PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Kids PAN Village Oulanka bungalows

Beleef de winterse magie van Lapland samen met je kinderen

1

1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Of Tervetuloa! zoals de Finnen dat zo mooi uitspreken! Vandaag vlieg je rechtsreeks met Transavia van Amsterdam naar Kuusamo en bevind je je meteen in een andere wereld. Met de transfer rijd je  door het winters landschap op weg naar het Wilderness park in Salla.  Hier staat een lichte lunch klaar en geeft de gids je een uitleg over het programma en een aantal praktische zaken rondom deze bijzondere Winterwonderland® week. Bij aankomst in Salla krijg je een lichte welkomstlunch en is er een informatiebijeenkomst in het Wilderness park. Je ontvangt je thermo overall en vervolgens word je met de transfer naar PAN Village gebracht om in te checken in je bungalow. In de avond geniet je van een dinerbuffet in het restaurant van Salla Wilderness Park.

2

2 Familiedag in Winterwonderland®

Familiedag in Winterwonderland®

Vandaag gaan de activiteiten van Winterwonderland®  van start! Samen met de kinderen ga je onder aanvoering van de gids een sneeuwkamp bouwen. Rondom het kamp ga je ijsvissen, sneeuwhockeyen en met sleetjes glijden. Ook leer je om, naar Finse traditie, met de stepslede te glijden. Daar krijg je natuurlijk ‘honger’ van! Om de trek te stillen worden er pannenkoeken bereid boven een houtvuur. Na een intensieve dag met ijs- en sneeuwpret keer je terug naar PAN Village.
Duur programma: ca. 5-6 uur.

3

3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Heb je al rendieren gezien in de eerste dagen van je vakantie?  Vandaag staat in het teken van een bezoek aan deze dieren in het Wilderness Park Salla. De rendierhouder vertelt je alles over de Sami cultuur in deze streek en hoe het leven op een rendierboerderij eruitziet. Natuurlijk krijg je een paar aanwijzingen hoe met ze om te gaan. Want daarna ga je het bos in op zoek naar de rendieren om ze zelf te voeren. Na het voederen is het tijd om de rendieren voor de sledes te spannen. In je ‘eigen’ klassieke rendierslede maak je een lekkere tocht en glijd je door het Finse natuurschoon dat je ten dele valt. Een lunch bij het kampvuur in de ‘wildernis’ is inclusief. Tegen het einde van de dag ga je terug naar PAN Village.
Duur programma: ca. 5-6 uur 

4

4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Veel kinderen vinden wandelen een beetje saai toch? Door sneeuwschoenen onder te binden ervaar je hoe het is om op een soort van 'padel rackets' te lopen, probeer maar eens te rennen…ha,ha! Sneeuwschoenwandelen is nog zo’n traditie van de Finnen om zich van de ene plek naar de andere te begeven, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, zonder ver in de diepe sneeuw te zakken. Nadat je van start gaat heb je al gauw door hoe het werkt en trek je met de gids door de bossen van het Finse landschap. Ligt er veel sneeuw dan raak je iets eerder vermoeid. De tocht voert langs een meer waar je in een vooraf geboord gat je hengel uitgooit om te ijsvissen. En nu maar hopen dat de vissen happen zodat je tijdens de lunch een visje kunt eten! Niet getreurd als ze niet bijten. De safarigidsen regelen sowieso iets warms voor de lunch tijdens de tocht.
Duur programma: ca. 5-6 uur  

5

5 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Het is tijd voor een kennismaking met de vriendelijke en levenslustige husky’s. Onrustig bewegen ze zich heen en weer en voelen aan wat er komen gaat, de huskyslede trekken natuurlijk!. De onrust en het gehuil zwellen meer en meer aan, ook om je aandacht te trekken. Echter zodra de huskytocht van start gaat zijn de husky’s rustig en zijn ze aan het werk, het trekken van jou huskyslede. Zelf stuur je of zit je in de slede en meestal wissel je na een fotostop of om iets warms te drinken. De safarigids begeleidt, op gepaste afstand, de tocht op een sneeuwscooter. Er is een lange heerlijke lunchpauze zodat iedereen kan bijkomen van deze enerverende tocht, ook de husky's! 
Duur programma: ca. 5-6 uur  (2 personen per slee)

6

6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor kids!

Sneeuwscooteren door Winterwonderland®, ook voor kids!

Het moment is aangebroken om met de sneeuwscooters op pad te gaan voor een prachtige sneeuwscootersafari door de Lapse contreien. Met je scooter glijd je over besneeuwde meren en heuvels en tussen de dik bepakte bomen door. Geniet van dit Winterwonderland®.  De sneeuwscooter van de gids trekt een slede waarin de kinderen zitten. Tijdens de tocht wordt gestopt voor een warm drankje. Dit is ook het moment om, zo je wil, van bestuurder te wisselen. Na ca. 2 uur ben je terug en daar wacht een verrassingsactiviteit voor de kinderen. Op hun eigen sneeuwscooter mogen ze een rondje door de sneeuw rijden. Een plaatje waard toch?
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per scooter)

7

7 Vrije dag

Vrije dag

Een vrije dag ter eigen invulling, om bijvoorbeeld te relaxen in je eigen bungalow, te kuieren of nog een gewenste activiteit te ondernemen. Of verken de skipistes van Salla, ga langlaufen of sneeuwschoenwandelen! Bij de receptie reserveer je een extra excursie tegen betaling.

8

8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het einde is in zicht en het is opnieuw tijd de vlucht te pakken, maar dan wel in huiswaartse richting. Met ieder z’n eigen belevingen en ervaringen om mee terug te keren, opgedaan tijdens deze heerlijke Winterwonderland® week! 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: