Kukkolaforsen Kids

Een heerlijke vakantie in Zweeds Lapland met het hele gezin

kukkolaforsen-kids-header

Kukkolaforsen Kids

Wilt u met kerst, oud & nieuw of de voorjaarsvakantie er op uit naar winters Lapland met het gehele gezin? Dan is Kukkolaforsen in Zweeds Lapland dé place to be, met een aantrekkelijke kinderkorting voor kinderen t/m 12 jaar oud. De ruime cabins met 2 aparte slaapkamers bevinden zich praktisch op de grens van Zweden en Finland, met alleen de snelstromende Tornio rivier die beide landen van elkaar scheidt. Vanuit de hot tub aan de oever van de rivier kijkt u zo uit op de imposante ijsschotsen en….hopelijk het noorderlicht. De familie Spolander doet er alles aan om u in de watten te leggen en zorgt voor een onvergetelijke tijd in Lapland voor jong en oud. Tijdens uw vakantie zullen grenzen letterlijk vervagen, met winteractiviteiten zoals husky- en sneeuwscootersafari aan beide kanten van de rivier. En óp de rivier! In Kukkolaforsen kunt u verder gebruik maken van maar liefst 15 sauna’s en een hot tub, dineren in het uitstekende restaurant, een kijkje nemen in het historische vissersmuseum of saunamuseum en uw zelf gevangen witvis grillen in een kota.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension en 6 keer lunch. De maaltijden worden deels in het hoofdrestaurant geserveerd en deels tijdens excursies (outdoor). Vier avonden bestaat het diner uit een buffet met lokale specialiteiten en drie avonden wordt er een 3 gangen diner geserveerd. Er zijn voldoende tafeltjes om privé te dineren, maar vaak zoekt de groep elkaar op tijdens de maaltijden.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca. 2 uur.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Bezoek aan rendierfarm incl. lunch en Kemi Snow Castle (ca. 3–4 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • Wildernis sneeuwscootersafari met outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (gids bestuurt huskyslee) met outdoorlunch (ca. 4-5 uur)
 • IJsvissen en witvis grillen in Lapse hut (ca. 3 uur)
 • Uitgebreide saunamogelijkheden en hot tub met uitzicht over de deels bevroren Tornio rivier
 • Bezoek aan Santa Claus Village (ca. 2 uur)
 • Optionele excursie met Polar Express Icebreaker mogelijk
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
lisette-k-lapland

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Kukkolaforsen Kids

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op u te wachten en wordt ...

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op u te wachten en wordt u per bus naar het nabijgelegen Santa Claus Village gebracht, waar u de tijd heeft om alvast een kerstkaartje met een stempel van de kerstman te versturen. Of om rond te kijken in de vele winkeltjes en een foto te maken terwijl u midden op de poolcirkel staat. De kinderen kunnen daarnaast bij de Kerstman op schoot. Een hele ervaring! Aangezien u vroeg bent opgestaan voor uw reis naar Lapland, is er ook gelegenheid om (op eigen kosten) te lunchen, voordat u aan de transfer begint naar Kukkolaforsen in Zweeds Lapland. Check-in, welkomstcocktail en uitleg over het programma dat u te wachten staat. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het kan geen kwaad om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te b...

Het kan geen kwaad om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. Na het ontbijt neemt de gids u op speciale sneeuwschoenen mee de wildernis in. U zult ervaren hoe u op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en u op plaatsen brengt, die u normaal gesproken lopend niet zou kunnen bereiken. Voor de kids een erg leuke ervaring. Ten eerste om de ouders natuurlijk voor proberen te blijven, maar ook om zo diep mogelijk de bossen in te gaan, zonder weg te zakken in de sneeuw! Onderweg wordt bij kampvuur een outdoorlunch geserveerd. Teruggekomen bij Kukkolaforsen is de sauna al voor u warm gestookt en heeft u vanuit de hot tub prachtig uitzicht over de rivier richting Fins Lapland. Vanavond worden er diverse lokale hapjes en een hoofdgerecht in het VIP sauna huis geserveerd en u mag zo lang als u wilt gebruik maken van de sauna en de hot tub. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Huskysafari

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u per bus naar de huskyfarm in Finlan...

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrekt u per bus naar de huskyfarm in Finland, waar u kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de boerderij. U zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met u op pad te gaan! Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee terwijl de gids de husky's aanmoedigt en de slede bestuurt. Uiteraard kunnen u en de kinderen na afloop uitgebreid met de husky's knuffelen. De outdoorlunch vindt plaats op de huskyfarm. In de namiddag is het uiteraard tijd voor de sauna alvorens u mag aanschuiven voor een heerlijk diner. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur (inclusief transfers en lunch)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt uw gids de instructies over het besturen van een sneeuwscoote...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt uw gids de instructies over het besturen van een sneeuwscooter met u door. Het is even wennen maar u zult ervaren dat u het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie heeft. De kinderen gaan in een slee achter de sneeuwscooter van de gids. U maakt onder begeleiding van een gids een schitterende tocht door wederom Zweden én Finland. Als u het leuk vindt, kunt u onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles extra lekker! In de middag bent u weer terug bij Kukkolaforsen waar de sauna al weer voor u is warm gestookt. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. 
Duur programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag heeft u tijd ter vrije besteding. Wellicht wilt u zich opgeven voor de optionele excursie na...

Vandaag heeft u tijd ter vrije besteding. Wellicht wilt u zich opgeven voor de optionele excursie naar de Polar Explorer Icebreaker. Tijdens de 3 uur durende cruise krijgt u een rondleiding door o.a. de machinekamer en bezoekt u de kapitein op de brug. Het geluid van het kraken van het ijs zult u nooit meer vergeten. Evenals het ronddobberen in een speciaal drijfpak in een wak achter de boot! Diner en overnachting in Kukkolaforsen. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Zelfgevangen witvis eten

Na het ontbijt gaat u samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is...

Na het ontbijt gaat u samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is de langste rivier van Europa waar witvis en zalm voorkomen en dus een unieke plek om te (ijs)vissen! Zelfs in de winter is de rivier maar deels bevroren en dit geeft unieke plaatjes van ijsschotsen en woeste stroomversnellingen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids u alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor de lunch vangen? Kukkolaforsen staat bekend om de speciale manier van witvis grillen. De vis wordt eerst aan een stok geregen en boven open vuur gegrild. De houten rook-kota, één van de oudste gebouwen van het dorp, dateert uit de 18e eeuw. Tijdens het grillen van de vis komt u alles te weten over de manier van bereiden van de vis en de vistraditie van het dorp. De vis wordt opgediend met het typisch Zweedse 'tunnbröd' (letterlijk vertaald dun brood) en 'sima', een lokaal gebrouwen zoet drankje met citroen en bruine suiker. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Bezoek aan rendierboerderij en Kemi Snow Castle

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijdt u met uw gids naar de lokale rendierboerderij, waar de rendie...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijdt u met uw gids naar de lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder al op u wacht en u alles vertelt over het leven van en met de rendieren. Lunch wordt op de boerderij geserveerd en u maakt een kort ritje van circa 15 minuten op een slee achter een rendier aan, zodat u de kracht van deze imposante dieren kunt ervaren. Aansluitend bezoekt u het Sneeuwkasteel in de Finse stad Kemi, een prachtig gedecoreerd kasteel van sneeuw en ijs, dat ieder jaar opnieuw gebouwd en door Finse kustenaars gedecoreerd wordt door middel van prachtige ijssculpturen. U heeft alle tijd om rond te kijken in de hotelkamers, de kapel en het ijsrestaurant. Vervolgens wordt u per bus teruggebracht naar Kukkolaforsen voor sauna, diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3-4 uur*
*Bij vertrek 23.12. en 30.12. is het Sneeuwkasteel helaas nog niet toegankelijk. Wel wordt er deze twee weken een stop gemaakt bij het Sneeuwkasteel om de constructie en de werkzaamheden te bekijken.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan tra...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 3 Huskysafari
Dag 4 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Zelfgevangen witvis eten
Dag 7 Bezoek aan rendierboerderij en Kemi Snow Castle
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Kukkolaforsen
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Ter plaatse kunt u nog een aantal optionele excursies en activiteiten bijboeken. Denk aan een tocht op de Polar Icebreaker.

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotkan Maja

  muotkan-maja-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.145 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Tweedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Winterwonderland® week Salla

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.565 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.865 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.535 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Driedaagse huskytocht
  8 dagen, v.a. € 2.495 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Veel activiteiten
  8 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Ivalo

  sneeuwavontuur-ivalo-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.785 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer
  8 dagen, v.a. € 2.095 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Tweedaagse tocht traditionele ski's
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa Lodge

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.475 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 2.245 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim Kids

  sneeuwavontuur-nellim-kids-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Complete reis
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Winterwonderland® week Äkäslompolo

  winterwonderland-week-akaslompolo-thumb
 • Gezinsvakantie
  8 dagen, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  winterwonderland-week-kids-akaslompolo-thumb
 • Uitdagende sneeuwscooterreis
  8 dagen, v.a. € 2.965 p.p.

  Sneeuwscooter avontuur Summit Adventure

  sneeuwscooter-avontuur-summit-adventure-thumb(1)
 • Reis voor bikkels
  8 dagen, v.a. € 3.275 p.p.

  Sneeuwscooter- en huskyavontuur Extreme Adventure

  harriniva-hotels-safaris-extreme-adventure-lapland-thumb
 • Familiepret
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

  sneeuwavontuur_tropiikki_kids_thumb
 • Plezier gegarandeerd
  8 dagen, v.a. € 1.675 p.p.

  Sneeuwavontuur Tropiikki

  thumb_sneeuwavontuur_tropiikki
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 2.345 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris Kids

  sneeuwavontuur-jeris-kids-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie