Kukkolaforsen Kids

Een heerlijke vakantie in Zweeds Lapland met het hele gezin

kukkolaforsen-kids-header

Kukkolaforsen Kids

Wilt u met kerst, oud & nieuw of de voorjaarsvakantie er op uit naar winters Lapland met het gehele gezin? Dan is Kukkolaforsen in Zweeds Lapland dé place to be, met een aantrekkelijke kinderkorting voor kinderen t/m 12 jaar oud. De ruime cabins met 2 aparte slaapkamers bevinden zich praktisch op de grens van Zweden en Finland, met alleen de snelstromende Tornio rivier die beide landen van elkaar scheidt. Vanuit de hot tub aan de oever van de rivier kijkt u zo uit op de imposante ijsschotsen en….hopelijk het noorderlicht. De familie Spolander doet er alles aan om u in de watten te leggen en zorgt voor een onvergetelijke tijd in Lapland voor jong en oud. Tijdens uw vakantie zullen grenzen letterlijk vervagen, met winteractiviteiten zoals husky- en sneeuwscootersafari aan beide kanten van de rivier. En óp de rivier! In Kukkolaforsen kunt u verder gebruik maken van maar liefst 15 sauna’s en een hot tub, dineren in het uitstekende restaurant, een kijkje nemen in het historische vissersmuseum of saunamuseum en uw zelf gevangen witvis grillen in een kota.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension en 6 keer lunch. De maaltijden worden deels in het hoofdrestaurant geserveerd en deels tijdens excursies (outdoor). Vier avonden bestaat het diner uit een buffet met lokale specialiteiten en drie avonden wordt er een 3 gangen diner geserveerd. Er zijn voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari naar rendierfarm incl. lunch (ca. 4–5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met outdoor lunch (ca. 3 uur)
 • Wildernis sneeuwscootersafari met outdoor lunch (ca. 3,5 uur)
 • Huskysafari met outdoorlunch (ca. 4-5 uur)
 • IJsvissen en witvis grillen in Lapse hut (ca. 4-5 uur)
 • Uitgebreide saunamogelijkheden en hot tub met uitzicht over de deels bevroren Tornio rivier
 • Bezoek aan Kemi Snowcastle (ca. 3 uur)
 • Bezoek aan Santa Claus Village (ca. 2 uur)
 • Optionele excursie met Polar Express Icebreaker mogelijk
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisette-k-lapland

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Kukkolaforsen Kids

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op u te wachten en wordt ...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op u te wachten en wordt u per bus naar het nabijgelegen Santa Claus Village gebracht, waar u de tijd heeft om alvast een kerstkaartje met een stempel van de kerstman te versturen, rond te kijken in de vele winkeltjes of om een foto te maken terwijl u midden op de poolcirkel staat. De kinderen kunnen daarnaast bij de Kerstman op schoot. Een hele ervaring! Aangezien u vroeg bent opgestaan voor uw reis naar Lapland, is er ook gelegenheid om (op eigen kosten) te lunchen, voordat u aan de transfer begint naar Kukkolaforsen in Zweeds Lapland. Check in, welkomstcocktail en uitleg over het programma dat u te wachten staat. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het kan geen kwaad om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te b...

Het kan geen kwaad om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. Na het ontbijt neemt de gids u op speciale sneeuwschoenen mee de wildernis in. U zult ervaren hoe u op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en u op plaatsen brengt, die u normaal gesproken lopend niet zou kunnen bereiken. Voor de kids een erg leuke ervaring. Ten eerste om de ouders natuurlijk voor proberen te blijven, maar ook om zo diep mogelijk de bossen in te gaan, zonder weg te zakken in de sneeuw! Onderweg wordt bij kampvuur een outdoor lunch geserveerd. Teruggekomen bij Kukkolaforsen is de sauna al voor u warm gestookt en heeft u vanuit de hot tub prachtig uitzicht over de rivier richting Fins Lapland. Vanavond worden er diverse lokale hapjes en een hoofdgerecht voor u in het VIP sauna huis geserveerd en u mag zo lang als u wilt gebruik maken van de sauna en de hot tub. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskysafari

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u per bus naar de husky farm in Finla...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u per bus naar de husky farm in Finland, waar u kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de boerderij. U zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met u op pad te gaan! Daarna is het tijd om de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. U rijdt afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen met meerdere personen per slee. Eén volwassene stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen met 1 of 2 kinderen voor zich. Uiteraard kunnen u en de kinderen na afloop nog lang met de husky's knuffelen. De outdoor lunch vindt plaats op de huskyfarm. In de namiddag is het uiteraard tijd voor de sauna alvorens u mag aanschuiven voor een overheerlijk diner. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Met de sneeuwscooter naar de rendierfarm

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt uw gids de instructies over het besturen van een sneeuwscoote...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt uw gids de instructies over het besturen van een sneeuwscooter met u door. Het is even wennen maar u zult ervaren dat u het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie heeft. Vervolgens begint u met 2 personen per sneeuwscooter (de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids) aan een mooie tocht door zowel Zweden als Finland naar de lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder u al staat op te wachten en u alles zult vertellen over het leven van en met de rendieren. Lunch wordt op de boerderij geserveerd en u maakt tevens nog een kort ritje van circa 15 minuten op een slee achter een rendier aan, zodat u de kracht van deze imposante beesten kunt ervaren. Diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Nóg een keer op de sneeuwscooter

U heeft eerder deze week al kennis gemaakt met hét vervoersmiddel van Lapland: de sneeuwscoot...

U heeft eerder deze week al kennis gemaakt met hét vervoersmiddel van Lapland: de sneeuwscooter. U maakt onder begeleiding van een gids een schitterende tocht door wederom Zweden én Finland. Als u het leuk vindt kunt u samen met uw kinderen onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een overheerlijke outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles nog even extra lekker! In de middag bent u weer terug bij Kukkolaforsen waar de sauna al weer voor u is warm gestookt. Maar uiteraard kunt u ook met het hele gezin een spelletje doen in de bungalow. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. 
Duur programma: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Zelfgevangen witvis eten

Na het ontbijt gaat u samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is...

Na het ontbijt gaat u samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is de langste rivier van Europa waar witvis en zalm voorkomen en dus een unieke plek om te (ijs)vissen! Zelfs in de winter is de rivier maar deels bevroren en dit geeft unieke plaatjes van ijsschotsen en woeste stroomversnellingen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids u alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor de lunch vangen? Kukkolaforsen staat bekend om de speciale manier van witvis grillen. De vis wordt eerst op aan een stok geregen en boven open vuur gegrild. De houten rook kota, een van de oudste gebouwen van het dorp, dateert uit de 18e eeuw. Tijdens het grillen van de vis komt u alles te weten over de manier van bereiden van de vis en de vistraditie van het dorp. De vis wordt opgediend met het typisch Zweedse 'tunnbröd' (letterlijk vertaald dun brood) en 'sima', een lokaal gebrouwen zoet drankje met citroen en bruine suiker. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar het Sneeuwkasteel

In de ochtend heeft u tijd ter vrije besteding. Na de lunch bezoekt u het Sneeuwkasteel in de Finse ...

In de ochtend heeft u tijd ter vrije besteding. Na de lunch bezoekt u het Sneeuwkasteel in de Finse stad Kemi, een prachtig gedecoreerd kasteel van sneeuw en ijs, dat ieder jaar opnieuw gebouwd wordt en door Finse kustenaars wordt gedecoreerd door middel van prachtige ijssculpturen. U heeft alle tijd om rond te kijken in de hotelkamers, de kapel en het ijsrestaurant. Vervolgens wordt u per bus teruggebracht naar Kukkolaforsen voor de sauna, het diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur*
Op vertrek 24.12. en 31.12. bezoekt u Snowmanworld in Rovaniemi in plaats van Sneeuwkasteel Kemi. Dit bezoek vindt plaats op de dag van aankomst en is inclusief lunch in het ijsrestaurant.
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 3 Huskysafari
Dag 4 Met de sneeuwscooter naar de rendierfarm
Dag 5 Nóg een keer op de sneeuwscooter
Dag 6 Zelfgevangen witvis eten
Dag 7 Naar het Sneeuwkasteel
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Kukkolaforsen
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Ter plaatse kunt u nog een aantal optionele excursies en activiteiten bijboeken. Denk aan een tocht op de Polar Icebreaker.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Meerdaagse tocht Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en Sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Exclusief bij Voigt en adults only Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Nangu

  sneeuwavontuur-nangu-thumb
 • Excursies inbegrepen Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Familie avontuur Winter 2018/2019 boekbaar
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Björkliden

  sneeuwavontuur-bjorkliden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie