PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Tropiikki Kids

Gezinsreis vol kindvriendelijke activiteiten in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Kuusamon Tropiikki. Na het inchecken kun je meteen van de tropische spa genieten met de hele familie. De spa heeft 3 jacuzzi’s, een waterglijbaan, kinderzwembad, stroomversnelling en verschillende Finse sauna’s. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Dag 2

Dag 2 Snowfundag

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijt word je per bus opgehaald en weggebracht naar winterdorp Lammintupa. Hier ga je een winterdag vol met activiteiten beleven! Je gaat eerst mee naar een huskytocht van ca. 2,5 km door het besneeuwde bos. Een volwassene bestuurt en de kids zitten in een slee. Na de spannende tocht is er genoeg tijd om de husky’s te knuffelen. Vervolgens ga je rendieren ontmoeten en maak je een tocht van ca. 500 meter in een slee. Tijdens het programma worden er ook snacks geserveerd. Als allerlaatste kunnen de kinderen zelf korte rondjes met minisneeuwscooters rijden. Een mooi moment voor stoere foto’s! Er is uiteraard ook genoeg tijd om in de sneeuw te spelen en te sleeën. Na deze actieve dag in de gezonde buitenlucht is ontspannen geblazen in je eigen sauna in het appartement. Of je gaat naar de spa. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur dagprogramma: ca 2-3 uur

Dag 3

Dag 3 Introductie langlaufles

Na het stevige ontbijtbuffet ben je klaar voor een actieve dag in de buitenlucht. De favoriete activiteit van de Finnen in de winter is langlaufen door de besneeuwde bossen. Je krijgt eerst instructies van de gids en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trek je door de bossen rondom Tropiikki. De middag is ter vrije besteding. Misschien wil je de stad Kuusamo ontdekken en wat souvenirs voor thuis kopen? Vraag bij de receptie naar de transfermogelijkheden naar het centrum en tips voor de beste winkels. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur programma: ca. 1,5 – 2 uur

Dag 4

Dag 4 IJsvissen

Na het ontbijt ontmoet je de gids bij de receptie. Vandaag ga je met hem ijsvissen. Je krijgt eerst instructies over het gebruik van de sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. Op sneeuwschoenen ga je over het bevroren Petäjälampi meer opzoek naar een mooi plekje om een gat te boren in het ijs. En dan gaan de hengeltjes uit en is het wachten op goed geluk! Wie vangt de meeste vis? De gids heeft warme drankjes mee om de vissersmannen en -vrouwen warm te houden. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Los met Angry Birds

Na het ontbijt heb je een vrije dag. Voigt Travel heeft gratis toegang tot the Angry Birds Activity Park voor je geregeld. Hier kunnen zowel kinderen als volwassenen los gaan in de indoor speelhal! In het 1400m² grote park vind je onder andere een uitdagingsparcours, skelterbaan en grote speeltuin. Voor de volwassenen is er ook een zitgedeelte waar je kunt ontspannen terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Na al het spelen is het wellicht lekker om nog even het zwembad in te gaan. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Dag 6

Dag 6 Op zoek naar het noorderlicht met sneeuwschoenen

Na het ontbijt heb je de ochtend voor jezelf. Misschien wil je nog een mooie langlauftocht maken? Daag de rest van het gezin uit voor een wedstrijd op de bowlingbaan! In de avond word je per bus opgehaald naar een plek met weinig straatverlichting, want dat is belangrijk voor de excursie voor vanavond: noorderlichtjagen! Met de gids ga je voor een sneeuwschoenwandeling van ca. 2-4 kilometer door de bossen. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel vanavond! Onderweg maak je een stop, en de gids heeft warme drankjes voor je bij open vuur. Diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.
Duur avondprogramma: ca 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt een optionele excursie boeken, denk aan bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari of sneeuwschoenwandeling naar het nationaal park Oulanka. Je kunt ook met de skibus naar het skigebied Ruka voor een dagje skiën. Het skiresort Ruka heeft in totaal 35 pistes geschikt voor beginners zoals ervaren skiërs. In het Rosa & Rudolf family park kunnen kinderen in makkelijke pistes zijn eerste stapjes voor skiën of snowboarden nemen met ouders. In het park is er ook een speeltuin in het sneeuw met verschillende leuke obstakels, onder andere tube gliding: glijden in een rubberband in een sneeuw parcours! De pistes zijn dagelijks geopend tot 19:00 uur.

Ontbijt, diner en overnachting in Kuusamon Tropiikki.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

De laatste ochtend in Lapland is aangebroken. Geniet nog een keer van het Scandinavische ontbijtbuffet. Met een hoofd gevuld met mooie herinneringen ga je met de rechtstreekse vlucht terug naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur