Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

Met eigen slede en hondenteam door de wildernis van Lapland

husky-sneeuwavontuur-finn-jann-header

Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

Ontdek het authentieke Lapland door een paar dagen over de besneeuwde vlaktes te rijden. U gaat gedurende uw vakantie in Lapland met een kleine groep op pad en heeft tijdens de reis een eigen slee en hondenteam ter beschikking. Bent u dol op husky's en wilt u graag zoveel mogelijk tijd met deze honden doorbrengen? Dan is dit de reis voor u! Uw uitvalsbasis is het prachtig gelegen Hotel Iso Syöte óf een rustieke bungalow, op de top van een heuvel met skipistes en een weergaloos uitzicht over de heuvels van Lapland. Tijdens een 2-daagse huskysafari overnacht u in een wildernishut, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension en 4 x lunch.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 90 minuten.

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Trainingsdag husky's (ca. 4-5 uur)
 • 2-daagse huskysafari, 1 persoon/slee
 • Overnachting in wildernis
 • Sneeuwscootersafari (ca. 4-5 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2-3 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December - april
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
annemarie-h-lapland

Annemarie Harkema

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. U ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Iso Syöte. Check in, uitleg over het program...

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Iso Syöte. Check in, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Door Winterwonderland op sneeuwschoenen

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet krijgt u meer informatie over Fins Lapland, de locatie...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet krijgt u meer informatie over Fins Lapland, de locatie waar u verblijft en uw programma voor deze week. Als u wilt kunt u de omgeving alvast gaan verkennen en foto's maken van het geweldige panorama om u heen. In de middag gaat u 'off road' tijdens een sneeuwschoenwandeling onder leiding van een ervaren gids die u uiteraard de mooiste plekjes laat zien. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Husky trainingsdag

Na het ontbijt gaat u naar de huskyfarm voor de eerste kennismaking met de husky’s. Dit wordt ...

Na het ontbijt gaat u naar de huskyfarm voor de eerste kennismaking met de husky’s. Dit wordt echt een trainingsdag met theorie- en praktijkles! U leert de Finse commando's en krijgt een eigen team van honden toegewezen. U haalt de honden zelf op en spant ze in voor de slee. Daarna maakt u uw eerste sledetocht in deze mooie omgeving. U luncht onderweg. Na terugkeer verzorgt u de honden, neemt u afscheid en keert u terug naar het hotel. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 4-5 uur (2 personen per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskytocht en overnachting in de wildernis

Met uw rugzakje met toiletartikelen en andere benodigdheden voor de 2-daagse huskysafari, gaat u opn...

Met uw rugzakje met toiletartikelen en andere benodigdheden voor de 2-daagse huskysafari, gaat u opnieuw naar de huskyfarm voor een weerzien met de sledehonden. U weet nu hoe het werkt en spant zelf de honden in. Daarna gaat de lange tocht van start, dit keer zonder passagier, want u heeft uw eigen slee! Onderweg stopt u voor een stevige lunch rond het kampvuur en rond 15.00 uur arriveert u bij de wildernishut. U verzorgt eerst de honden, daarna helpt u mee bij het warm stoken van de sauna en de bereiding van het eten. Heerlijk om daarna de spieren op te warmen en te ontspannen in de sauna, lekker te eten en na te praten bij het vuur. Deze avond zult u niet snel vergeten! Overnachting in een wildernishut.
​Duur programma: ca. 5-6 uur (1 persoon per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Huskytocht

Vandaag is het opnieuw een enerverende dag. Eerst nog een stevig ontbijt in de wildernishut en dan w...

Vandaag is het opnieuw een enerverende dag. Eerst nog een stevig ontbijt in de wildernishut en dan worden de husky's weer ingespannen. Via een andere route keert u terug naar de huskyfarm. Onderweg krijgt u uiteraard weer een heerlijke lunch voorgeschoteld. Na aankomst op de farm neemt u afscheid van uw sledehonden en brengt u ze terug op hun plaats. Nog een kopje koffie en dan keert u terug naar het hotel. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 4-5 uur (1 persoon per slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscooteren, een hele ándere manier van rijden

Tijd om de paardenkrachten te testen op de sneeuwscooters! Na een introductieles van de gids gaat u ...

Tijd om de paardenkrachten te testen op de sneeuwscooters! Na een introductieles van de gids gaat u de heuvel af, over bevroren meren en door de uitgestrekte bossen. In het begin nog wat onwennig maar na een tijdje kunt u ontspannen rijden en is het genieten 'geblazen'! Lunch onderweg in de wildernis bij een kampvuur. Diner en overnachting in Iso Syöte. 
​Duur programma: ca. 4-5 uur (2 personen per sneeuwscooter)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Deze dag is vrij te besteden. Tijdens uw verblijf heeft u vast al de mogelijkheden bekeken. Misschie...

Deze dag is vrij te besteden. Tijdens uw verblijf heeft u vast al de mogelijkheden bekeken. Misschien wilt u nog een mooie safari maken, een bezoek aan de rendierfarm brengen of gaat u liever skiën? U kunt ook op eigen gelegenheid op pad, tenslotte heeft u nu al flink wat ervaring opgedaan! Vanaf Hotel Iso Syöte kunt u ook fantastisch (sneeuwschoen)wandelen of langlaufen. Diner en overnachting in Iso Syöte. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de ...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Door Winterwonderland op sneeuwschoenen
Dag 3 Husky trainingsdag
Dag 4 Huskytocht en overnachting in de wildernis
Dag 5 Huskytocht
Dag 6 Sneeuwscooteren, een hele ándere manier van rijden
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Iso Syöte

Excursies

Meer winteravonturen in Iso Syöte
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat u echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met uw gids. Bekijk het complete weekprogramma met excursies in Iso Syöte in PDF (opent in apart venster).

bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

iso-syote-overnachten-iglo

Overnachten in een iglo

Een overnachting bovenop de heuvel in een iglo! Buiten kan het heel koud zijn, binnen slechts een paar graden onder nul. Maar wat kan u dat schelen? U ligt lekker in een speciale, warme slaapzak van de stilte en het avontuur te genieten! Inclusief: overnachting in 2-persoons iglo, slaapuitrusting, douche en/of sauna in het hotel.

 • Prijs: € 80 per persoon | € 40 per kind t/m 11 jaar (mits samen met volwassene in iglo)
 • Duur: 1 nacht
iso-syote-overnachten-eagle-view-suite

Overnachten in een Eagles View Suite

De Eagles View Suite bevindt zich in de top van het hotel en biedt met het glazen plafond en de deels glazen wanden een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en besneeuwde bossen. Bij een heldere nacht is de kans groot dat u het noorderlicht zo vanuit uw bed of uw prive jacuzzi kunt bewonderen! De ruime suite is verdeeld over 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een sfeervol zitgedeelte met open haard, een luxueuze badkamer met douche, toilet en sauna. In het midden van de ruimte groeit een grote boom, met in de top een "nest" waarin het grote ronde 2-persoonsbed zich bevindt met uitzicht over de besneeuwde heuvels. Tevens is op deze verdieping uw prive jacuzzi (binnen).

 • Prijs: € 373 voor 2 personen p/n (3 dec - 9 dec en 14 jan - 10 feb), € 423 voor 2 personen p/n (10 dec - 16 dec, 7 - 13 jan en 11 - 24 mrt), € 478 voor 2 personen p/n (17 dec - 6 jan, 11 feb - 10 mrt en 25 mrt - 7 apr)
 • Duur: 1 nacht
iso-syote-overnachten-aurora-view-suite

Overnachten in een Aurora View Suite

De Aurora View Suites bevinden zich op de begane grond van het hotel en zijn circa 50m2, verdeeld over 2 verdiepingen. De glazen pui en het balkon bieden prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en de besneeuwde bossen. 's Nachts kunt u bij helder weer vanuit uw bed of vanuit uw jacuzzi op het balkon genieten van de fonkelende sterrenhemel en met een beetje geluk van het noorderlicht. Op de begane grond bevindt zich een zitgedeelte (slaapbank) met tv, badkamer met douche, toilet en sauna. Droogkast voor uw winterkleding. Op de eerste verdieping is wederom een zitgedeelte met ingebouwde koelkast, koffie/thee faciliteiten en een wel heel speciaal weggewerkte televisie, een groot tweepersoonsbed met uitzicht over de besneeuwde heuvels en nog een tweede badkamer met douche en toilet. Op het balkon bevindt zich de privé jacuzzi. De kamers zijn zeer sfeervol ingericht in mooie natuurtinten, met prachtige details. Echt een lust voor het oog. U wilt uw suite niet meer verlaten!

 • Prijs: € 218 voor 2 personen p/n (3 dec - 9 dec en 14 jan - 10 feb), € 258 voor 2 personen p/n (10 dec - 16 dec, 7 - 13 jan en 11 - 24 mrt), € 318 voor 2 personen p/n (17 dec - 06 jan, 11 feb - 10 mrt en 25 mrt - 7 apr)
 • Duur: 1 nacht

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen

  sneeuwavontuur-kukkolaforsen-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  5 dagen, v.a. € 1.845 p.p.

  Midweek Sneeuwavontuur Ollila

  midweek-sneeuwavontuur-ollila-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavonturenweek-saariselka-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Luxe verblijf
  8 dagen, v.a. € 1.845 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 1.885 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Ranua Wildlife Kids

  ranua-wildlife-kids-thumb
 • Gloednieuw verblijf Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Middle of nowhere
  4 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Weekend Sneeuwavontuur Ollila

  weekend-sneeuwavontuur-ollila-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Svanstein

  sneeuwavontuur-svanstein-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Björkliden

  sneeuwavontuur-bjorkliden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.185 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Harriniva

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.425 p.p.

  Winterwonderland® week

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® week Kids

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Meerdaagse tocht
  5 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo

  sneeuwscooteravontuur-kuusamo-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Ranua

  sneeuwavontuur-ranua-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Wildernisweek Salla

  wildernisweek-salla-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie