PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arvidsjaur Kids

Beleef met het hele gezin op-en-top Lapland in het noorden van Zweden

Dag 1

Dag 1 Op naar winterwonderland

Op naar winterwonderland

Transavia brengt je met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Skellefteå in Zweeds lapland. Na het ophalen van je bagage ga je met de transfer naar hotel Laponia in Arvidsjaur. Je kunt je rustig settelen op de kamer, de omgeving gaan verkennen of direct het zwembad induiken. ’s Avonds schuif je aan voor het diner en die nacht droom je alvast van de avonturen die gaan komen.

Dag 2

Dag 2 Stappen door de sneeuw

Stappen door de sneeuw

Wakker worden in winterwonderland, de sneeuw nodigt uit om erop uit te gaan. Na het ontbijt ga je dan ook op pad om de mooiste plekken in de omgeving te verkennen en dat doe je in Lapland natuurlijk op heuse winterschoenen. Je zult merken dat het wandelen over de sneeuw zo een stuk eenvoudiger gaat. Wie weet vind jij wel sporen van een eland of ben je rendieren op het spoor. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Husky avontuur

Husky avontuur

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet ga je in een groepje van maximaal 4 personen op pad met de husky's. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden je al enthousiast blaffend op te wachten, ze hebben er zin in! natuurlijk is er tijd om te knuffelen met de honden. Na de instructie is het aan jou om je eigen team honden aan te sturen. Een volwassene stuurt de slee en de tweede volwassene zit samen met een of twee kinderen in de slee (afhankelijk van de leeftijd). Onderweg is er een mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3,5-4 uur

Dag 4

Dag 4 Op sneeuwscootersafari

Op sneeuwscootersafari

De adrenaline van een sneeuwscooterprogramma staat vandaag op het programma. Na een duidelijke uitleg stap je met twee personen op de sneeuwscooter, de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Onderweg stop je bij een gezellige houten hut waar je boven het houtvuur broodjes roostert en opwarmt met een kop warme chocomel. Vervolgens is het tijd voor het tweede deel van de tocht. Bij terugkomst in het hotel kun je ontspannen in de sauna en het zwembad. Tijdens het diner zal nog lang nagepraat worden over de belevenissen van vandaag. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 IJsvissen en wildernislunch

IJsvissen en wildernislunch

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevroren meer ontvangen door Sonny. Hij legt je de basis principes van het ijsvissen uit en dan kun je aan de slag. Wat is jouw techniek? Vol verwachting hangend boven het gat of lontspannen liggend op een rendiervacht wachten tot ze happen? Heb je een goede vangst, dan is de kans groot dat jouw vis bereid wordt op de outdoor grill. Na de inspanning geniet je namelijk van een supervers bereide lunch en voor de kinderen is het mogelijk om lekkere wafels te bakken. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3-4 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wijk Lappenstaden (Lappenstad) in dit in tact gebleven oude Sami dorp waan je je terug in de tijd. Lekker ontspannen in en om het hotel of samen bouwen aan een enorme sneeuwpop kan natuurlijk ook. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm

Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van rendieren en elanden. Na een transfer van circa 2 uur kom je aan bij Cape Wild, een kleinschalige elanden- en rendierenfarm. Kom oog in oog te staan met de tamme elanden Zigge, Zebbe, Zaga en Udda. Ze vinden het heel leuk om geaaid en gevoerd te worden! Tijdens het bezoek geniet je van een uitstekende wildernislunch en na afloop rijd je langs de indrukwekkende waterval Storforsen. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Dag 8

Dag 8 Hej då

Hej då

Helaas komt ook aan dit avontuur een einde, maar de herinneringen neem je mee in je koffer naar huis. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven Skelefteå voor je vlucht terug naar Amsterdam. Bij thuiskomst zal het thuisfront zeer benieuwd zijn naar jullie belevenissen in het hoge Noorden.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: