Noorderlicht finale

Het 8-daagse slotakkoord van het noorderlichtseizoen

noorderlichtfinale-header2

Noorderlicht finale

De laatste week in maart mag met recht een grande finale genoemd worden. Er is vaak veel noorderlichtactiviteit, het weer is aangenaam en de temperaturen zijn wat hoger tijdens de ‘lentewinter’, zoals de Finnen deze periode noemen. Ook lengen de dagen snel; het is licht van ca. 06:00 tot 21:00 uur. Je gaat dus een heerlijke week tegemoet, met uiteraard veel aandacht voor het noorderlicht, maar ook (g)astronomie, fotografie en de bijzondere arctische natuur.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Vertrek 24 maart 2019 naar de lentewinter van Lapland. Deze periode is voor Finnen misschien wel de mooiste periode om naar Lapland te trekken. Je kunt kiezen uit een kamer, appartement of bungalow van Lapland Hotel Luostotunturi, perfect gelegen voor noorderlichtjagers. Deze week zullen Ruben Weytjens en Joris van der Maarel* je begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht. Joris is fotograaf en amateurastronoom, en zal zeker met al zijn enthousiasme meenemen in de wereld van natuurfotografie en astronomie. Overdag heb je alle tijd en ruimte om je eigen plan te trekken, waarbij een huskysafari en een speciale dagexcursie met activiteiten op de mythische Lampivaara heuvel al zijn inbegrepen. Elke dag ga je genieten van heerlijke Lapse gerechten.
* In principe wordt deze reis begeleidt door reisleiders Ruben Weytjens en Joris van der Maarel, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een 2-persoonskamer, appartement of bungalow met douche en toilet, op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet en 1x lunch, 4x dinerbuffet, 2x een speciaal 3-gangen diner en 1x diner in wildernis kota


Transfers

 • Luchthaven Rovaniemi - Luosto: ca. 1,5 uur
 • Luosto - Luchthaven Rovaniemi: ca. 1,5 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Lentewinter in Lapland!
 • Begeleiding noorderlichtexpert Ruben Weytjens
 • Begeleiding fotograaf en amateurastronoom Joris van der Maarel
 • Huskysafari 10 km
 • Exclusief Lampivaara middag & avondprogramma
 • Diner in wildernis kota
 • Elke dag een heerlijk diner!
 • Dagelijkse noorderlichtjachten
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht finale

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Rovaniemi, op de poolcirkel. J...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je binnen 3 uur van Amsterdam naar Rovaniemi, op de poolcirkel. Je ontmoet de andere deelnemers van het evenement en reist met de gidsen naar Luosto. Na het inchecken kun je genieten van een lunch en zal Ruben een uitgebreide introductie geven van de week. Bij de safariorganisatie liggen speciale thermo overalls en laarzen voor je klaar die je de hele week kunt gebruiken. Na het diner volgt de eerste noorderlichtverwachting door Ruben. Op groot scherm neemt Ruben je mee in de wereld van het noorderlicht. Zijn de condities goed? Dan gaan we snel naar buiten voor de eerste noorderlichtjacht. Overnachting in Hotel Luostotunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari boven de poolcirkel

Na het uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om kennis te maken met de husky's en d...

Na het uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om kennis te maken met de husky's en de arctische huskyfarm. Na een uitgebreide instructie kun je als 'huskymusher' op pad. Je weet hoe te remmen en hoe mee te hangen in de bochten. Eén persoon zit in de slee, en de ander staat achterop. Geniet van deze geweldige introductie van de Lapse wildernis! In de middag zal Joris van der Maarel een eerste introductie geven over astronomie. Na het dinerbuffet volgt er een noorderlichtvoorspelling en eventuele noorderlichtjacht (indien helder). Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga lekker langlaufen over de geprepareerde loipes of boek een optionele (sneeuwscooter?)safari. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Na het dinerbuffet ga je uiteraard weer met Ruben en Joris op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Hotel Luostotunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een spe...

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciale rupsvoertuig 'Pendolino' word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je op sneeuwschoenen met gids een wandeling maken in de omgeving van de mijn. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een houten huisje op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en bus keren we terug naar het hotel. Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur rendier-programma: ca. 8-9 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren?

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in de cabin, zoek de skipiste op of g...

Deze dag is helemaal aan jou! Heerlijk luieren in het hotel of in de cabin, zoek de skipiste op of ga met de groep langlaufen in de ongerepte natuur. Ook het boeken van een optionele excursie behoort tot de mogelijkheden. Na het dinerbuffet is er in onze speciale ruimte in het hotel weer een noorderlichtvoorspelling en daarna noorderlichtjagen (indien helder). Overnachting in Hotel Luostotunturi. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Dineren in wildernis kota

In de ochtend en middag heb je wederom vrije tijd en de mogelijkheid om eventueel een optionele excu...

In de ochtend en middag heb je wederom vrije tijd en de mogelijkheid om eventueel een optionele excursie te beleven. Aan het begin van de avond ga je een traditioneel kota diner beleving bij het open vuur. De avond start met een wandeling naar de ‘bos-kota’, een traditioneel Laps houten gebouw, waar een smakelijk 3-gangen diner aangeboden wordt. Ontspan bij het vuur en geniet van de klassieke smaken en geuren van Lapland. Hopelijk krijg je als extra toetje het noorderlicht te zien. Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Duur kota-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland

De laatste dag van deze prachtige dag is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjacht...

De laatste dag van deze prachtige dag is aangebroken. Lekker uitslapen, na de vele noorderlichtjachten tot diep in de nachtelijke uurtjes. Ook vandaag bepaalt je zelf wat je wilt beleven. Joris en Ruben nemen je graag mee naar de mooiste plekjes in de buurt. Maar misschien ben je verliefd geworden op de husky's tijdens de introductietocht? Maak dan optioneel een lange tocht van ongeveer 20 kilometer. Onderweg krijg je koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.
's Avonds staat er een speciaal afscheidsdiner op het programma. Je merkt dat de dagen snel lengen, dus je kunt rustig eten. Ondertussen houdt Ruben de noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten en maak je je klaar voor de laatste noorderlichtjacht! Overnachting in Hotel Luostotunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Huskysafari boven de poolcirkel
Dag 3 Een vrije dag in de Lapse wildernis
Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara
Dag 5 Sneeuwscooteren?
Dag 6 Dineren in wildernis kota
Dag 7 Laatste volle dag en noorderlichtjacht in Lapland
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Luosto

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Voigt Travel heeft als extra al een introductie huskysafari voor je geregeld maar het kan niet anders of je wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Lapland Safaris in Luosto.

Informatiebijeenkomst
Speciaal voor jou organiseert Voigt Travel in samenwerking met Lapland Safaris een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst of de ochtend daarna (je hoort dit bij aankomst). Je krijgt informatie over de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Uiteraard kun je ook vragen stellen. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van je accommodatie. Bekijk het complete weekprogramma met excursies in Luosto (opent in apart venster).
Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Lapland Safaris. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

huskysafari-inbegrepen

Huskysafari (extra bij je reis)

luosto-husky-safari-extra

Huskysafari (extra)

De manier om je helemaal één te voelen met de natuur. De husky's kunnen niet wachten om je ongeveer 10 kilometer lang door het indrukwekkende landschap van Luosto te trekken.

 • Prijs: Gratis
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 2 personen per slee
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

luosto-korte-sneeuwscootersafari

Korte sneeuwscootersafari

Maak kennis met het indrukwekkende landschap rondom Nationaal Park Pyhä-Luosto tijdens een korte sneeuwscootertocht. Je leert een sneeuwscooter te besturen en volgt een mooie route door besneeuwde bossen en over bevroren moerassen. Halverwege wordt gestopt voor een warm drankje.

 • Prijs: € 99 per persoon (23 dec - 24 mrt), € 84 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
luosto-lange-sneeuwscootersafari-fjells

Lange sneeuwscootersafari over de fjells

Een uitdaging en het hoogtepunt voor sneeuwscooter liefhebbers! Een geweldige tocht van ca. 100 km door de heuvels (fjells) van Luosto naar Pyhä. In een afgelegen restaurant geniet je van een heerlijke lunch. Let op: deze excursie is mogelijk vanaf 09-01-2019 en met 1 persoon per scooter. Alleen geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs.

 • Prijs: € 279 per persoon (9 jan - 24 mrt), € 245 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter
luosto-ijsvissen-sneeuwscooteren

IJsvissen en sneeuwscooteren

Per sneeuwscooter rijd je door het besneeuwde bos naar een bevroren meer, waar de gids een goede locatie zoekt voor het ijsvissen. Gooi je hengeltje uit en met een beetje geluk haal je een vis onder het ijs vandaan. Na het vissen warm je je op bij het open vuur met een warm kopje koffie, voor je weer terug rijdt naar Luosto.

 • Prijs: € 133 per persoon (23 dec - 24 mrt), € 109 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
saariselka-sneeuwscootersafari-rendierboerderij

Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij

Met de sneeuwscooter maak je een mooie tocht naar een rendierboerderij. Hier maak je kennis met een eeuwenoude Lapse traditie en ervaar je het rijden op een slee, getrokken door rendieren! Je wordt verwelkomd door de Sámi gastheer, die je kennis laat maken met de inheemse cultuur en rendierhouderij van Lapland. Tijdens het bezoek leer je om een lasso te gooien en hoor je bij de koffie meer over de Lapse cultuur en de rendieren.

 • Prijs: € 158 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Bent u alleen of met een oneven aantal, dan wordt u ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

luosto-middag-huskys

Middag met de husky's

Smaakt de huskysafari introductie naar meer? Maak dan ook deze lange tocht van ca. 20 km met de enthousiaste husky's. Transfer per auto van en naar de huskyfarm. Koffie en snacks in een traditionele Lapse kota.

 • Prijs: € 211 per persoon (23 dec - 24 mrt), € 178 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
luosto-bezoek-rendierpark

Bezoek aan het rendierpark

Per auto word je naar de rendierfarm gebracht. Op het park krijg je informatie over rendierhouderij in Lapland en maak je een ritje op een slede, voortgetrokken door een rendier. Bij een knisperend kampvuur geniet je van een kop koffie.

 • Prijs: € 122 per persoon (23 dec - 24 mrt), € 110 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

luosto-sneeuwschoenwandeling-np

Sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park

Een wandeling op sneeuwschoenen door een prachtig landschap. Zonder die 'tennisrackets' zou je hier diep wegzakken. De gids geeft je instructies, wijst je de weg en vertelt over de prachtige natuur.

 • Prijs: € 68 per persoon (23 dec - 24 mrt), € 56 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
luosto-dagtocht-rovaniemi

Dagtocht Rovaniemi

Tijdens de transfer van het vliegveld naar Luosto op de heenreis heb je al een stop gemaakt bij de Kerstman in Santa Claus Village. Wil je hem graag persoonlijk ontmoeten, dan moet je nog een keer terug, zodat je wat meer tijd kunt doorbrengen op de poolcirkel. Je brengt dan ook een bezoek aan de stad Rovaniemi en ook het Arktikum, een prachtig museum over Lapland en het leven in het gebied boven de poolcirkel.

 • Prijs: € 150 per persoon (11 jan - 24 mrt), € 135 per persoon (25 mrt - 31 mrt)
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf 11-01-2019

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.895 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3
 • Actieve reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Inclusief autohuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® fly & drive

  winterwonderland-fly-drive-thumb
 • Comfortabele reis Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Op de toendra Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Speciale editie Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Mystieke reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Uitdagende reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.245 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Uniek avontuur
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Lapland en Noorwegen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  noorderlichtreis-lapland-fjorden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie