PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

Gezinsreis vol kindvriendelijke activiteiten in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Vandaag is het eindelijk zo ver. De dag waar jullie als gezin al lang naar uitkijken, jullie gaan naar Lapland! Met een rechtstreekse vlucht vliegen jullie naar Kuusamo. Bij aankomst staat er een transfer klaar om jullie naar Kuusamon Tropiikki te brengen. Na het inchecken kunnen jullie meteen van de tropische Spa genieten. De spa heeft 3 jacuzzi’s, een waterglijbaan, kinderzwembad, stroomversnelling en verschillende Finse sauna’s. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Dag 2

Dag 2 Introductie langlaufles

Introductie langlaufles

Jullie klaar voor een actieve dag in de buitenlucht! De favoriete activiteit van de Finnen in de winter is langlaufen door de besneeuwde bossen. Jullie krijgen eerst instructies van de gids en na een beetje oefenen lukt het al goed. Al glijdend gaat het steeds beter en trekken jullie door de bossen rondom Tropiikki. De middag is ter vrije besteding. Voigt Travel heeft gratis toegang tot the Angry Birds Activity Park voor jullie geregeld. Hier kunnen zowel kinderen als volwassenen los gaan in de indoor speelhal! Voor de volwassenen is er ook een zitgedeelte waar je kunt ontspannen terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur programma: ca. 1,5 – 2 uur

Dag 3

Dag 3 Op zoek naar het noorderlicht met sneeuwschoenen

Op zoek naar het noorderlicht met sneeuwschoenen

Jullie hebben de dag vrij. Boek een optionele excursie of ga met de skibus naar het skigebied Ruka voor een dagje skiën. Het skiresort Ruka heeft in totaal 35 pistes geschikt voor beginners zoals ervaren skiërs. In het Rosa & Rudolf family park kunnen kinderen in makkelijke pistes hun eerste stapjes voor skiën of snowboarden nemen met ouders. Houd nog wel wat energie over voor vanavond dan gaan jullie Noorderlichtjagen! Met de gids gaan jullie voor een sneeuwschoenwandeling van ca. 2-4 kilometer door de bossen. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel vanavond! Onderweg wordt een stop gemaakt en de gids heeft warme drankjes mee, waar jullie van genieten bij een vuurtje. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur avondprogramma: ca 3 uur

Dag 4

Dag 4 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijt worden jullie per bus opgehaald en weggebracht naar de husky farm. Wie is de grootste hondenliefhebber van de familie? De huskýs zitten al klaar om met jullie te knuffelen. Eerst wordt er aan de ouders uitgelegd hoe de huskysleede bestuurd wordt. Daarna stappen de kinderen in en maken jullie een tocht van ca. 10 km door de besneeuwde bossen. Na de onvergetelijke tocht is het tijd voor een lekker warm drankje en snack en bedank je de husky's voor hun harde werk! Een mooi moment voor foto’s! Na deze actieve dag in de gezonde buitenlucht is ontspannen geblazen in jullie eigen sauna in het appartement. Of hebben jullie nog energie om te gaan zwemmen? Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur dagprogramma: ca 2-3 uur

Dag 5

Dag 5 De kerstman ontmoeten

De kerstman ontmoeten

Er staat iets heel spannends op het programma vandaag.. Jullie gaan de kerstman ontmoeten! Jullie ontmoeten hem in zijn geheime huisje. Samen met de hulpjes van de kerstman beleven jullie allerlei leuke acitiviteiten in de sneeuw, zoals sleeën. Daarna warmen jullie op in zijn huisje en gaan jullie koekjes bakken. Vergeet niet voordat je weg gaat je cadeau wensen aan de kerstman te vertellen. Een bijzondere dag om nooit meer te vergeten! Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 6

Dag 6 Rendieren

Rendieren

Jullie gaan kennis maken met een van de bekendste dieren van Lapland, rendieren! Jullie worden per bus naar de rendierfarm gebracht, waar de rendierhouder al op jullie staat te wachten. Hij heefthonderden rendieren en kan niet wachten om jullie alles over zijn dieren en hun leven te vertellen. Jullie mogen de rendieren zelfs voeren en heel veel foto's maken. In de kota genieten jullie van een warm drankje en een lekkere snack. Het hoogtepunt van vandaag is toch wel de rendiersleedetocht van 1,5 km door het besneeuwde bos. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 7

Dag 7 IJsvissen

IJsvissen

Vandaag gaan jullie samen met een gids op pad met sneeuwschoenen en ijsvissen. Jullie krijgen eerst instructies over het gebruik van de sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. Op sneeuwschoenen gaan jullie over het bevroren Petäjälampi meer opzoek naar een mooi plekje om een gat te boren in het ijs. En dan gaan de hengeltjes uit en is het wachten op goed geluk! Wie vangt de meeste vis? De gids heeft warme drankjes mee om de vissersmannen, -vrouwen en -kinderen warm te houden. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

De laatste ochtend in Lapland is aangebroken. Geniet nog een keer van het Scandinavische ontbijtbuffet. Met een hoofd gevuld met mooie herinneringen nemen jullie afscheid van de sneeuw en gaan jullie met de rechtstreekse vlucht terug naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: