Husky- en sneeuwavontuur Salla

In Salla kun je tijdens je bijzondere Lapland vakantie rekenen op een schitterende en afwisselende tijd vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier! De gezelligheid is hier spreekwoordelijk en alles gaat heerlijk relaxed. Je logeert in een authentieke Finse bungalow aan de bosrand. Vrijwel iedere dag ga je van hieruit op pad. Heb je nog tijd over dan is de skipiste op loopafstand.

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies (m.u.v. dinerbuffet op dag van aankomst en ontbijtbuffet op de eerste ochtend) Laps diner in de traditionele kota en 3x wildernislunch.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 2 uur.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • 2 lange huskysafari's (ca. 5-6 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen met ijsvissen (ca. 4 uur)
 • Rendiersafari (ca. 3 uur)
 • Laps specialiteitendiner in het kota restaurant
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Incl. 1 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
karlijn-finland

Karlijn van Velse

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sallatunturin Tuvat bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Husky- en sneeuwavontuur Salla

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven tijdens je Lapland vakantie. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar de Sallatunturin Tuvat bungalows. Je krijgt een l...

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar de Sallatunturin Tuvat bungalows. Je krijgt een lichte welkomstlunch en infomeeting in het Salla Rendierpark. Er wordt een uitleg gegeven over wat je deze week te wachten staat en past de thermo overall. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens ga je naar de accommodatie om in te checken. Diner en overnachting in Sallatunturin Tuvat. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Onvergetelijke eerste dag met husky's

Je maakt kennis met één van de meest typische Lapse middelen van vervoer, de huskyslee...

Je maakt kennis met één van de meest typische Lapse middelen van vervoer, de huskyslee. Je ontmoet de husky's en de gids vertelt je alles hoe de honden worden getraind en naar welke commando´s ze wel en niet luisteren. Je kunt ze rustig aanhalen en zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Dan wordt het sein voor vertrek gegeven. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken. In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap, zittend in de slede. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg om foto´s te maken, koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kun je genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur. In de middag keer je weer terug naar Salla.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Nog een dag op pad met sledehonden

Zorg dat je goed ontbijt want vandaag ga je nog zo'n heerlijke lange dag weg met de huskyslee en...

Zorg dat je goed ontbijt want vandaag ga je nog zo'n heerlijke lange dag weg met de huskyslee en rennen, dat is wat ze willen! Omdat je gisteren al hebt geoefend, zul je vandaag meer ontspannen op de slee kunnen staan en maak je vast nog meer kilometers. Onderweg is er lunch bij het vuur. Laat in de middag kom je weer terug in Salla.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Dit keer een rendier voor de slee

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhoud...

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en je ´eigen´ rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Rendieren zijn statige dieren met veel kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt. Natuurlijk krijg je een lichte lunch in de buitenlucht bij een houtvuur.
Duur programma: ca. 3 uur (1 persoon per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een mooie sneeuwscootertocht door Winterwonderl...

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een mooie sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De gids verzorgt de koffiestop en daarna kun je wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je tijd voor jezelf. Het is een optie om de skipistes op de Sallatunturi te gaan verkennen. Dat kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een fantastische sledehelling. Wie terug de stilte in wil, kiest voor sneeuwschoenen of langlaufski's huren en gaat zelf een tocht maken, routes genoeg!
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwsch...

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk, die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte. Je komt uit op een meer waar je je geluk kunt beproeven met ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! 's Avonds sluit je de dag in stijl af met een Laps specialiteiten diner in een traditioneel Kota restaurant.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf de dag indelen. Misschien is er nog een activiteit ...

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf de dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Bind bijvoorbeeld de ski's onder en ga skiën in Salla. Je kunt deze altijd bijboeken via de receptie. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, nee...

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor de vlucht terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Onvergetelijke eerste dag met husky's
Dag 3 Nog een dag op pad met sledehonden
Dag 4 Dit keer een rendier voor de slee
Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®
Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven vrije dag wilt invullen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door het Wilderness Park in Salla of via Sallatunturin Tuvat. De skipakketten, E-fatbike tocht en de langlaufles worden uitgevoerd door Salla Ski Resort. 

Informatiebijeenkomst
Speciaal voor jou organiseert Voigt Travel samen met het Wilderness Park in Salla een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats op de dag van aankomst, nadat je met de bus vanaf de luchthaven naar Salla bent gebracht. Je krijgt een lichte welkomstlunch aangeboden, informatie over het gebied waar je verblijft, de excursies en activiteiten, huur van materialen, kleding etc. Uiteraard kun je ook vragen stellen. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie. Het voordeel echter van vooraf je excursies al vastleggen is dat je verzekerd bent van een plekje. We kunnen je niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn, vooral in de vakantieweken rond kerst en oud & nieuw en de voorjaarsvakantie.
 
Alle excursies zijn inclusief:

 • Engelssprekende gids en instructie
 • Volledige uitrusting
 • Transfers
 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.
 

noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

salla-sneeuwschoenwandeling-noorderlicht

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Ervaar een sprookjesachtige winteravond in Lapland, op sneeuwschoenen. Je maakt een wandeling door de bossen en komt bij prachtige uitzichtpunten. Als het helder is zie je sterren en met een beetje geluk het fantastische noorderlicht!

 • Prijs: € 99 per persoon | € 49,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
salla-sneeuwscooter-tunturi

Noorderlicht op de tunturi

In de avond rijd je per slee achter de sneeuwscooter naar de omgeving van de Ruuhitunturi. De sneeuwscooter brengt je naar een prachtige open plek vlakbij de heuvel, waar je geniet van de uitgestrekte wildernis en miljoenen sterren aan de hemel. Als je dan ook nog het noorderlicht kunt zien, dan wordt dit een onvergetelijke avond! Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en een makkara (worstje) van het houtvuur.

 • Prijs: € 86 per persoon | € 44 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
salla-rendier-noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht per rendier

Het noorderlicht is een betoverend lichtspel en heel bijzonder om te zien, net als de miljoenen sterren in de donkere nacht. Wordt de hemel groen, geel of zelfs rood deze keer? In een rendierslee glijd je door het stille Winterwonderland® naar een open plek waar je kans hebt om het te gaan zien. Uiteraard krijg je onderweg wat lekkers en iets warms te drinken.

 • Prijs: € 123 per persoon | € 61,50 per kind 4 t/m 13 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1 persoon per slede
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

salla-sneeuwscooter-rusland

Lange sneeuwscootersafari

Salla ligt in een uitgestrekt natuurgebied en dan ligt een lange sneeuwscootertocht voor de hand. Ben je sportief en avontuurlijk, boek dan deze sensationele safari met waanzinnige uitzichten . Je rijdt op je eigen sneeuwscooter. Halverwege de tocht geniet je van een wildernislunch bij het vuur.

 • Prijs: € 219 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: 1 persoon per scooter (niet geschikt voor kinderen)

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Tweedaagse huskytocht en leuke winteractiviteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.095 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland

  Husky- en sneeuwavontuur Best of Lapland
 • Romantische bungalow in winterwonderland® Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.495 p.p.

  Lapland Silver Pine Cabins

  Lapland Silver Pine Cabins
 • Je eigen bungalow in magisch winterwonderland® Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 1.495 p.p.

  Luostotunturi bungalows

  Luostotunturi bungalows
 • Tweedaagse sneeuwscootertocht en leuke winteractiviteiten Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.995 p.p.

  Sneeuwscooteravontuur Iso Syöte

  Sneeuwscooteravontuur Iso Syöte