Groepsreis Lapland Compleet

Ervaar de afwisseling die het uitgestrekte Lapland te bieden heeft en beleef de mooiste avonturen tijdens deze geheel verzorgde reis. Bij deze reis hoeft u nergens meer over na te denken en alleen nog maar te genieten. In Zweeds Lapland overnacht je in de ongerepte wildernis aan de snelstromende Tornio rivier. Je maakt hier kennis met zowel de husky’s als de rendieren en zelfs elanden spotten staat op het programma. Bij deze complete reis zullen we ook gaan varen in een met de ijsbreker. Zie jij jezelf al dobberen in een waterdicht pak in de Botnische golf? De reis sluiten we af in Fins Lapland  waar een bezoek niet kunnen overslaan! Tijdens de gehele reis zal een Nederlandstalige reisleider aanwezig zijn. Zij kan je alles vertellen over de omgeving en natuurlijk helpen met het spotten van het noorderlicht.


De 8-daagse Lapland reis in het kort
Vanuit Schiphol vlieg je in 3 uur naar Rovaniemi Airport, gelegen in Finland. Hier ontmoet je de reisleider en je reisgenoten. Met een busreis steken we de grens naar Zweden over om direct te genieten van een heerlijke lunch in een houten hut. De volgende dagen maak je kennis met de huskyhonden, de rendieren en de rendierhouders en bezoeken we een sneeuwkasteel. Na 3 nachten verplaatsen we ons naar een ander deel van Zweeds Lapland. Deze regio staat bekend om de elanden die hier in de winter te vinden zijn. Met een slede achter de sneeuwscooter hopen we de dieren van dichtbij te bewonderen, wat zijn ze groot! Na 5 nachten in Zweeds Lapland sluiten we Zweden af met een knaller. Stap aan boord van de IJsbreker op de Botnische Golf en ontspan met een drijfpak in het koude water. Als afsluiter verblijven we nabij de hoofdstad van Fins Lapland, Rovaniemi. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de kerstman en kan je alvast je kerstkaarten schrijven. Ook bezoeken we nog het musuem Arktikum, waarbij je alles van Lapland nogmaals voorbij ziet komen.
Tijdens deze reis proberen we natuurlijk ook het noorderlicht te spotten. Mocht er een kans zijn op het noorderlicht, weet de reisleider de goede spotplekjes te vinden.
*  28-01 in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Léonie de Waal , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.
*  11-03 in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ida-Jose Aalfs , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een hotelkamer in Kukkolaforsen op basis van volpension
 • 2 nachten in een hotelkamer in Jörn op basis van volpension
 • 2 nachten in een hotelkamer in Lapland hotel Sky Ounasvaara op basis van halfpension
  
Transfers
 • Luchthaven Rovaniemi – Kukkolaforsen: ca. 2 uur
 • Kukkolaforsen – Jörn: ca. 3,5 uur
 • Jörn - Rovaniemie: ca. 5 uur

Highlights

 • Nederlandstalige reisleider
 • Bezoek aan rendieren
 • Bezoek sneeuwkasteel Kemi
 • Huskysafari
 • Boottocht met IJsbreker
 • Op zoek naar elanden in een slede
 • 3 verblijfsplaatsen
 • Kleinschalige groepsreis
 • Bezoek Kerstman
 • Entree + rondleiding Arktikum
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension + aantal lunches
 • Januari & Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
leonie-wisse-lapland

Léonie Wisse-de Waal

Voigt Travel reisleider

Op de kaart

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Verblijf in Jörn Experience Hotel

Verblijf in Lapland Hotel Sky Ounasvaara

Een ervaring om nooit te vergeten

Groepsreis Lapland Compleet

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, stap in het vliegtuig en binnen 3 uur sta je in een totaal and...

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, stap in het vliegtuig en binnen 3 uur sta je in een totaal andere wereld. Vanuit het raampje tijdens het landen zie je al de besneeuwde bomen. Na het ophalen van de bagage maak je kennis met de reisleider Léonie of Ida-Jose en de andere reisgenoten. Met de bus rijden we door naar Zweedse grens. Hier staat bij aankomst een lekkere lunch klaar in de houten hut. Na het inchecken zal de reisleider uitleg geven welke mooie dingen jullie allemaal gaan doen. Maak in de middag nog een korte wandeling, voordat je aansluit bij het diner. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Huskysafari

Heerlijk wakker worden met een ontbijt met uitzicht op de rivier. Na een stevig ontbijt is het tijd ...

Heerlijk wakker worden met een ontbijt met uitzicht op de rivier. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal de slede voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoorlunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Rendiersafari en sneeuwkasteel Kemi

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rend...

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf op een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. In de middag brengen we nog een bezoek aan sneeuwkasteel Kemi. Is er vanavond kans op het noorderlicht? Vraag dan aan de reisleider wat de beste plek is om het noorderlicht te spotten.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Prachtige rondrit door Zweeds Lapland

Vandaag verlaten we na 3 heerlijke nachten Kukkolaforsen. Pak na het ontbijt je tas in en geniet van...

Vandaag verlaten we na 3 heerlijke nachten Kukkolaforsen. Pak na het ontbijt je tas in en geniet van de mooie busrit, die deels langs de Botnische golf zal gaan. Onderweg zullen we nog een stop maken voor de lunch. Deze is op eigen gelegenheid. In de middag komen we aan in Jörn Experience hotel. Jörn is een klein dorpje. Wandel door het dorp, voordat je aanschuift bij het diner. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Elanden spotten

Na een goede nachtrust is het tijd voor een dag vol actie. Met de bus gaan we richting Svansele. Hie...

Na een goede nachtrust is het tijd voor een dag vol actie. Met de bus gaan we richting Svansele. Hier is een groot wildernis centrum met alle dieren uit de omgeving. Loop rustig rond en leer meer over het leefgebied van de dieren. Rond lunchtijd wordt er boven het vuur een heerlijke lokale maaltijd bereid. Na de lunch is het tijd om de elanden in het echt te gaan spotten. De elanden leven hier in het wild. Stap in de slede die achter de sneeuwscooter hangt en de gids brengt je naar plekken, waarbij we de mogelijkheid hebben om de elanden te zien. Wat zijn die dieren toch groot!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Icebreaker

Deze ochtend pak je de koffers weer in en stappen we in de bus naar de Botnische Golf. Hier gaan we ...

Deze ochtend pak je de koffers weer in en stappen we in de bus naar de Botnische Golf. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Onderweg creëert de boot een stuk open water en kan je in een drijfpak genieten tussen de ijsschotsen.Na de boottocht gaan we opzoek naar een lunchplek. Deze lunch is niet inbegrepen. Na de lunch vervolgen we onze reis naar Fins Lapland. Eind van de dag komen we aan in Rovaniemi, in een hotel met prachtig uitzicht. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Kerstman en Arktikum

Geniet van het uitgebreide ontbijt, voordat we een bezoek brengen aan de Kerstman. Neem je adressenb...

Geniet van het uitgebreide ontbijt, voordat we een bezoek brengen aan de Kerstman. Neem je adressenboek mee, want je kan hier zelfs alvast je kerstkaarten versturen. Na de kerstman gaan we naar Arktikum. Een prachtig museum waar je nogmaals alles van Lapland zult zien. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens!

Helaas is het tijd om na het ontbijt de koffers in te pakken en in de bus te stappen naar de luchtha...

Helaas is het tijd om na het ontbijt de koffers in te pakken en in de bus te stappen naar de luchthaven. Wat een onvergetelijke reis heb je beleeft. Alles van Lapland heb je gezien en de tijd is veel te snel voorbij gegaan! Zien we je nog een keertje terug?
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Tervetuloa Lappiin
Dag 2 Huskysafari
Dag 3 Rendiersafari en sneeuwkasteel Kemi
Dag 4 Prachtige rondrit door Zweeds Lapland
Dag 5 Elanden spotten
Dag 6 Icebreaker
Dag 7 Kerstman en Arktikum
Dag 8 Tot ziens!
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Inclusief activiteiten Boekbaar winter 23/24
  8 dagen, mét noorderlichtgids, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Luosto

  header_thumb
 • Inclusief activiteiten
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension

  Noorderlichtreis Winterwonderland "Salla"

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Singlereis met lange excursies
  8 dagen, groepsreis, logies, v.a. € 1.745 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Incl. activiteiten én gids Volgeboekt
  7 dagen, mét noorderlichtgids, 19 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  lapland-noorderlichtreis-thumb
 • Volledige avonturenweek Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, jan & feb '23, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

  thumb-noorderlichtreis-avonturenweek-nuorgam
 • Mét Noorderlichtgids Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, halfpension, v.a. € 2.585 p.p.

  Noorderlichtreis Sallatunturi "Krokus"

  noorderlichtreis-salla-challenge-thumb
 • De klassieker Volgeboekt
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 18 mrt '23, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb
 • Singlereis met verblijf in knusse villa
  8 dagen, groepsreis, halfpension

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Inclusief activiteiten Volgeboekt
  4 dagen, mét noorderlichtgids, 20 jan '23, v.a. € 1.595 p.p.

  Noorderlichtweekend Lapland

  noorderlichtweekend_lapland_header_thumb
 • Singlereis naar Arctisch Lapland
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.445 p.p.

  Nuorgam Singles

  nuorgam-singles-thumb