PRINT PAGINA

Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo

Vakantie met de nadruk op lange sneeuwscootersafari's in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag naar Lapland. Na aankomst word je opgewacht door de gids, die je vervolgens naar het safarihuis brengt. Na een stevige lunch krijg je een instructie over het besturen van een sneeuwscooter. Klaar voor het avontuur? Vandaag rijd je per sneeuwscooter naar de Isokenkäisten Klubi lodge, een afstand van zo'n 50 kilometer. Hier wordt je opgewacht door de zussen Katja en Sirpa en verwelkomen je met een heerlijk diner. Overnachting in Isokenkäisten Klubi.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 50 km

Dag 2

Dag 2 Door de bossen naar de heuvel Kuntivaara

Door de bossen naar de heuvel Kuntivaara

Huomenta - goedemorgen! Geniet van het heerlijke ontbijtbuffet. Je stapt vandaag alweer op tijd op de sneeuwscooter, er staat een mooie dag voor de boeg. Je rijd naar de top van de heuvel Kuntivaara. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving die bij helder weer wel tot kilometers ver rijkt. De rest van de route vervolg je over bevroren meren en door de bossen. Vanavond overnacht je in een lodge middenin de natuur en dineer je in een lokaal restaurant.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km

Dag 3

Dag 3 Via de huskyfarm naar Posio

Via de huskyfarm naar Posio

Na een heerlijk warme en verkwikkende ochtendsauna kun je genieten van een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet en dan is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen. In de buurt van Ruka maak je een stop voor een volgende belevenis. Je maakt een tocht op een huskyslede van ca. 10 km (twee personen per slee). De één zit in de slee, lekker warm op de rendiervellen en de ander staat achterop de slee en stuurt de honden de goede kant op. Tijdens een korte pauze kun je wisselen van bestuurder. Ook wordt de lunch op de huskyfarm genuttigd. Het diner en de overnachting vinden plaats in Hotel Kirikeskus, middenin de besneeuwde bossen van Posio.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 90 km

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan de rendierfarm en ijskarten

Bezoek aan de rendierfarm en ijskarten

Na het ontbijt rijd je met de sneeuwscooters weer terug naar Ruka. Onderweg bezoek je de meest bekende dieren van Lapland: de rendieren. De rendierhouder vertelt meer over het leven van de dieren en als rendierhouder en je maakt een sledetocht van ongeveer 1,5 kilometer. Ja het bezoek wordt er een wildernislunch geserveerd en daarna is het tijd voor de volgende uitdaging: IJskarten. In dit programma test je je winter rijvaardigheden.Wie raced het meest soepel over het gladde ijs en weet zijn of haar kart op het parcours te houden? Je dineert en overnacht vanavond in Iisakki Village.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 80 km

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan elk avontuur komt helaas ook een eind. Na een uitgebreid ontbijtbuffet stap je weer terug in het vliegtuig naar Nederland. Tot ziens, Lapland! 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: