PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Lapland

De klassieke noorderlichtreis in Luosto en Salla met noorderlichtgids

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in Noordwest Lapland. Op de luchthaven word je opgewacht door reisleider Marc en ontmoet je de overige noorderlichtjagers. Per transferbus rijd je door naar Luosto, een klein dorpje in centraal Lapland en erg geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Na een welkomstlunch check je in bij de receptie en zoek je jouw privé kamer of bungalow op. Marc leid je rond door Luosto, zodat zodra de avond valt je in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haal je de thermo-overall, laarzen en dikke gevoerde wanten op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of je rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie. Overnachting in Luosto.

Dag 2

Dag 2 Husky's en noorderlicht?

Goed eten is essentieel dus schep wat extra havermout op, want na het ontbijt staat er een huskysafari op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky's. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Tijdens de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Marc en eventueel noorderlichtjagen. Overnachting in Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)

Dag 3

Dag 3 Natuurexcursie met wildernisgids

Na het ontbijt ga je nog wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt geraken. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Marc zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert. Overnachting in Luosto.
Duur sneeuwschoenwandeling incl. lunch: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Een vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel met Marc mee op een mooie tocht naar de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Na het dinerbuffet ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht. Overnachting in Luosto.

Dag 5

Dag 5 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Deze plek wordt omringd door niets anders dan de oneindige wildernis, met de taiga welke zich uitstrekt tot aan Siberië. Je verblijft in een Sallatunturin Tuvat bungalow, dichtbij het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla heb je de beschikking over een thermo-overall en winterlaarzen. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Misschien maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven jouw privé rendier. Je overnacht in Sallatunturi.
Duur rendier-programma: ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren!

Na het ontbijtbuffet in het Kiela restaurant staan de sneeuwscooters al op je te wachten. Speciaal voor de Noorderlichtreizigers is er een exclusieve 3-4 uur durende safari uitgestippeld. Je rijdt met 2 personen per scooter door de bossen, over bevroren moerassen en meertjes en bij goede sneeuwcondities naar de top van een heuvel. Bij goed weer zul je zelfs Rusland kunnen zien liggen. Halverwege de tocht geniet je bij een vuurtje van een picknick soeplunch. Voor het diner volgt er wederom een noorderlichtbriefing en hopelijk in de avond een succesvolle noorderlichtjacht. Overnachting in Sallatunturi.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3-4 uur

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en wildernis diner

De laatste volle dag in Lapland. En de invulling is helemaal aan jou! Lekker ontspannen, cross country, skiën of gewoon rondwandelen door Sallatunturi. Of misschien een optionele excursie ter plaatse bijboeken? Sowieso wordt het opladen voor de allerlaatste noorderlichtjacht. Het laatste diner gaat op een bijzondere locatie plaatsvinden, een afgelegen hut omgedoopt tot een wildernis restaurant, speciaal voor deze groep noorderlichtjagers. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig en sluit je deze week met een klapper af! Overnachting in Sallatunturi.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur