Ollila Lodge

Ga voor een actieve week in de ‘middle of nowhere’ en verblijf in de knusse bungalow van Ollila. Eigenaren Tuomo en Marjo laten je door hun vriendelijkheid en goede zorgen direct thuisvoelen. Tuomo kent de omgeving op zijn duimpje. Na een avontuurlijke safari met Tuomo zorgt Marjo ervoor dat er een heerlijk tweegangendiner voor je klaarstaat. Op de planning staat een tocht met sneeuwscooters, een huskysafari, een bezoek aan de rendieren, ijsvissen, een sneeuwschoenwandeling en uiteraard een noorderlichtexcursie. Opwarmen doe je in je eigen sauna bij je bungalow. De perfecte combinatie activiteiten en ontspanning voor een pure en authentieke Lapland ervaring.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Het diner bestaat uit een tweegangendiner van een vast menu, gemaakt van lokale ingrediënten. Vaak zelfs van de eigen moestuin. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 30 minuten.

NB: De arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. Bij dit specifieke arrangement is de minimum leeftijd 18 jaar en dien je in bezit te zijn van een geldig autorijbewijs ivm het besturen van de sneeuwscooter.

Highlights

 • Huskysafari van ca. 25 km (ca. 3,5 - 4 uur)
 • Sneeuwscootersafari van ca. 65 km incl. outdoorlunch (ca. 7 uur, 1 persoon/scooter)
 • Gratis gebruik van sneeuwschoenen en langlaufski's
 • Bungalow in the middle of nowhere
 • Bezoek aan de rendieren (ca. 2 uur)
 • IJsvissen incl. outdoorlunch (ca. 4-5 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 2-3 uur)
 • Noorderlicht safari ca. 2-3 uur)
 • Klein reisgezelschap
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
romy-h-lapland

Romy Hovestad

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Ollila bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Ollila Lodge

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op naar Lapland!

Het is eindelijk zover: je gaat naar Ollila Bungalows in Lapland. Na een directe vlucht en korte tra...

Het is eindelijk zover: je gaat naar Ollila Bungalows in Lapland. Na een directe vlucht en korte transfer kom je aan in het Winterwonderland van Tuomo en Marjo. Terwijl je je thermo-overall in ontvangst neemt, rustig je bungalow verkent en je spullen uitstalt, maakt Marjo een smaakvolle lunch klaar. ’s Middags is er tijd om de omgeving te ontdekken. Tuomo geeft eerst even uitleg over hoe je sneeuwschoenen en langlaufski's gebruikt. De dag sluit je af in je hout gestookte privé-sauna.  Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren

Wat is zo'n uitgebreid ontbijtbuffet heerlijk wakker worden. Kleed je warm aan: vandaag gaan we ...

Wat is zo'n uitgebreid ontbijtbuffet heerlijk wakker worden. Kleed je warm aan: vandaag gaan we op sneeuwscootersafari. Na een duidelijke uitleg van Tuomo over het besturen van de sneeuwscooter, gaan jullie op pad. Het wordt een mooie tocht door de Lapse wildernis. Je rijdt door de bossen van Tuomo en zijn buurman, dus je komt geen mens tegen. Trap dat gaspedaal dus maar in! Onderweg maakt Tuomo lunch bij het kampvuur. Bij terugkomst staat Marjo je op te wachten met iets lekkers en een warm drankje. Warm daarna lekker op in je eigen sauna voordat je aanschuift voor Marjo's overheerlijke diner.
Duur programma: ca. 7 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Dag met rendieren en husky's

Vandaag maak je kennis met rendieren en husky’s. Na het ontbijt word je naar de buurman verder...

Vandaag maak je kennis met rendieren en husky’s. Na het ontbijt word je naar de buurman verderop gebracht. Hier ontmoet je de rendieren en je mag ze zelfs voeren. Onder het genot van een warm drankje leer je hoe een rendierhouder samen met zijn rendieren leeft. Je keert terug naar Ollila, waar het volgende avontuur begint: de huskysafari! Je bent met z’n tweeën verantwoordelijk voor je eigen huskyspan. Onderweg rijd je weer over privéterrein en kom je nauwelijks iemand tegen. Een sprookjesachtige ervaring tussen de besneeuwde bomen. Na afloop eet de husky musher ook mee aan tafel en zo kom je alles te weten over de husky’s! 
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 3,5 - 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 IJsvissen op het bevroren meer

Het ontbijt is vandaag iets later, dus je kunt iets langer in je warme bed blijven liggen. Na het on...

Het ontbijt is vandaag iets later, dus je kunt iets langer in je warme bed blijven liggen. Na het ontbijt word je per sneeuwscooterslede naar de perfecte plek gebracht om te gaan ijsvissen. Tuomo is een echte specialist op het gebied van ijsvissen, omdat hij dit al 49 jaar doet. Je leert dus van de beste! Je leert hoe je een gat in het ijs maakt, hoe je de hengels moet gebruiken en uiteindelijk hoe je zelf een vis moet vangen. Wie heeft het meeste geluk? Uiteraard is er tussendoor een pauze om even op te warmen. Marjo maakt ’s avonds diner van de visvangst van vandaag. Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op jacht naar het noorderlicht

Zoals je op dag vijf al weet is Ollila de perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Tuomo...

Zoals je op dag vijf al weet is Ollila de perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Tuomo en Marjo houden je gedurende het verblijf op de hoogte wanneer je naar buiten moet. Maar om de ervaring nog specialer te maken, ga je vanavond met Tuomo op pad in het Muovaara bos. Hij neemt je mee naar een goede plek waar de lucht open is. Hier heb je een prachtig uitzicht en is de kans op het spotten van het lichtspektakel nog groter.
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling

Vandaag ga je op sneeuwschoensafari. Misschien heb je eerder deze week al geoefend. Je schoenen zakk...

Vandaag ga je op sneeuwschoensafari. Misschien heb je eerder deze week al geoefend. Je schoenen zakken namelijk niet weg in de sneeuw. Je loopt naar Muovaara, het hoogste punt van de regio. Bovenop de heuvel heb je een fantastisch uitzicht over het gebied. Onderweg geniet je tijdens de pauze bij het kampvuur van warme chocolademelk en wat lekkers. Na de lunch heb je alle tijd om te doen wat je wil. Lekker relaxen, nog meer wandelen of genieten in de sauna.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 - 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Een dagje vrij

Er wordt vandaag niets georganiseerd, dus je kunt doen waar je zin in hebt. Ga zelf op pad in de moo...

Er wordt vandaag niets georganiseerd, dus je kunt doen waar je zin in hebt. Ga zelf op pad in de mooie besneeuwde omgeving met sneeuwschoenen of langlaufski’s en stap in de sauna voor een ware Finse opwarmsessie. Ondertussen geniet je in het restaurant van Marjo's heerlijke kook- en bakkunsten. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

De tijd vliegt! Je geniet nog één laatste keer van het ontbijt van Marjo voordat je te...

De tijd vliegt! Je geniet nog één laatste keer van het ontbijt van Marjo voordat je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Kuusamo om naar huis te vliegen. Je zit vol met mooie herinneringen en verhalen om aan vrienden en familie te vertellen bij thuiskomst. Ollila zal voor altijd een speciaal plekje in je hart hebben, een onvergetelijke reis. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op naar Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren
Dag 3 Dag met rendieren en husky's
Dag 4 IJsvissen op het bevroren meer
Dag 5 Op jacht naar het noorderlicht
Dag 6 Sneeuwschoenwandeling
Dag 7 Een dagje vrij
Dag 8 Afscheid nemen van Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Ollila. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Bungalow aan de rand van het bos Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 2.195 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  Husky- en sneeuwavontuur Salla
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Rajamaa Lodge

  Rajamaa Lodge
 • Hotel aan het Inarimeer Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  Sneeuwavontuur Inari
 • Bungalows met afwisselende excursies inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  Winterwonderland® week Luosto

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Zweeds Lapland en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol