PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arvidsjaur Kids

Beleef met het hele gezin op-en-top Lapland in het noorden van Zweden

Dag 1

Dag 1 Op naar winterwonderland

Transavia brengt je met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Skellefteå in Zweeds lapland. Na het ophalen van je bagage ga je met de transfer naar hotel Laponia in Arvidsjaur. Je kunt je rustig settelen op de kamer, de omgeving gaan verkennen of direct het zwembad induiken. ’s Avonds schuif je aan voor het diner en die nacht droom je alvast van de avonturen die gaan komen.

Dag 2

Dag 2 Stappen door de sneeuw

Wakker worden in winterwonderland, de sneeuw nodigt uit om erop uit te gaan. Na het ontbijt ga je dan ook op pad om de mooiste plekken in de omgeving te verkennen en dat doe je in Lapland natuurlijk op heuse winterschoenen. Je zult merken dat het wandelen over de sneeuw zo een stuk eenvoudiger gaat. Wie weet vind jij wel sporen van een eland of ben je rendieren op het spoor. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 3

Dag 3 Rendieren, elanden en husky's

Vandaag is een dag bomvol dieren! Na het ontbijt ga je naar de huskyfarm. Enthousiast blaffend staan de husky’s je op te wachten. Ze kunnen niet wachten om kennis met je te maken en op pad te gaan. Na de tocht en laatste knuffel met de honden is het tijd voor een kleine lunch. Vervolgens maak je je klaar om de koning van het bos te ontmoeten. Even later sta je oog in oog met eigenwijze rendieren en indrukwekkende elanden. Je kunt ze voeren en zo heel dichtbij komen. Met deze fantastische indrukken keer je weer terug naar het hotel. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 4

Dag 4 Op sneeuwscootersafari

De adrenaline van een sneeuwscooterprogramma staat vandaag op het programma. Na een duidelijke uitleg stap je samen op de sneeuwscooter en maak je een tocht door de bossen en over het bevroren meer. Onderweg stop je bij een gezellige houten hut waar je boven het houtvuur broodjes roostert en opwarmt met een kop warme chocomel. Vervolgens is het tijd voor het tweede deel van de tocht. Bij terugkomst in het hotel kun je ontspannen in de sauna en het zwembad. Tijdens het diner zal nog lang nagepraat worden over de belevenissen van vandaag. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 5

Dag 5 Catch of the day

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevroren meer ontvangen door Sonny. Hij legt je de basis principes van het ijsvissen uit en dan kun je aan de slag. Wat is jouw techniek? Vol verwachting hangend boven het gat of lontspannen liggend op een rendiervacht wachten tot ze happen? Heb je een goede vangst, dan is de kans groot dat jouw vis bereid wordt op de outdoor grill. Na de inspanning geniet je namelijk van een supervers bereide lunch. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wijk Lappenstaden (Lappenstad) in dit in tact gebleven oude Sami dorp waan je je terug in de tijd. Lekker ontspannen in en om het hotel of samen bouwen aan een enorme sneeuwpop kan natuurlijk ook. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag is het aan jou! Ga je voor een ontspannen dag in en rondom het hotel? Wil je er op uit? Bij de receptie helpen ze je graag en weten ze alle mooie plekjes in de omgeving. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 8

Dag 8 Hej Då

Helaas komt ook aan dit avontuur een einde, maar de herinneringen neem je mee in je koffer naar huis. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven Skelefteå voor je vlucht terug naar Amsterdam. Bij thuiskomst zal het thuisfront zeer benieuwd zijn naar jullie belevenissen in het hoge Noorden.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur