PRINT PAGINA

Husky- en sneeuwavontuur Lappeasuando

Kleinschalig de uniekheid van Zweeds Lapland ontdekken

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland

Welkom in Zweeds Lapland

Na een directe vlucht kom je aan in de kleine ontvangsthal van de luchthaven Kiruna. Hier merk je al direct dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. De gids staat al op je te wachten en met een transfer rijd je door het mooie winterwonderland naar Lappeasuando. Let onderweg goed op, want wie weet zie je elanden en rendieren. Na de check-in is het tijd om aan te schuiven voor het diner en hoor je de planning voor de week. Als je nog energie overhebt, kun je natuurlijk na het diner op noorderlichtjacht gaan. Zonder lichtvervuiling is dit de perfecte noorderlichtlocatie. Overnachting in Lappeasuando.

Dag 2

Dag 2 De natuur ontdekken op sneeuwschoenen

De natuur ontdekken op sneeuwschoenen

Na een heerlijke nachtrust is het vandaag tijd voor iets meer actie. Start de dag met het ontbijt en daarna is het tijd om de sneeuwschoenen onder te binden. Met de sneeuwschoenen trek je de mooie verlaten natuur in, grote kans dat je hier zelfs niemand zal tegenkomen en dat je alleen het kraken van de sneeuw onder je voeten hoort. Tijdens de tocht maken we een stop om een start te maken voor het bouwen van een iglo. De laatste dag heb je de mogelijkheid om in je eigen gebouwde iglo te verblijven, maar dat vergt wat voorbereiding! Met een schep ga je aan de slag om een grote heuvel met sneeuw te maken die een aantal dagen nodig om goed vast te vriezen, voordat het verblijf afgemaakt kan worden. Na de lunch kun je er zelf op uittrekken. Diner, sauna en overnachting in Lappeasuando. 
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Huskytocht en wildernisovernachting

Huskytocht en wildernisovernachting

Vandaag staat een fantastische excursie op het programma: een huskytocht met een wildernisovernachting. Na het ontbijt maak je kennis met je eigen huskyteam en krijg je uitleg van de gids over het gebruik van de slede. Ieder bestuurt zijn eigen huskyteam, hoe gaaf is dat! Onderweg maak je een stop voor de lunch waarna je aankomt in het wilderniskamp. Een unieke plek midden in de bossen waar je samen met je reisgenoot een eigen hut hebt. Stromend water voor een douche is niet aanwezig, maar naar lokaal gebruik leer je snel genoeg je af te spoelen met het water in de sauna. Het diner is in de gezamenlijke ruimte die voornamelijk verlicht wordt door kaarslicht. Is er een mogelijkheid op noorderlicht vanavond? Pak je kans en spot het dansende noorderlicht op deze sprookjesachtige locatie.
Overnachting in de wilderniscabin | Duur programma: ca. 5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Vrije middag

Vrije middag

Na een bijzondere overnachting staat het ontbijt vandaag klaar in het wilderniskamp. Na het ontbijt is het tijd om weer terug te gaan naar Lappeasuando en de husky honden thuis te brengen. Nog een laatste keer ga je met je eigen huskyteam op pad voordat je rond lunch tijd afscheid van ze moet nemen. Er staan verder vandaag geen excursies op het programma. Maak je een wandeling door de omgeving of overleg je met Franziska de andere mogelijkheden? Vervelen hoef je je sowieso geen moment! Sauna, diner en overnachting Lappeasuando. 

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Vandaag staat een inspannende en leuke sneeuwschoenwandeling door de Zweedse bossen op het programma. Het voordeel van de sneeuwschoenen is dat je niet tot je middel in de diepe sneeuw wegzakt. Hierdoor kun je een prachtige tocht maken, waar je op normale schoenen maar lastig kan komen. Na een heerlijke wandeling kom je aan bij een bevroren meer waarbij je de skills van het ijsvissen kan testen. Wie vangt de meeste vissen? Sauna, diner en overnachting Lappeasuando. 
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscootertocht door de Lapse wildernis

Sneeuwscootertocht door de Lapse wildernis

Een sneeuwscootertocht vanuit Lappeasuando is een unieke belevenis! Tijdens deze tocht rijd je met een sneeuwscooter over een goed onderhouden track op eigen terrein (en dus niet voor iedereen toegankelijk), door de diepe sneeuw, ver weg van de bewoonde wereld. Heerlijk door de bossen, over bevroren meren en besneeuwde heuvels. Onderweg heb je de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen. Tijdens de tocht maak je een stop om te genieten van de lunch bij het kampvuur. Ben je inmiddels ook al verliefd geworden op de Zweedse wildernis? Sauna, diner en overnachting Lappeasuando.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 7

Dag 7 Overnacht jij vanavond in een iglo?

Overnacht jij vanavond in een iglo?

Deze ochtend heb je tijd om een beetje uit te slapen. Misschien heb je wel tot midden in de nacht naar het noorderlicht gekeken en is het fijn om even bij te komen en een boek te lezen, het is tenslotte vakantie. Aan het eind van de middag is het tijd om naar de iglo’s te gaan. Op zondag zijn jullie al begonnen met de voorbereidingen, maar nu is het tijd om de iglo verder vorm te geven. Na het bouwen van de iglo is het tijd om de reis feestelijk af te sluiten met een outdoor diner bij het kampvuur. Durf jij het aan om na het diner in je eigen gebouwde iglo te overnachting of kies je toch voor je warme bed in de lodge?
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Zweden

Afscheid nemen van Zweden

Helaas is de week voorbij gevlogen en is het alweer tijd om afscheid te nemen van deze mooie plek en Franziska. Gelukkig heb je nog de foto’s en de herinneringen, waardoor je deze onvergetelijke reis nooit zal vergeten. Met een vlucht van Eurowings vlieg je van Kiruna terug naarDusseldorf.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: