PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Lapland en de fjorden

5 dagen volledig verzorgd in Lapland en Noord-Noorwegen

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Welkom in het land van het noorderlicht!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in 3 uur naar de arctische stad Tromsø. Nadat je de reisleider en medereizigers hebt ontmoet gaan we op pad. De route is adembenemend en je zult op een paar uitzichtpunten komen waar alle gelegenheid is om foto's te maken. Lunchen doen we halverwege de route in een typisch Noors restaurant. Aan het einde van de middag kom je aan in Kilpisjärvi. Bij  Kilpisjärvi ligt de karakteristieke berg Saana, een heilige berg voor de Sami; de berg steekt met steile rotswanden 600 meter boven het meer van Kilpisjärvi uit. Na het ophalen van de themokledij bij het excursiehuis en het inchecken in jouw kamer of privé appartement met sauna, geniet je van een 3-gangen diner in het hoofdgebouw. Je krijgt na het diner jouw eerste noorderlicht-update van de Noorderlichtigds over de vooruitzichten van vanavond. Eén stap buiten jouw appartement op deze bijzondere locatie en je hebt al de kans om het noorderlicht te aanschouwen, zonder hinderlijke lichtvervuiling.
Overnachting in Santa’s Hotel Rakka

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren en noorderlicht

Sneeuwscooteren en noorderlicht

Goedemorgen Lapland! Wanneer je de gordijnen opentrekt heb je hier een goede kans om een vosje of sneeuwhaas te zien. Wellicht heb je gisteren al al een prachtige noorderlicht-ervaring gehad achter de Saana berg. Wanneer je de andere kant op kijkt zie je het machtige Kilpisjärvi-meer, op het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. De komende paar uur gaat dit jouw speelterrein zijn. Bij het safarihuis krijg je een uitgebreide instructie hoe je de sneeuwscooter dient te gebruiken. Dan ga je met de gids op pad. Eerst rustig aan om te wennen aan het voertuig, daarna kun je midden op het bevroren meer de gashendel wat verder opentrekken. De totale afstand is ca. 30 km. Halverwege de middag ben je weer terug bij Hotel Rakka. Ga lekker ontspannen bij het haardvuur of maak op eigen gelegenheid een wandeling door de omgeving. Na het avondeten staan uiteraard de ogen weer op de noorderlichtparameters. Zijn de condities gunstig? Jouw Noorderlichtgids zal jou er uitgebreid over bijpraten. En is er een heldere hemel? Ondertussen weet je al de beste locaties te vinden.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur, 2 personen/scooter.
Overnachting in Santa’s Hotel Rakka.

Dag 3

Dag 3 Via Tromsø naar Sommarøy

Via Tromsø naar Sommarøy

Vandaag staat er weer een bijzondere etappe op het programma. We zeggen gedag tegen onze vrienden in Kilpisjärvi, brengen de thermokledij weer terug naar safarihuis, en gaan vervolgens de grens met Noorwegen over. Je ziet het landschap weer volledig veranderen wanneer het Finse toendralandschap plaatsmaakt voor de Noorse fjorden. In Tromsø ga je met de Fjellheisen kabelbaan naar 421 meter hoogte, voor een spectaculair uitzicht over de stad én een smakelijke lunch. Na wat vrije tijd in het stadje rijd je verder naar het hotel voor de komende twee nachten: Arctic Hotel Sommarøy. Het eiland Sommarøy is een ideale noorderlicht locatie. We hebben voor de superior kamers met balkon gekozen, waardoor je ook ’s avonds laat of ’s nachts snel buiten bent mocht het noorderlicht zich laten zien. Na het 3-gangendiner bezoek je de Noorderlichthut van de lokale noorderlichtjager Halvar, om op de beste plek op Sommarøy op het noorderlicht te jagen. In zijn zelfgebouwde hut is het gezellig en staat een warm drankje klaar. Buiten heb je een geweldig uitzicht op de Noorse Zee. De afgelopen jaren hebben we al vele malen het noorderlicht gereflecteerd gezien op het water.
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy

Dag 4

Dag 4 De Noorse zee en parelwitte koraalstranden

De Noorse zee en parelwitte koraalstranden

Wakker worden in de arctische omgeving van Sommarøy, dat is genieten! Na het ontbijtbuffet neemt local Ketil jou mee in zijn boot voor een tocht langs de eilandjes en kliffen. Je ziet vast wat wildlife, zoals de zeearend. Maar sowieso zullen de ogen te kort komen om de mooie fjorden en kustlijn helemaal te absorberen. Pak in het middaguur jouw eigen moment om een mooie wandeling te maken over de witte stranden, bezaaid met versteend koraal, en drink een kop koffie in het Kaillkråa café in het dorpje van de ca. 400 inwoners. Tijdens het laatste diner proosten we met de noorderlichtgids en de medereizigers op de laatste avond in Noorwegen. Daarna is het tijd voor een laatste geweldige noorderlichtjacht. 
Duur boottocht-programma: ca. 1,5 uur
Overnachting in Arctic Hotel Sommarøy

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven in Tromsø. Met een rechtstreekse vlucht en een geheugenkaartje vol foto's en herinneringen vlieg je weer terug naar Amsterdam. Geniet nog een laatste keer van het prachtige landschap, dit keer van bovenaf.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: