Noorderlichtreis Lapland

In Oost-Lapland, aan de rand van Nationaal Park Salla, ligt onze Noorderlichtlocatie van het eerste uur: Sallatunturi. Deze plek staat in de loop der jaren al in het geheugen gegrift van vele reizigers die jou voor zijn gegaan. Dankzij het goede verblijf, de enthousiaste en inspirerende lokale gidsen en het waanzinnige landschap. Ga een week lang mee noorderlichtjagen tijdens de donkere avonden met onze Noorderlichtgidsen en beleef fantastische activiteiten overdag, speciaal met Salla Wilderness Park voor deze reis georganiseerd.
 
Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in januari, februari of maart van Amsterdam naar Lapland. Samen met reisleider Marc de Mos of Ida-Jose en de medereizigers reis je per transferbus door naar Sallatunturi. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten. Naast dagelijkse noorderlichtbriefings en -jachten beleef je overdag geweldige avonturen, zoals een natuurexcursie naar de ijsmuur op sneeuwschoenen, een sneeuwscootertocht, een avondexcursie met rendieren, een lange huskysafari én een dagtocht naar het Oulanka National Park. Naast 4 outdoor lunches is er een bijzonder diner in een wildernis cabin georganiseerd. Onze reisleiders zijn zeer goed bekend met de arctische regio en hebben een uitstekende kennis van het noorderlicht.
* in principe wordt deze reis op 25 januari 2025 begeleid door Ida Jose, 1 februari 2025 door Marc de Mos, 1 maart 2025 door Marc de Mos en op 8 en 5 maart 2025 door Ida Jose, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.
 
Verzorging:
Je verblijft:

 • 7 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow op basis van halfpension en 4 x outdoor lunch
 
Transfers:
 • Luchthaven Kuusamo – Sallatunturi: ca. 1,5 uur en v.v. (bij vertrek op 25 jan, 1 feb en 1 mrt '25)
 • Luchthaven Rovaniemi - Sallatunturi: ca. 2 uur en v.v. (bij vertrek op 8 en 15 mrt '25)

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Sneeuwschoenwandeling naar de ijsmuur incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari incl. lunch (ca. 4 uur)
 • Dagtocht naar het Oulanka Nationaal Park incl. lunch (ca. 5-6 uur)
 • Een exclusief Laps diner in Finse Kota
 • Vrije tijd om zélf Salla te beleven
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension en 4x lunch
 • jan, feb & mrt
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ida-jose%20lapland

Ida-Jose Aalfs

Voigt Travel reisleider

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine...

Aan het begin van de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar de kleine luchthaven Kuusamo of Rovaniemi. Met een privé-bus reis je samen met jouw reisleider naar Sallatunturi, waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. In Sallatunturi check je in bij de receptie van Sallatunturin Tuvat en zoek je jouw privé bungalow op. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij het safari huis. Zo ben je alvast goed uitgerust voor de vele uren die je de komende dagen in de Lapse natuur zal doorbrengen. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in het Kiela restaurant. Misschien is het direct op de eerste avond al prijs met het noorderlicht? Je ontdekt samen met de reisleider de beste noorderlichtlocaties in de omgeving van Sallatunturi, waar je je ook eventueel kan verwarmen bij een zelfgemaakt vuurtje. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat jouw eerste natuurexcursie op het pro...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staat jouw eerste natuurexcursie op het programma. Een lokale gids van Wilderness Park Salla neemt je op sneeuwschoenen mee naar het Winterwonderland, waaronder de verscholen 'ijsmuur'. Ook ga je op een bevroren meer een gat boren en proberen een paar visjes te vangen; een geliefde bezigheid voor de Finnen! In een Finse kota geniet je van een lunch. Na dit avontuur kun je even gaan ontspannen in je cabin of even een drankje doen met de medereizigers in de Papana Pupi bar. Vroeg op de avond staat het dinerbuffet weer klaar in het Kiela restaurant. Hopelijk kun je na het diner genieten van een mooie noorderlichtshow.

Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlichtjagen met rendieren

Na een fijne nachtrust in je bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in he...

Na een fijne nachtrust in je bungalow kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het Kiela restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. We stoppen bij een hut om te genieten van een heerlijke warme lunch. Achteraf kun je even lekker opladen in je privé bungalow, want deze dag is nog láng niet voorbij. Na het diner wacht jou namelijk een onvergetelijke avondsafari met rendieren! Aan het begin van de avond vertrek je met eigen slee en rendier naar een donkere open plek in de wildernis, uiteraard onder begeleiding van lokale gidsen. Met wat geluk zullen we het noorderlicht aan de hemel zien dansen. 
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Duur noorderlichtjacht met rendieren: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag in Salla en noorderlichtjagen

Diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht heeft weer even wat e...

Diegene die het gisteravond extra laat hebben gemaakt met de noorderlichtjacht heeft weer even wat extra tijd om uit te slapen. Geniet lekker in het Winterwonderland en onderneem waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele rendiersafari? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Op de infoborden naast de receptie vind je ongetwijfeld tal van mogelijkheden. In de pub is het gezellig met andere reizigers en onder het genot van een drankje worden sterke verhalen uitgewisseld. Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Husky’s en noorderlicht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch. Na lekker wat vrije tijd in je bungalow praat de Noorderlichtgids je rond het dinerbuffet bij over de actuele noorderlichtsituatie. Het is zaak om altijd goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt.

Duur husky-programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Oulanka Nationaal Park

We bezoeken het Oulanka Nationaal Park, dikwijls uitgeroepen tot één van Europa’...

We bezoeken het Oulanka Nationaal Park, dikwijls uitgeroepen tot één van Europa’s meest fotogenieke Nationaal Parken. We volgen prachtige gemarkeerde routes terwijl de stilte van de arctische natuur en de storytelling van de gids van Salla Wilderness Park elkaar afwisselen. We lunchen in Basecamp Oulanka. Halverwege de middag keren we weer terug naar Sallatunturi. Na het diner volgt er uiteraard weer een noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Duur Oulanka programma: ca. 5-6 uur incl. transfers
Transferduur Sallatunturi – Oulanka: ca. 1 uur

 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en afscheidsdiner in Finse Kota

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspa...

Dit wordt alweer de laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, skiën of rondwandelen door Sallatunturi? Of misschien vond je eerder deze week nog een leuke optionele excursie die je ter plaatse hebt bijgeboekt?
Sowieso worden de batterijen opgeladen voor de allerlaatste avond. Deze week wordt in stijl afgesloten; speciaal voor de Noorderlichtreizigers wordt er een diner georganiseerd in het Wilderness Park. Uiteraard gebeurt dit in een gezellige, verwarmde hut.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven van Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen
Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlichtjagen met rendieren
Dag 4 Vrije dag in Salla en noorderlichtjagen
Dag 5 Husky’s en noorderlicht
Dag 6 Oulanka Nationaal Park
Dag 7 Vrije dag en afscheidsdiner in Finse Kota
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Salla
Er staat een druk programma te wachten tijdens jouw reis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

salla-rendiersafari-authentieke-slee

Rendiersafari in authentieke slee

Hoe sprookjesachtig kan het? Een rendiersledetocht van ca. 3 uur in een authentieke houten slee. Onderweg heb je een picknick bij het kampvuur, net als de Sami vroeger deden.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 2.495 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  Winterwonderland® week Singles
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.785 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  Noorderlichtreis Luosto
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, mét noorderlichtgids, feb & mrt '25, v.a. € 2.995 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam
 • De klassieker
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 15 mrt '25, v.a. € 2.685 p.p.

  Noorderlicht finale

  Noorderlicht finale
 • Mét ervaren reisleider Meest volledige Lapland reis
  8 dagen, groepsreis, halfpension + aantal lunches, v.a. € 3.295 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  Groepsreis Lapland Compleet
 • Finland én Noorwegen met exclusieve activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

  Noorderlichtreis Lapland en de fjorden
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Nuorgam Singles

  Nuorgam Singles

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol