapse traditie en ervaar je het rijden op een slee, getrokken door rendieren!

 • Prijs: € 162 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
luosto-korte-sneeuwscootersafari

Korte sneeuwscootersafari

Maak kennis met het indrukwekkende landschap rondom Nationaal Park Pyhä-Luosto tijdens een korte sneeuwscootertocht. Je leert een sneeuwscooter te besturen en volgt een mooie route door besneeuwde bossen en over bevroren moerassen. Halverwege wordt gestopt voor een warm drankje.

 • Prijs: € 99 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
luosto-lange-sneeuwscootersafari-fjells

Lange sneeuwscootersafari over de fjells

Een uitdaging en het hoogtepunt voor sneeuwscooter liefhebbers! Een geweldige tocht van ca. 100 km door de heuvels (fjells) van Luosto naar Pyhä. In een afgelegen restaurant geniet je van een heerlijke lunch. Let op: deze excursie is mogelijk vanaf 06-01-2021 en met 1 persoon per scooter. Alleen geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs.

 • Prijs: € 284 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter
luosto-ijsvissen-sneeuwscooteren

IJsvissen en sneeuwscooteren

Per sneeuwscooter rijd je door het besneeuwde bos naar een bevroren meer, waar de gids een goede locatie zoekt voor het ijsvissen. Gooi je hengeltje uit en met een beetje geluk haal je een vis onder het ijs vandaan. Na het vissen warm je je op bij het open vuur met een warm kopje koffie, voor je weer terug rijdt naar Luosto.

 • Prijs: € 133 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

luosto-middag-huskys

Middag met de husky's

Smaakt de huskysafari introductie naar meer? Maak dan ook deze lange tocht van ca. 20 km met de enthousiaste husky's. Transfer per auto van en naar de huskyfarm. Koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.

 • Prijs: € 222 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
luosto-bezoek-rendierpark

Bezoek aan het rendierpark

Per auto word je naar de rendierfarm gebracht. Op het park krijg je informatie over rendierhouderij in Lapland en maak je een ritje op een slede, voortgetrokken door een rendier. Bij een knisperend kampvuur geniet je van een kop koffie.

 • Prijs: € 127 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
luosto-husky-safari-extra

Huskysafari in Luosto

De manier om je helemaal één te voelen met de natuur. De husky's kunnen niet wachten om je ongeveer 10 kilometer lang door het indrukwekkende landschap van Luosto te trekken.

 • Prijs: € 158 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 2 personen per slee
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

luosto-sneeuwschoenwandeling-np

Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park

Een wandeling op sneeuwschoenen door een prachtig landschap. Zonder die 'tennisrackets' zou je hier diep wegzakken. De gids geeft je instructies, wijst je de weg en vertelt over de prachtige natuur.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
luosto-dagtocht-rovaniemi

Dagtocht Rovaniemi

Stadstour naar Rovaniemi incl. transfers en entree tot het Arktikum Museum, een prachtig museum over Lapland en het leven in het gebied boven de poolcirkel. Ook een bezoek aan Santa Claus Village is inbegrepen.

 • Prijs: € 158 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf 06-01-2021

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 1.595 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Nederlandse reisleider Kleine groep
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  dwars-tot-lapland-header-thumb
 • Lapland en Noorwegen Fins Lapland & Noorse Fjorden
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.445 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Singlereis naar Arctisch Lapland boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 1.995 p.p.

  Nuorgam Singles

  nuorgam-singles-thumb
 • Nederlandse reisleider Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 1.995 p.p.

  Groepsreis Luppolinna Lodge

  groepsreis-luppolinna-lodge-thumb
 • Singlereis met verblijf in knusse villa Boekbaar 20/21
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 1.795 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Comfortabele reis Fins Lapland
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Uitdagende reis Fins Lapland
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.345 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Lapland en Noorwegen Fins Lapland & Noorse Fjorden
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.485 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Actieve reis Fins Lapland
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.285 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Afwisselende reis Fins Lapland & Noorse Fjorden
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.445 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Kleine groep Fins Lapland
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider
Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Corona zorgmaatregelen Flexibel boeken, Repatriëringsgarantie, 24/7 bereikbaarheid op reis, Veilig-op-reis pakket
slider%20voigt%20corona%20zorgmaatregelen