PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Kiruna

Van een Zweedse bergstad naar de wildernis tussen de elanden

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Welkom in Zweeds Lapland!

Je reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Kiruna in onontdekt Zweeds Lapland. Na het ophalen van je bagage word je naar Camp Ripan gebracht. Verken alvast de omgeving of het kleine centrum van Kiruna, of kom lekker bij van de vroege vlucht in je cabin of in de relaxruimte in het hoofdgebouw. 's Avonds schuif je aan voor een overheerlijk diner in het sfeervolle restaurant met open keuken. Na het diner is het tijd voor magie. Stap in de slede achter de huskyhonden en ga samen met een gids die de huskyslede bestuurd op pad naar een mooie afgelegen plek. Hier is het wachten tot het noorderlicht aan de hemel verschijnt. Een prachtig begin van de reis! Overnachting in Camp Ripan.
Duur programma: ca. 2,5 uur 

Dag 2

Dag 2 Genieten van Zweeds Lapland

Genieten van Zweeds Lapland

Een heerlijke nacht gehad in Zweeds Lapland? Begin de dag met een uitstekend Scandinavisch ontbijtbuffet. Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf Kiruna te ontdekken. Bind de sneeuwschoenen onder je vast die gratis voor je klaar staan in het souvenirswinkeltje, en ga op avontuur. Of boek vandaag één van de vele optionele excursies bij zoals ijsklimmen of een bezoek aan het beroemde IJshotel. Na een inspannende dag is het in de avond een goed moment om van de verschillende sauna’s en jacuzzi van Aurora Spa in Camp Ripan te genieten; een gratis extraatje van Voigt Travel speciaal voor jou. Maak gebruik van de inbegrepen lokale wellness producten zoals een koffiemasker, bodyscrub, huidolie en je voelt je absoluut als herboren. We duimen dat het noorderlicht voor je aan de hemel verschijnt! Diner en overnachting in Camp Ripan.

Dag 3

Dag 3 Naar Lappeasuando

Naar Lappeasuando

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om Camp Ripan te verlaten. Na het uitchecken en inlevering van de thermo-uitrusting word je opgehaald met een minibus om naar Lappeasuando te reizen, een klein dorpje zo’n 65 kilometer ten zuiden van Kiruna. Hier word je hartelijk ontvangen door Franziska en haar vriendelijke huskyhonden! Er staat een heerlijke welkomstlunch op het programma in een kota, een Lapse tipi. Tijdens de lunch krijg je het programma voor de week te horen van de gids. Deze middag staan de langlaufski's al voor je klaar. In de omgeving van Lappeasuando zijn prachtige paden om het langlaufen zelf uit te proberen. Misschien zie je vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen? Diner en overnachting in Lappeasuando.
Transfertijd Camp Ripan - Lappeasuando Lodge: ca. 1 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

De dag begint met een lekker ontbijtbuffet in Lappeasuando. Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een inspannende en leuke sneeuwschoenwandeling door het Zweedse bos. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen maar dat valt reuze mee en je zult zien dat je er steeds meer lol in krijgt. Probeer zo stil mogelijk te zijn want misschien spot je wel een eland in het bos! Tijdens de excursie kom je op een bevroren meer waar je je geluk mag beproeven tijdens het ijsvissen. Ook wordt er gestopt voor een heerlijke lunch bij het kampvuur. In de namiddag heb je tijd ter vrije besteding. Wil je misschien verder het bos in met langlaufski's of sneeuwscooteren? Vraag even naar de mogelijkheden bij de receptie. Het is natuurlijk ook mogelijk om lekker de sauna in te duiken. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 5

Dag 5 Huskysafari

Huskysafari

Wakker worden in de Lapse wildernis blijft een bijzondere ervaring. Waarschijnlijk keek je hier al de hele week naar uit maar vandaag ga je de vriendelijkste dieren van Lapland ontmoeten: de husky's! De gids vertelt je alles over de honden en start met een uitleg over hoe je de slede moet besturen en hoe je kunt remmen. Iedereen bestuurt zijn eigen huskyteam! De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus maak je geen zorgen, het glijden gaat als vanzelf. Terwijl de husky's uitrusten geniet je wederom van een echte Lapse wildernislunch. Diner en overnachting in Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 6

Dag 6 Sauna belevenis en wildernisovernachting

Sauna belevenis en wildernisovernachting

Na het ontbijt heb je de ochtend ter vrije besteding. Geniet van de omgeving tijdens een mooie wandeling of vraag of Franziska de sauna voor je opwarmt, het is tenslotte vakantie. Na de lunch ga je op sneeuwschoenen naar de overnachtingsplek voor die avond: een romantische wilderniscabin, ver weg van de bewoonde wereld. Er is een beperkte elektriciteitsvoorziening, dus je krijgt kaarsen en een zaklamp als verlichting mee naar je tweepersoonscabin. Het gedeelde toiletgebouw is in een apart bijgebouw en douchen doe je in de sauna, met een teiltje warm water, zoals de Zweden dit honderden jaren hebben gedaan. Geniet van een heerlijke traditionele sauna avond met wat drankjes en hapjes en schuif daarna rozig aan voor het gezamenlijke diner. Overnachting in de wilderniscabin.

Dag 7

Dag 7 Vrije middag op z'n Laps

Vrije middag op z'n Laps

Hopelijk heb je lekker geslapen in de wilderniscabin. Je geniet van een heerlijk ontbijt en dan is het tijd je rugzak weer in te pakken. Je wordt in een slede die getrokken wordt door een sneeuwscooter teruggebracht naar Lappeasuando waar je de middag vrij te besteden hebt. Er is natuurlijk de mogelijkheid om een extra excursie bij boeken via de receptie van Lappeasuando. Wat dacht je van nog een extra huskysafari of een sneeuwscootersafari? Vraag Franziska gerust naar de mogelijkheden. Lunch, diner en overnachting in Lappeasuando.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna is het toch echt tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Dusseldorf. Laat je ons weten hoe je vakantie was?
Transfertijd Lappeasuando - luchthaven Kiruna: ca. 45 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: