Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Reis vanuit Fins Lapland naar de Noorse fjorden

noorderlichtreis-lapland-fjorden-header

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Deze noorderlichtreis is speciaal samengesteld voor de échte noorderlichtjager, die er veel voor over heeft om dit fenomeen te kunnen waarnemen. Je moet wel een beetje fanatiek zijn, want als het aan je reisleider en noorderlichtexpert Ruben Weytjens ligt, ben je alle avonden en nachten op jacht. Ruben baseert zich op wetenschappelijke details om de noorderlichtactiviteit zo goed mogelijk te kunnen inschatten. Je reis begint in het noorden van Fins Lapland en eindigt aan de fjordenkust van Noord-Noorwegen. De mooiste landschappen trekken aan je voorbij en uiteraard is er tijd om overdag een aantal prachtige excursies maken. Zodra de weers- en noorderlichtomstandigheden ook maar enigszins gunstig zijn, ga je er samen op uit. Door verschillende locaties op te zoeken wordt de kans op noorderlicht gemaximaliseerd.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar het Finse Ivalo. Samen met je reisgenoten, gids Ruben* en de bus met chauffeur rijd je naar Luosto. Onderweg stoppen we in Tankavaara, voor een Finse lunch en een bezoek aan het goudzoekers museum. In Luosto verblijf je 3 nachten in een gezellige Finse blokhut met privé sauna en beleef je een onvergetelijke huskysafari. De reis wordt vervolgd met een prachtige rit naar het desolate Kilpisjärvi, gelegen op het drielandenpunt van Zweden, Finland en Noorwegen. Je ziet tijdens deze tocht de taigabossen langzaam veranderen in het bijzondere toendralandschap. 2 nachten verblijf je in een Arctic Polar appartement met sauna en ga je met locals naar het bevroren hoogtemeertje achter de heilige berg Saana. De laatste 3 dagen krijgt de reis wederom een prachtige wending wanneer je de Noorse fjorden bereikt. De laatste 2 nachten verblijf je in Arctic Sommarøy Hotel, direct aan de open zee. Geniet hier van een boottocht en een speciale noorderlichtavond in de basestation van Halvar. Ook zul je zeker onder de indruk zijn van de parelwitte koraalstranden. Elke dag verzorgt Ruben een noorderlichtbriefing en gaat hij met je op jacht naar het noorderlicht.
* In principe wordt deze reis begeleid door reisleider Ruben Weytjens, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in Silver Pine Cabin in Luosto op basis van halfpension
 • 2 nachten in Arctic Polar apartments in Kilpisjärvi op basis van halfpension
 • 2 nachten in Arctic Hotel Sommarøy op basis van halfpension


Transfers

 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 2,5 uur
 • Luosto - Kilpisjärvi: ca. 5,5 uur
 • Kilpisjärvi – Sommarøy: ca. 3,5 uur
 • Sommarøy - Luchthaven Tromsø: ca. 1,25 uur


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Dagelijkse noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Lunch en bezoek goudmuseum Tankavaara
 • Huskysafari in Luosto
 • Busreis 'van taiga naar toendra'
 • Tocht naar hoogtemeer Saana met ijsvissen
 • Stadsbezoek Tromsø met Fjellheisen kabelbaan
 • Boottocht bij Sommarøy
 • Speciale noorderlichtavond op Sommarøy
 • Busreis langs de Noorse fjorden
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - februari
 • Incl. rechtstreekse vlucht en transfers
lisanne-n-lapland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

Beleef deze reis van dag tot dag. Onder begeleiding van Ruben Weytjens ga je in Fins Lapland én Noord-Noorwegen op jacht naar het wonderlijke licht. Overdag staan er bijzondere activiteiten op het programma. De volgorde en tijdstip van de activiteiten is onder voorbehoud. Het definitieve programma ontvang je bij aankomst.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeu...

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop in het interessante goudzoekersmuseum Tankavaara. De typisch Finse lunch, de eerste rendieren en de rondleiding door het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van Ruben Weytjens tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Wie weet heb je geluk en is het meteen de eerste avond al raak? Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op huskysafari door de heuvels van Luosto

Wakker worden in Lapland, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! De eerste volle dag in Lap...

Wakker worden in Lapland, dat is genieten. Zeker in het prachtige Luosto! De eerste volle dag in Lapland begint met een tocht met sledehonden. Je wordt naar de huksyfarm gebracht en maakt eerst kennis met de dolenthousiaste honden. Je krijgt uitleg van de huskygids, leert hoe je de slee moet besturen en dan gaan de remmen los voor een safari van ca. 10 km. Twee personen per slee, met één persoon zittend in de slee en de ander als de ‘musher’ achterop. Je zult zien dat je het besturen van de slee al snel onder de knie krijgt en dan is het echt genieten! Gedurende de tocht is er een gelegenheid om te wisselen van bestuurder. Na afloop wordt er warme bessensap geserveerd bij het open vuur, hier kun je misschien een puppy knuffelen en foto’s maken. 's Avonds geeft Ruben weer een noorderlichtbriefing en is de kans groot dat je weer op noorderlichtjacht gaat. Dinerbuffet wederom in Hotel Luostotunturi. Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto.
Duur husky-programma: ca. 2,5 uur (inclusief transfers en bezoek huskyfarm)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland®

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbu...

Door een lange noorderlichtnacht van gisteren misschien eerst wat uitslapen? Na een stevig ontbijtbuffet is de dag helemaal aan jou. Je hebt alle tijd om Luosto en omgeving nader te verkennen. Maak bijvoorbeeld met Ruben een prachtige wandeling naar de amethistmijn boven op de Lampivaara heuvel. Naast een werkelijk schitterend uitzicht kun je hier zelf opzoek naar de amethist edelsteen. Of ga heerlijk langlaufen of skiën op de Luostotunturi heuvel. Ook vanavond kun je weer aanschuiven voor het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Op basis van de noorderlichtvoorspelling door Ruben ga je op noorderlichtjacht. Ga je naar ‘locatie veldje’ of ‘locatie meertje’, waar je een vuurtje kunt maken? Overnachting in Silver Pine Cabins Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finla...

Vandaag staat de dag vooral in het teken van de route naar het drielandenpunt Noorwegen-Zweden-Finland. Je gaat naar Kilpisjärvi, omgeven door de hoogste bergen van Finland! Vanuit Luosto maak je een imponerende reis naar het noordwesten, oftewel 'de arm van Finland'. De taigabossen worden langzaam ingewisseld voor de eindeloze toendra steppes. Welkom in het land van de Sami. Bij Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami: de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Iets verder weg ligt Finlands hoogste berg, de 1328 m hoge Halti. Kilpisjärvi heeft een sublieme ligging voor noorderlichtjagers, zelfs vanuit Tromsø reist men 's avonds hiernaartoe om het noorderlicht te zien. De komende 2 nachten is er een appartement van Arctic Polar voor je gereserveerd, met privé sauna. Na het diner van gastheer JP krijg je natuurlijk weer een update van Ruben over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten het appartement op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling. Overnachting in Arctic Polar apartments. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeertje

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie het hoogland intrekt, moet goed eten! Je stapt in d...

Geniet uitgebreid van het ontbijtbuffet want wie het hoogland intrekt, moet goed eten! Je stapt in de slee achter de sneeuwscooter die je naar het meer Saanajärvi zal brengen. Een prachtige tocht van zo'n 5 km en terwijl je je laat rijden geniet je volop van deze magische omgeving. Op het hoogtemeertje achter de Saana maak je je op voor een traditionele Kilpisjärvische activiteit: pilkki, oftewel ijsvissen! Kilpisjärvi geniet (inter)nationale bekendheid vanwege de jaarlijkse grote ijsviswedstrijd. Na het ijsvissen kun je je opwarmen bij het vuur in een traditionele kota en krijg je een lekker warm drankje en hapje. Ook kun je meedoen aan de lasso-competitie. Daarna stap je weer in de slee voor de terugtocht. Rond het diner krijg je van Ruben weer een noorderlichtbriefing en bij goede condities ga je er zeker weer op uit vanavond. Overnachting in Arctic Polar apartments.
Duur hoogtemeer-programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Via Tromsø naar Sommarøy

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan s...

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We verlaten Kilpisjärvi en gaan snel de grens met Noorwegen over. Binnen een uur krijgt deze reis een compleet andere wending: het Finse binnenland wordt ingeruild voor de indrukwekkende Noorse fjorden. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar gelegenheid is om foto's te maken. In Tromsø gaan we met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter hoogte, voor een spectaculair uitzicht over de stad. Na wat vrije tijd in de stad rijd je verder naar het hotel voor de komende twee nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie! Na het smakelijke diner bezoek je het basestation van de lokale noorderlichtjager Halvar, om op de beste plek op Sommarøy op het noorderlicht te jagen. Binnen zijn zelfgebouwde hut is het gezellig en staat een warm drankje klaar. Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 7 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet wo...

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten. Na het ontbijtbuffet word je meegenomen in een boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Hopelijk zie je wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zal je ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in de middag een eigen moment om een mooie wandeling te maken over de stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink misschien een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proost je samen met Ruben en de medereizigers op een onvergetelijke week en maak je je op voor de laatste noorderlichtjacht. Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy.
Duur boottocht-programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar d...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Tromsø waar je afscheid neemt van Noorderlichtman Ruben en de buschauffeur. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam. Geniet misschien nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op huskysafari door de heuvels van Luosto
Dag 3 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 4 Op naar het magische Kilpisjärvi
Dag 5 Lokale tradities op het bevroren hoogtemeertje
Dag 6 Via Tromsø naar Sommarøy
Dag 7 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Lapland Silver Pine Cabins

Verblijf in Arctic Polar appartementen

Verblijf in Sommarøy Arctic Hotel

Excursies

Meer winteravonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens je rondreis! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Actieve reis 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland

  noorderlichtreis-lapland-thumb
 • Mystieke reis 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.145 p.p.

  Noorderlichtreis Kaamos

  noorderlichtreis-kaamos-thumb
 • Uitdagende reis 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

  noorderlichtreis-lapland-challenge-thumb
 • Uniek avontuur 2019/2020 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.185 p.p.

  Noorderlichtreis Samiland

  noorderlichtreis-samiland-thumb
 • Op de toendra
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.085 p.p.

  Noorderlichtreis Poolweek Lapland

  noorderlichtreis-poolweek-lapland-thumb
 • Speciale editie
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Arctische Sterrenhemel

  noorderlichtreis-arctische-sterrenhemel-thumb2
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.285 p.p.

  Op jacht naar het noorderlicht

  op-jacht-naar-het-noorderlicht-thumb
 • Seizoensafsluiter
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlichtfinale-thumb2
 • Comfortabele reis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.985 p.p.

  Noorderlichtreis Winterwonderland®

  noorderlichtreis-winterwonderland-thumb
 • Nederlandse reisleider
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.895 p.p.

  Rondreis Dwars door Lapland

  rondreis-dwars-door-lapland-thumb3

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie