PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Björkliden Kids

Compleet winteravontuur in Zweeds Lapland voor gezinnen met kinderen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland

Welkom in Zweeds Lapland

Check, check, dubbelcheck. De reis kan beginnen! Bij aankomst op de luchthaven van Kiruna in Zweeds Lapland staat je auto al klaar voor vertrek. De eerste stop is hét IJshotel van Zweden waar je twee nachten verblijft. Ontdek de verschillende ijskamers met elk hun eigen thema en drink een drankje in de ijsbar. Morgen is het tijd voor de eerste bijzondere excursie, sneeuwscooteren!
Rijafstand Kiruna Airport - IJshotel: ca. 15 km | ca. 15 minuten

Dag 2

Dag 2 Met de sneeuwscooter erop uit

Met de sneeuwscooter erop uit

Vandaag ga je het prachtige winder wonderland ontdekken op de sneeuwscooter. De gids laat zien hoe je de sneeuwscooter moet besturen en dan is het jouw beurt. Scheur over bevroren wateren, zigzag om de bomen heen en voel de adrenaline door je lichaam gieren. Bouw tijdens de pauze een sneeuwpop, bewonder de natuur en warm op rondom het kampvuur met een drankje en een snack. De kids zitten veilig in de slede bij de gids.
Duur sneeuwscootersafari: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Op naar Björkliden!

Op naar Björkliden!

Tijd om de koffers in te pakken en het ijshotel te verruilen voor het prachtig afgelegen Björkliden. Dé perfecte plek om het noorderlicht te spotten. Maak onderweg nog een stop bij de supermarkt in Kiruna om wat boodschappen in te slaan voor de aankomende dagen. Je passeert Abisko Nationaal Park dat absoluut de moeite waard is om een winterse wandeling te maken. Toe aan wat meer ontspanning? Check dan snel in in je bungalow en geniet van de privé sauna. Spot jij vanavond het noorderlicht?
Rijafstand: ca. 125 km | ca. 1 uur en 45 minuten

Dag 4

Dag 4 Overleven in de Lapse natuur

Overleven in de Lapse natuur

Hoe kun je overleven in de natuur? Een echte wildernisgids leert je hier alles over. Leer je eigen vuur maken met een vuursteen en navigeer door de sneeuw door middel van tekens uit de natuur terwijl je met sneeuwschoenen naar een bevroren meer wandelt. Natuurlijk vertelt de gids je ook welke producten je wel en niet kunt eten. Na deze excursie voel je jezelf een echte ‘survivor’. Vraag vanavond bij de receptie de kansen op het noorderlicht en ga weer op jacht!
Duur wildernis avontuur ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Na een volle dag gisteren heb je vandaag een dag om zelf in te delen. Ga een dagje skiën, huur sneeuwschoenen of misschien heb je wel zin in een dagtrip naar Noorwegen. Je zit maar op circa 30 kilometer van Noorwegen, en met de huurauto ben je er dus zo! Liever zin in een georganiseerde excursie? Boek dan een avontuurlijk excursie bij zoals ijsklimmen, een grot bezoek of ijsvissen.

 

Dag 6

Dag 6 Noorderlicht jacht

Noorderlicht jacht

Heb je het noorderlicht al gespot? Vanavond neemt een gids je graag mee op pad om meer uit te leggen over dit prachtige natuur fenomeen. Op sneeuwschoenen ga je de donkere winterse wereld in op zoek naar het noorderlicht. Na ongeveer 1,5 kilometer kom je aan bij een lavvu, een typische Lapse hut waar je opwarmt bij het vuur en geniet van een warm drankje. Houdt je de hemel in de gaten? 
Duur noorderlicht spotten ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Start de dag weer met een goed ontbijt. Vandaag staat er namelijk een spectaculaire excursie op het programma, een huskytocht. De honden staan al te trappelen bij aankomst en het liefst willen ze alleen maar hard rennen. Neem met de hele familie plaats op de slede en de tocht gaat van start. De gids staat achterop de slede voor het sturen en brengt je langs de mooiste plekken terwijl je onderweg geniet van adembenemende panoramische uitzichten. 
Duur ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Naar huis

Naar huis

Helaas zit de reis er alweer bijna op. De auto kan weer worden ingepakt en de laatste kilometers door winter wonderland breken aan. Na het inleveren van de auto staat het vliegtuig al op je te wachten. De kinderen zullen nog lang napraten over deze fantastische ervaring!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: