PRINT PAGINA

Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo

Vakantie met de nadruk op lange sneeuwscootersafari's in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

De reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Lapland. Direct bij het verlaten van het vliegtuig bevind je je in een witte wereld en word je door de gids opgewacht bij de bagagehal. Per bus word je naar het safarihuis in Ruka gebracht, waar je welkom wordt geheten met een stevige lunch. Direct daarna krijg je een instructie en stap je op de sneeuwscooter voor de eerste kilometers door de sneeuw. Diner en overnachting in een bungalow in Ruka.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 35 km

Dag 2

Dag 2 Via rendierfarm naar de Russische grens

Via rendierfarm naar de Russische grens

Geniet van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want je hebt volop energie nodig deze dag! Je neemt alleen mee wat je nodig hebt voor de safari, er is geen ruimte om al je bagage mee te nemen gezien de beperkte ruimte op de scooter. Neem hiervoor dus bij voorkeur een kleiner formaat reistas mee. De bagage wordt verdeeld over de scooters en nadat je samen met de gids nogmaals de rij- en veiligheidsinstructies hebt doorgenomen, stap je op de sneeuwscooter.  Ook krijg je onderweg nog wat extra rijlessen: remmen, springen, accelereren en door diepe sneeuw gaan. Lunchen doe je op een rendierfarm, daar kun je meteen een kijkje nemen! We vervolgen onze sneeuwscootertocht naar de Russische grens. Geniet hier van het schitterend uitzicht, waarbij de besneeuwde bomen tegen de Kuntivaara heuvel wel sculpturen lijken! Je overnacht in een wildernishotel. Na een verkwikkende sauna krijg je een heerlijk diner geserveerd in het bijbehorende restaurant.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 80 km

Dag 3

Dag 3 Husky's en ijsvissen

Husky's en ijsvissen

Na een heerlijk warme en verkwikkende ochtendsauna kun je genieten van een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet en dan is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen. In de buurt van Ruka maak je een stop voor een volgende belevenis. Je maakt een tocht op een huskyslede van ca. 5 km (twee personen per slee). De één zit in de slee, lekker warm onder de rendiervellen en de ander staat achterop de slee en stuurt de honden de goede kant op. Tijdens een korte pauze kun je wisselen van bestuurder. Ook wordt de lunch op de huskyfarm genuttigd. Daarna gaat de tocht op de sneeuwscooters weer verder en wordt er nog een stop gemaakt om het traditionele ijsvissen uit te proberen. Het diner en de overnachting vinden plaats in een bungalow middenin de besneeuwde bossen van Posio.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 100 km

Dag 4

Dag 4 IJskarten en noorderlicht sneeuwschoenwandelen

IJskarten en noorderlicht sneeuwschoenwandelen

Dat is nog eens wat anders, wakker worden middenin de wildernis van Lapland! Na het ontbijt rijd je met de sneeuwscooters weer terug naar Ruka, waar het tijd is voor de volgende uitdaging: IJskarten. In dit programma test je je winter rijvaardigheden.Wie raced het meest soepel over het gladde ijs en weet zijn of haar kart op het parcours te houden? Na het karten en een smakelijke lunch is het tijd om de sneeuwscooters weer af te leveren bij het safarihuis. In de avond ga je er nog op uit met sneeuwschoenen, op jacht naar het noorderlicht! Je overnacht in kleine bungalows in de wildernis. ​
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 60 km

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt maak je je op voor de terugreis. Transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: