PRINT PAGINA

Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo

Vakantie met de nadruk op lange sneeuwscootersafari's in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag naar Lapland. Na aankomst word je opgewacht door de gids, die je vervolgens naar het safarihuis brengt en voorziet van thermokleding. Je krijgt een instructie over het besturen van een sneeuwscooter, zodat je veilig en comfortabel aan de sneeuwscootertocht begint. Klaar voor het avontuur? Na de lunch rijd je per sneeuwscooter naar de Isokenkäisten Klubi lodge, een afstand van zo'n 80 kilometer. Hier wordt je opgewacht door de zussen Katja en Sirpa en verwelkomen je met een heerlijk diner. Overnachting in Isokenkäisten Klubi.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 80 km

Dag 2

Dag 2 Door de bossen naar de heuvel Kuntivaara

Door de bossen naar de heuvel Kuntivaara

Huomenta - goedemorgen! Geniet van het heerlijke ontbijtbuffet. Je stapt vandaag op tijd op de sneeuwscooter, er staat een mooie dag voor de boeg. Je rijdt naar de top van de heuvel Kuntivaara. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving die bij helder weer wel tot kilometers ver rijkt. De rest van de route verlaat je de sneeuwscootersporen en rijd je door de ongerepte sneeuw richting het oosten. Vanavond overnacht je in de wildernishut Houtiniemi, aan de rand van het Oulanka National Park. Wifi is hier niet beschikbaar, maar maak je geen zorgen, de gids zal je vermaken met verhalen over dit gebied. Geniet van een welverdiende sauna en diner na een inspannende rit. 
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km

Dag 3

Dag 3 Via de huskyfarm naar Ollila Lomamajat

Via de huskyfarm naar Ollila Lomamajat

Na het ontbijt is het alweer tijd om op de sneeuwscooters te stappen. We rijden richting het grensgebied naar de Saunavaara, een prachtige heuvel die eindeloze uitzichten biedt. Onderweg proberen we de steenarend en eland te spotten. Na een picknicklunch bij open vuur vervolgen we de route richting een lokale huskyfarm. Hier ruilen we de sneeuwscooter in voor een huskytocht. Na de huskytocht rijden we op de sneeuwscooters noordwaarts verder Lapland in. Het diner en de overnachting vinden plaats bij Ollila Lomamajat, waar we slapen in een oude school.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 120 km

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan de rendierfarm en ijsvissen

Bezoek aan de rendierfarm en ijsvissen

Na het ontbijt rijd je naar de lokale rendierboerderij om de rendieren te ontmoeten. De rendierhouder vertelt meer over het leven van de dieren en als rendierhouder en je maakt een sledetocht van ongeveer 1,5 kilometer. Na een lunch stop je bij één van de prachtige met ijs bedekte meren, waar de gids je het geheim van het ijsvissen zal vertellen.Tijd om het lokale ijsvissen te ervaren! Aangekomen op de laatste overnachtingsplaats is het tijd om terug te kijken op de prachtige herinneringen die je de afgelopen dagen hebt gemaakt. Je dineert en overnacht vanavond in Iisakki Village.
Rijafstand op de sneeuwscooter: ca. 80 km

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan elk avontuur komt helaas ook een eind. Na een uitgebreid ontbijtbuffet stap je weer terug in het vliegtuig naar Nederland. Tot ziens, Lapland! 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: