Winterwonderland week Saariselkä

Winterwonderland Saariselkä combineert alles wat Lapland te bieden heeft. Je verblijft in het gezellige centrum van dit meest noordelijke ski dorp van Finland, terwijl je op enkele minuten lopen al geniet van de rust en stilte van de Lapse wildernis. De beste manier om het winterse landschap te ontdekken is door deelname aan Lapse activiteiten. Een aantal afwisselende excursies heeft Voigt Travel daarom al voor je geregeld zoals een husky- en sneeuwscootersafari, rendiersafari, een sneeuwschoenwandeling en een noorderlichtsafari vanuit een slee achter een sneeuwscooter. Daarnaast is er nog ruimte om excursies bij te boeken, wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstocht op fatbikes door het witte landschap of ga er lekker zelf op uit met de langlaufski’s. Saariselkä ligt naast het nationaal park Urho Kekkonen waar tal van langlaufroutes al voor je zijn uitgestippeld! 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van logies.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 40 minuten.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Huskysafari (ca. 2,5 uur incl. introductie)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 1,5 uur)
 • Noorderlichtsafari vanuit slee (ca. 2 uur)
 • Urho Kekkonen Nationaal Park
 • Centrale ligging in bruisend Saariselkä
 • Rendiersafari
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Logies
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
iris-m-winter

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Saariselkä bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland week Saariselkä

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op naar winterwonderland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Ivalo. Na een transfer kom je aan in je aut...

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Ivalo. Na een transfer kom je aan in je authentieke bungalow. De rest van de dag kun je gebruiken om te settelen in je bungalow of verken alvast de winterse omgeving. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met de sneeuwscooter

Na een eerste nacht in je bungalow ga je vandaag op pad met de sneeuwscooter. Nadat de gids een inst...

Na een eerste nacht in je bungalow ga je vandaag op pad met de sneeuwscooter. Nadat de gids een instructie heeft gegeven is het tijd om op de sneeuwscooter te stappen en kennis te maken met het Lapse landschap. Je maakt een prachtige tocht door de besneeuwde bossen en geniet van het witte landschap om je heen.
Duur ca. 3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ontdek het besneeuwde landschap op sneeuwschoenen

Zorg deze ochtend voor een stevig ontbijt, want je gaat een actieve dag tegemoet. Vandaag ga je een ...

Zorg deze ochtend voor een stevig ontbijt, want je gaat een actieve dag tegemoet. Vandaag ga je een sneeuwschoenwandeling maken. Met een soort tennisrackets aan je voeten loop je over een dik pak sneeuw, zodat je niet wegzakt. Je volgt een route langs gemarkeerde paden en geniet ondertussen van de rust. Uiteraard wordt er onderweg gestopt voor een foto moment en wie weet zie je wel sporen van konijnen, vossen of eekhoorns.
Duur ca 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kunt invullen. Heb jij het sneeuwscooteren te pakken? Maak ...

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kunt invullen. Heb jij het sneeuwscooteren te pakken? Maak dan nog een sneeuwscootertocht in de omgeving van Saariselkä. Of geniet van de rust en breng wat tijd door in je bungalow en omgeving.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op pad met de husky´s

Vandaag staat er weer een leuke excursie op het programma. Je gaat de husky’s ontmoeten. Per t...

Vandaag staat er weer een leuke excursie op het programma. Je gaat de husky’s ontmoeten. Per transfer word je naar de huskyfarm gebracht, waar ze je al enthousiast staan op te wachten. De husky’s hebben allemaal een eigen taak binnen het team en na een instructie ga je met hen op pad. Het is een hele beleving om samen met de husky’s door het witte landschap te sleeën. Na dit bijzondere avontuur warm je op bij het kampvuur met een warme drank.
Duur ca. 2-3 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Spot jij het noorderlicht?

In de ochtend en middag staan er geen excursies op het programma, waardoor je de dag zelf kunt invul...

In de ochtend en middag staan er geen excursies op het programma, waardoor je de dag zelf kunt invullen. ’s Avonds staat er een bijzondere excursie gepland. Samen met een gids ga je op zoek naar het noorderlicht. Vanuit een slee achter een sneeuwscooter kom je langs prachtige plekken zonder lichtvervuiling. Met een beetje geluk laat het groene fenomeen zich vanavond zien!
Duur ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Wat wil jij nog meer beleven?

Saariselkä staat in Finland bekend om de zeer goede langlaufroutes. Gebruik jij deze dag om een...

Saariselkä staat in Finland bekend om de zeer goede langlaufroutes. Gebruik jij deze dag om een langlaufexcursie te doen? Of verken de omgeving door middel van een winterse fietstocht met fatbikes.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Helaas is er alweer een einde gekomen aan deze mooie reis. Na een laatste ontbijt is het tijd om ter...

Helaas is er alweer een einde gekomen aan deze mooie reis. Na een laatste ontbijt is het tijd om terug te gaan naar het vliegveld. Met mooie nieuwe ervaringen om op terug te kijken stap je het vliegtuig in, terug naar Nederland.

 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op naar winterwonderland!
Dag 2 Op pad met de sneeuwscooter
Dag 3 Ontdek het besneeuwde landschap op sneeuwschoenen
Dag 4 Vrije dag
Dag 5 Op pad met de husky´s
Dag 6 Spot jij het noorderlicht?
Dag 7 Wat wil jij nog meer beleven?
Dag 8 Tijd om naar huis te gaan
Sluit dag tot dag

Excursies

In Saariselkä kun je een groot aantal unieke activiteiten ondernemen. Voigt Travel heeft al een mooi pakket met excursies voor je samengesteld, maar je wilt vast nog meer meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door Lapponia Tours. 

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald door Lapponia Tours in Saariselkä. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

finland-excursies

Saariselkä Winterwonderland (inbegrepen)

sneeuwscooter-safari-inbegrepen-excursie-saariselka

Sneeuwscootersafari vanuit Saariselkä

Tijdens deze safari maak je een mooie tocht met de sneeuwscooter door de besneeuwde bossen. Geniet van het witte Lapse landschap om je heen. Onderweg maak je een stop bij een open vuur om een warme drank te drinken. Na deze pauze rijd je via een andere route weer terug naar Saariselkä.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
saariselka-noorderlichtsafari-sneeuwscooters

Op zoek naar het noorderlicht vanuit slee achter een sneeuwscooter

Tijdens deze noorderlichtsafari ga je in een slede achter de sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht. Onderweg stop je voor een lekker warm drankje.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
husky-safari-10-km-exursie-saariselka

Op safari met de husky’s 10 km

Transfer per minibus naar de huskyfarm waar je wordt opgewacht door enthousiaste husky's. Na een instructie ga je per husky-team op pad waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt gestopt om eventueel te wisselen en natuurlijk om mooie foto's te maken! Je krijgt een warm drankje bij het kampvuur. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
sneeuwschoenwandelin-excursie-saariselka

Sneeuwschoenwandeling door de besneeuwde bossen

Wandelend op je sneeuwschoenen ontdek je de magische witte bossen van Lapland. Je loopt langs gemarkeerde routes door de diepe sneeuw op sneeuwschoenen. Met een beetje geluk zie je misschien sporen van konijnen, vossen en eekhoorns.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: geschikt vanaf 7 jaar
rendiersafari-in-laplse-slee-excursie

Rendiersafari in Lapse slee (inbegrepen)

Je wordt naar een rendierboerderij gebracht waar je je klaarmaakt voor een safari in een traditionele Lapse slee. In vroegere tijden werd een slede getrokken door rendieren, dit was het enige winterse vervoermiddel voor de mensen in Lapland. Een lange rij aangelijnde rendieren kon uit wel 25-30 rendieren bestaan. Je beleeft deze traditionele, ontspannen manier van vervoer door het besneeuwde landschap, waarbij het enige dat je hoort het zachte geklingel van de rendierbellen is. Na zo'n 45 minuten kom je weer aan bij de boerderij. Bij het vuur krijg je een warm drankje. Transfer van en naar je accommodatie per minibus.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

icefishing-excursie-saariselka

Sneeuwscootersafari en ijsvissen met picknick lunch

Per sneeuwscooter toer je door de witte en stille natuur en strijkt neer op de perfecte plek om het ijsvissen te ervaren. Je leert hoe je een gat maakt in het ijs en met een beetje geluk vang je wat en mag je het daarna roosteren boven een kampvuur!

 • Prijs: € 180 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 45
saariselka-excursie-korte-sneeuwscootersafari

Korte sneeuwscootersafari

Tijdens deze safari heb je de mogelijkheid om op de omgeving van Saariselkä per sneeuwscooter te verkennen. Je leert hoe je een sneeuwscooter kunt besturen en geniet ondertussen van het prachtige landschap om je heen. Na deze excursie, ben je klaar voor een langere sneeuwscootersafari.

 • Prijs: € 78 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 40
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

husky-safari-5-km-exursie-saariselka

Op safari met de husky’s 5 km

Transfer per minibus naar de huskyfarm waar je wordt opgewacht door enthousiaste husky's. Na een instructie ga je per husky-team op pad waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt gestopt om eventueel te wisselen en natuurlijk om mooie foto's te maken! Je krijgt een warm drankje bij het kampvuur. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 132 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

e-fatbike-excursie-saariselka

Tocht per e-fatbike in de omgeving van Saariselka

Duurzame keuze Voigt Travel Winterse fietsexcursie met fatbikes over de besneeuwde paden. Na een instructie begint het avontuur en neemt de gids je mee op een fatbike-tocht door het mooie landschap van Saariselkä. Stap op de fiets en geniet van deze bijzondere rit! Bekijk hier een video over fatbiken.

 • Prijs: € 110 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
langlaufen-excursie-saariselka

Langlaufen in de omgeving van Saariselkä

Vanuit de skischool krijg je de basistechnieken van langlaufen uitgelegd. Maak de ski's vast en glijd over de loipe door het mooie sneeuwlandschap. De prijs is inclusief materiaal voor 24 uur; na de excursie kun je in eigen tempo en op eigen gelegenheid verder langlaufen.

 • Prijs: € 70 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
noorderlichtsafari-categorie

Noorderlichtsafari's

saariselka-noorderlicht-avontuur

Noorderlichtjagen per minibus

Met een minibus ga je op zoek naar het noorderlicht. De gids neemt je mee naar de beste plaatsen om dit fenomeen te kunnen zien. Met een beetje geluk en bij helder weer, kan het noorderlicht verschijnen. Tijdens deze avond vertelt de gids over het leven in Lapland en het noorderlicht.

 • Prijs: € 98 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
saariselka-noorderlicht-sneeuwschoenwandeling

Noorderlicht sneeuwschoenavontuur

Sneeuwschoenwandelen in de avond is extra magisch. De route brengt je langs prachtige plekken ver weg van de lichten van Saariselkä en met een beetje geluk tref je een heldere hemel en wellicht zelfs het noorderlicht! Voor deze excursie wordt een goede fysieke gesteldheid aangeraden.

 • Prijs: € 98 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: geschikt vanaf 10 jaar

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Kleinschalig en persoonlijk Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, Volpension, v.a. € 2.995 p.p.

  Ollila Lodge

  Ollila Lodge
 • Hotel aan het Inarimeer Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  Sneeuwavontuur Inari
 • Bungalows met afwisselende excursies inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.995 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  Winterwonderland® week Luosto