Noorderlichtreis Lapland

Is het een lang gekoesterde wens om het mysterieuze noorderlicht te zien? Ben je bereid om avond na avond in de sneeuw of op het ijs te staan om de hemel af te turen en te wachten op dat grote moment? Deze 8-daagse noorderlichtreis staat helemaal in het teken van de Aurora Borealis met begeleiding door onze noorderlichtexpert Roderik. Op basis van zijn nauwkeurige voorspellingen ga je 's avonds met hem op jacht naar dit bijzondere fenomeen. Als het aan de noorderlichtgids ligt blijft geen kans onbenut.

Jouw 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 23 januari 2022 van Amsterdam naar Kittilä en reis je met de noorderlichtgids en medereizigers naar Luosto. De eerste 4 nachten slaap je in het Luostotunturi Hotel of in een bungalow in Luosto. In Luosto beleef je een natuurexcursie in het National Park Pyhä-Luosto op sneeuwschoenen, incl. outdoor lunch. En maak je een sneeuwscootertocht door de bossen en over bevroren meertjes. De overige 3 nachten breng je door in een privé bungalow in Sallatunturi, een klein plaatsje dichtbij de Russische grens. Direct op de eerste avond ga je tijdens een rendiersafari op jacht naar het noorderlicht. En beleef je overdag een lange huskysafari. Op de laatste avond is er een typisch Laps diner in een wildernis cabin georganiseerd. Elke dag krijg je van Roderik een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen. 
 * in principe wordt deze reis begeleidt door reisleider Roderik Peeters, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in hotel of bungalow in Luosto op basis van halfpension + 2 x lunch
 • 3 nachten in Sallatunturin Tuvat bungalow in Salla op basis van halfpension + 1 x lunch

Transfers

 • Luchthaven Kittilä - Luosto: ca. 2 uur
 • Luosto - Sallatunturi: ca. 2 uur
 • Sallatunturi - luchthaven Kuusamo: ca. 1,5 uur

Highlights

 • Noorderlichtjachten met noorderlichtgids
 • Sneeuwschoenwandeling incl. lunch (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Noorderlicht rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 4 uur)
 • Een exclusief Laps diner in wildernis cabin
 • Beleef Luosto én Salla
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • Verblijf op 2 locaties
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
roderik-p-noorderlicht

Roderik Peeters

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Verblijf in Sallatunturin Tuvat Bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in Noordwest-Lapland. Per transferbus reis j...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in Noordwest-Lapland. Per transferbus reis je met reisleider Roderik en medereizigers door naar Luosto, een klein dorpje in centraal Lapland en erg geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Na een welkomstlunch check je in bij de receptie en zoek je jouw privé kamer of bungalow op. Roderik leid je rond door Luosto, zodat zodra de avond valt je in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haal je de thermokledij op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of je rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie.

Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het ontbijt ga je wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen...

Na het ontbijt ga je wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt geraken. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Roderik zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.

Duur sneeuwschoenexcursie: ca. 3 uur
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat het sneeuwscooteren op het programma. Nadat je ee...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat het sneeuwscooteren op het programma. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Waarschijnlijk kun je op dag 3 al dusdanig goed het noorderlicht voorspellen, dat je misschien al je eerste eigen verwachting kunt maken voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen: Roderik houdt sowieso alles nauwlettend in de gaten. Diner in Hotel Luostotunturi.

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)
Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Een vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventu...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel naar de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Na het dinerbuffet ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.

Overnachting in Luosto.
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vla...

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Je verblijft in een Sallatunturin Tuvat bungalow, dichtbij het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla heb je de beschikking over een thermo-overall en winterlaarzen. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Misschien maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven jouw privé rendier. Je overnacht in Sallatunturi.

Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Lange huskytocht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige a...

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. Dit wordt ongetwijfeld alweer een nieuw hoogtepunt in deze bijzondere week! En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch en drankje. Na het diner is het zaak om weer goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan zomaar plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen.

Duur husky-programma: ca. 4 uur
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en wildernis diner

Wederom een volle dag in Lapland. En we sluiten deze prachtige week af met een heerlijke vrije dag. ...

Wederom een volle dag in Lapland. En we sluiten deze prachtige week af met een heerlijke vrije dag. Misschien boek je nog een optionele excursie, ga je skien op de Sallatunturi heuvel of maak je een fijne wandeling door het prachtige landschap, terwijl je nog eens nadenkt aan alle geweldige avonturen in de voorbije dagen. ’s Avonds sluit je deze week in stijl af, middels een diner in een wilderniscabin waar je per slee achter een sneeuwscooter naar toe vervoerd wordt. Hopelijk zorgt het noorderlicht voor een extra verrukkelijk toetje.
Overnachting in Sallatunturi.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park
Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlicht?
Dag 4 Een vrije dag in Luosto
Dag 5 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi
Dag 6 Lange huskytocht
Dag 7 Vrije dag en wildernis diner
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto en Salla
Er staat een druk programma te wachten tijdens jouw rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met jouw gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension, 8 jan '23, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Singlereis naar Arctisch Lapland Boekbaar 22/23
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.445 p.p.

  Nuorgam Singles

  nuorgam-singles-thumb
 • Singlereis met lange excursies Boekbaar 22/23
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 1.745 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Volledige avonturenweek Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • Mét Noorderlichtgids Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis-salla-challenge-thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 31 dec '22 & 18 feb '23, v.a. € 2.385 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  header_thumb
 • De klassieker Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Inclusief activiteiten Boekbaar 22/23
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 4 feb '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Luosto"

  noorderlicht-arcticans-luosto-thumb
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.675 p.p.

  Groepsreis Lapland Compleet

  groepsreis_lapland_compleet_header_thumb
 • Singlereis met verblijf in knusse villa
  8 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 1.795 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Groepsreis Luppolinna Lodge

  groepsreis-luppolinna-lodge-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol