PRINT PAGINA

Groepsreis Lapland Compleet

Bijzondere groepsreis door Fins- en Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, stap in het vliegtuig en binnen 3 uur sta je in een totaal andere wereld. Vanuit het raampje tijdens het landen zie je al de besneeuwde bomen. Na het ophalen van de bagage maak je kennis met de reisleider Léonie of Ida-Jose en de andere reisgenoten. Met de bus rijden we door naar Zweedse grens. Hier staat bij aankomst een lekkere lunch klaar in de houten hut. Na het inchecken zal de reisleider uitleg geven welke mooie dingen jullie allemaal gaan doen. Maak in de middag nog een korte wandeling, voordat je aansluit bij het diner.

Dag 2

Dag 2 Huskysafari

Huskysafari

Heerlijk wakker worden met een ontbijt met uitzicht op de rivier. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal de slede voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoorlunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 

Dag 3

Dag 3 Rendiersafari en sneeuwkasteel Kemi

Rendiersafari en sneeuwkasteel Kemi

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf op een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. In de middag brengen we nog een bezoek aan sneeuwkasteel Kemi. Is er vanavond kans op het noorderlicht? Vraag dan aan de reisleider wat de beste plek is om het noorderlicht te spotten.
 

Dag 4

Dag 4 Prachtige rondrit door Zweeds Lapland

Prachtige rondrit door Zweeds Lapland

Vandaag verlaten we na 3 heerlijke nachten Kukkolaforsen. Pak na het ontbijt je tas in en geniet van de mooie busrit, die deels langs de Botnische golf zal gaan. Onderweg zullen we nog een stop maken voor de lunch. Deze is op eigen gelegenheid. In de middag komen we aan in Jörn Experience hotel. Jörn is een klein dorpje. Wandel door het dorp, voordat je aanschuift bij het diner. 
 

Dag 5

Dag 5 Elanden spotten

Elanden spotten

Na een goede nachtrust is het tijd voor een dag vol actie. Met de bus gaan we richting Svansele. Hier is een groot wildernis centrum met alle dieren uit de omgeving. Loop rustig rond en leer meer over het leefgebied van de dieren. Rond lunchtijd wordt er boven het vuur een heerlijke lokale maaltijd bereid. Na de lunch is het tijd om de elanden in het echt te gaan spotten. De elanden leven hier in het wild. Stap in de slede die achter de sneeuwscooter hangt en de gids brengt je naar plekken, waarbij we de mogelijkheid hebben om de elanden te zien. Wat zijn die dieren toch groot!
 

Dag 6

Dag 6 Icebreaker

Icebreaker

Deze ochtend pak je de koffers weer in en stappen we in de bus naar de Botnische Golf. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Onderweg creëert de boot een stuk open water en kan je in een drijfpak genieten tussen de ijsschotsen.Na de boottocht gaan we opzoek naar een lunchplek. Deze lunch is niet inbegrepen. Na de lunch vervolgen we onze reis naar Fins Lapland. Eind van de dag komen we aan in Rovaniemi, in een hotel met prachtig uitzicht.

Dag 7

Dag 7 Kerstman en Arktikum

Kerstman en Arktikum

Geniet van het uitgebreide ontbijt, voordat we een bezoek brengen aan de Kerstman. Neem je adressenboek mee, want je kan hier zelfs alvast je kerstkaarten versturen. Na de kerstman gaan we naar Arktikum. Een prachtig museum waar je nogmaals alles van Lapland zult zien. 
 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens!

Tot ziens!

Helaas is het tijd om na het ontbijt de koffers in te pakken en in de bus te stappen naar de luchthaven. Wat een onvergetelijke reis heb je beleeft. Alles van Lapland heb je gezien en de tijd is veel te snel voorbij gegaan! Zien we je nog een keertje terug?
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: