PRINT PAGINA

Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

Complete Lapland ervaring met overnachting in wildernis cabin

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam vlieg je naar Kittilä. Hier staat de transfer naar Hotel Jeris voor je klaar. Check-in, je kamer of bungalow en je krijgt alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken. Lunch, diner en overnachting in Jeris.

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan lokale rendierfarm

Bezoek aan lokale rendierfarm

Na een overheerlijk ontbijtbuffet word je door de gids opgehaald voor een transfer per bus naar een 19e-eeuwse rendierfarm. Tijdens een diashow vertelt de rendierhouder uitgebreid over het leven van en met de rendieren. Ook breng je een bezoek aan een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof je zo terug gaat in de tijd! Aansluitend maak je nog een tocht van 7 km met de rendierslede om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je hoort niets anders dan het suizen van de wind door de besneeuwde bomen en het hijgen van de rendieren. Diner en overnachting in Jeris.
​Duur dagprogramma: ca. 4 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscootersafari door de besneeuwde bossen

Sneeuwscootersafari door de besneeuwde bossen

Na het ontbijt ontmoet je de gids voor een korte instructie hoe je een sneeuwscooter dient te besturen. Vervolgens maak je met 2 personen per sneeuwscooter onder begeleiding van een gids een prachtige lange tocht van ca. 60-80 km door de besneeuwde bossen. Eén persoon bestuurt de sneeuwscooter en de andere persoon zit achterop. Onderweg heb je de mogelijkheid om van plaats te wisselen en wordt er uiteraard gestopt voor een heerlijke lunch. Diner en overnachting in Jeris.
​Duur programma: ca. 5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Start van de 2-daagse huskysafari

Start van de 2-daagse huskysafari

Na het ontbijt is het tijd om je spullen te pakken voor de 2-daagse huskysafari. Je wordt per auto naar Harriniva Arctic Sled Dog Centre gebracht waar je verhalen hoort over het leven van deze fascinerende arctische dieren. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam van 4 of 5 honden en na de instructie is het dan eindelijk zover: staande op de slede moedig je je harige team aan terwijl je geniet van het schitterende landschap om je heen. Niets anders dan besneeuwde bossen en uitgestrekte vlaktes! Onderweg stop je voor een overheerlijke lunch bij kampvuur, waarna de tocht voortgezet wordt. De totale afstand die je vandaag aflegt is ongeveer 25 kilometer. In de namiddag kom je aan bij de wildernis cabin waar je met de groep de nacht gaat doorbrengen. Hier kun je je kennis over overleven in de wildernis bijspijkeren tijdens het maken van een vuur, het verzorgen van de husky's, het bereiden van het diner en het warm stoken van de sauna aan de rand van het meer. Overnachting in de wildernis cabin met gedeelde faciliteiten.

Dag 5

Dag 5 Nog een heerlijke dag met de husky's

Nog een heerlijke dag met de husky's

Na het ontbijt wordt de tocht met de husky's weer vervolgd. Je maakt vandaag weer een inspannende en schitterende tocht van zo'n 30 kilometer door het arctische landschap. Lunch vindt plaats bij kampvuur, waarbij de husky's even de tijd hebben om zich weer op te laden voor het laatste stukje van de tocht terug naar het Sled Dog Centre. Hierna word je per auto teruggebracht naar Hotel Jeris, waar de sauna lekker voor je is opgewarmd. Tijdens het diner in het restaurant kun je nog nagenieten van alle belevenissen van de afgelopen dagen. En misschien een foto delen met het thuisfront van jou met de onvergetelijke husky's! Overnachting in Jeris.

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen of langlaufen

Sneeuwschoenwandelen of langlaufen

Na het ontbijt heb je tijd ter vrije besteding. Optioneel kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari. Ter plaatse boek je aan de hand van het weekprogramma optionele excursies bij. Of trek er op uit op de speciale sneeuwschoenen of langlaufski's voor een mooie tocht door de bossen. Tegen betaling kun je ook gebruik maken van de Arctic Spa. Diner en overnachting in Jeris.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Vrije dag en Laps diner

Ook vandaag heb je alle ruimte voor het deelnemen aan een optionele excursie of wellicht heb je gisteren zo de smaak te pakken gekregen van het langlaufen of sneeuwschoenwandelen, dat je het materiaal vandaag nog een dagje huurt voor een extra tocht. Lunch is geserveerd in Jeris. ’s Avonds kunt je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer je laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris.
Duur programma: 3 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan al het mooie komt een einde. Helaas is het tijd om de tas weer in te pakken en afscheid te nemen van je reisgenoten. Met de transfer word je naar de luchthaven gebracht en van daar vlieg je terug naar Nederland. Een reis om nooit te vergeten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: