Noorderlichtreis Lapland

Dé reis in Salla om onder begeleiding van een professionele Noorderlichtgids samen met jou maximaal 6 avonden gaat jagen op het noorderlicht en 7 dagen de Kevättalvi gaat beleven! We organiseren deze speciale editie bewust eind maart. Want vanaf deze periode zit Lapland in het lentewinter seizoen. De Finnen noemen dit de Kevättalvi. De sneeuwhoogte bereikt haar hoogste punt, de zon is aanwezig van 6 uur ’s ochtends tot begin van de avond. De zonnebril kan dus op en je winterjas kan misschien wel wat open. Een fenomenale tijd om overdag te genieten van alle bekende Lapland activiteiten. Maar eind maart is ook een perfecte periode voor het noorderlicht. Ga je mee op deze noorderlichtreis in Sallatunturi, met je eigen privé bungalow, mooie activiteiten en dagelijkse noorderlichtjachten met Wietse?
 
Jouw 7-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt op zondag 19 maart 2023 met een rechtstreekse vlucht naar Fins Lapland. Het avontuur begint met een prachtige rit door de taigabossen van Finland naar het kleine Sallatunturi. In Sallatunturi heb je de aankomende 6 nachten de beschikking over een privé bungalow en maak je dagelijks mooie excursies: per sneeuwscooter, sneeuwschoenen en met een span husky’s. Elke dag ga je samen met Noorderlicht-expert Wietse proberen te op jagen op het noorderlicht, uiteraard te voet, maar ook een avond met rendieren. Elke dag krijg je van Wietse een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op zaterdag 25 maart na een prachtige week weer naar huis.
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleider Wietse Dijkstra, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.
 
Verzorging:
Je verblijft:

 • 6 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension en 2 x outdoor lunch
 
Transfers:
 • Luchthaven Kuusamo – Sallatunturi: ca. 1,5 uur
 • Sallatunturi – Luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Huskysafari (ca. 2 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3-4 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling naar de ijsmuur incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
 • Vrije tijd om zélf Salla te beleven
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 7 dagen
 • Halfpension en 2x lunch
 • Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
wietse-d-lapland

Wietse Dijkstra

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo. Met een privé-bus reis je samen met reisleider Wietse Dijkstra naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat, en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Je ontdekt samen met Wietse de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar je je ook eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Husky’s en noorderlicht

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er een prachtige activiteit op het programm...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 2 uur. De honden staan je bij het Wilderness Park al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt.

Na lekker wat vrije tijd in je bungalow of omgeving praat Wietse je tijdens het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn; batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen.

Duur husky-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ont...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. We stoppen bij een hut om te genieten van een heerlijke warme lunch. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of een drankje doen in de pub. In het Kiela restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlan...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat er een tocht door het mooie winterlandschap op het programma. De gids neemt je op sneeuwschoenen mee naar de mooiste plekjes. Ook ga je op een bevroren meer een gat boren en proberen een paar visjes te vangen. Een geliefde bezigheid voor de Finnen, juist deze tijd van het jaar! Tussendoor geniet je van een lunch in een Finse kota. Na deze avonturen kan je de spieren weer lekker ontspannen in je eigen bungalow.

Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow.

Duur programma: 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag in Salla en noorderlichtjagen

Voor diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht, heeft weer even...

Voor diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht, heeft weer even wat extra tijd om uit te slapen. Geniet lekker in het Winterwonderland en onderneem waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Noorderlichtrendiersafari en afscheidsdiner in wilderniscabin

Een prachtige laatste volle dag! Misschien ga je wederom skien, wandelen of doe je een optionele exc...

Een prachtige laatste volle dag! Misschien ga je wederom skien, wandelen of doe je een optionele excursie. Deze reis wordt in stijl afgesloten; speciaal voor jou en de medereizigers wordt er een diner georganiseerd op een afgelegen locatie in het Wildernispark. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut. Aansluitend starten we vanaf deze locatie met een rendiersafari. Zittend in je eigen slee achter jouw privé rendier, glijdend door het stille Lapland in de avondschemering. We stoppen bij een vuurplaats, een perfecte noorderlichtlocatie!

Duur avondprogramma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven Rovaniemi en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Husky’s en noorderlicht
Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlicht?
Dag 4 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
Dag 5 Vrije dag in Salla en noorderlichtjagen
Dag 6 Noorderlichtrendiersafari en afscheidsdiner in wilderniscabin
Dag 7 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Salla
Er staat een druk programma te wachten tijdens jouw reis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

salla-rendiersafari-authentieke-slee

Rendiersafari in authentieke slee

Hoe sprookjesachtig kan het? Een rendiersledetocht van ca. 3 uur in een authentieke houten slee. Onderweg heb je een picknick bij het kampvuur, net als de Sami vroeger deden.

 • Prijs: € 122 per persoon | € 61 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Boekbaar winter 23/24
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  header_thumb
 • Inclusief activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Singlereis met lange excursies
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 1.745 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Volledige avonturenweek Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • Mét Noorderlichtgids Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis-salla-challenge-thumb
 • De klassieker Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Nederlandse reisleider volgeboekt
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 2.995 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  groepsreis_lapland_compleet_header_thumb
 • Singlereis met verblijf in knusse villa
  8 dagen, groepsreis, halfpension

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Inclusief activiteiten Volgeboekt
  4 dagen, mét noorderlichtgids, 20 jan '23, v.a. € 1.595 p.p.

  Noorderlichtweekend Lapland

  noorderlichtweekend_lapland_header_thumb
 • Singlereis naar Arctisch Lapland
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.445 p.p.

  Nuorgam Singles

  nuorgam-singles-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol