Sneeuwavontuur Apukka

Buiten de stad Rovaniemi, daar waar de ongerepte wildernis begint, vind je Apukka Resort. Vroeger stond er op deze plek een herberg waar avonturiers samenkwamen en die traditie zetten ze bij Apukka graag voort. Je ervaart Lapland in de puurste vorm. Een echte plek voor Pure Noorden liefhebbers! Tijdens deze reis ontmoet je husky’s en rendieren en trek je de wildernis in per sneeuwscooter en op sneeuwschoenen. Breid je reis uit met een overnachting in een Ice suite of zelfs een Aurora wagon. Of verblijf je liever de hele week in een Aurora Cabin?

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Rovaniemi: ca: 15 minuten.

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lapland Actief' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Modern verblijf op een fijne locatie
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Diverse bijzondere overnachtingen mogelijk
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 2,5 uur)
 • Ijsvissen als een echte Fin (ca. 2,5 uur)
 • Noorderlicht huskysafari bestuurd door gids (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 2,5 uur, 2 personen/sneeuwscooter)
 • Op avontuur met de rendieren (ca. 2 uur)
 • Gratis gebruik van fatbikes, sneeuwschoenen en traditionele langlaufski's
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten, transfers en excursies
 • Inclusief thermo-uitrusting
kimberley-j-lapland

Kimberley Jekel

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Apukka Resort

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Apukka

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanuit Amsterdam naar Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel. Nad...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanuit Amsterdam naar Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel. Nadat je je bagage hebt verzameld, word je opgewacht door een gids van Apukka Resort en zal je naar het verblijf brengen. Je schuift gelijk aan voor een lekkere lunch in restaurant Aitta, gebouwd van 100 jaar oude boomstammen. Diner en overnachting in Apukka Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 2 In de voetsporen van de Bigfoot

Huomenta – goedemorgen! Na een overheerlijk ontbijt bind je de sneeuwschoenen onder. Je trekt ...

Huomenta – goedemorgen! Na een overheerlijk ontbijt bind je de sneeuwschoenen onder. Je trekt de arctische natuur rondom Apukka in onderweg geniet je van de oorverdovende stilte, je hoort alleen nog het gekraak van de sneeuw. Door het lage tempo is er voldoende tijd om foto’s te maken en de gids neemt je door middel van verhalen terug in de tijd. Hij vertelt meer over de oude manier van leven en leert je hoe je een kampvuur maakt. Voordat je weer terugkeert drink je nog een warm drankje rondom je eigen vuur. Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 De wildernis in per sneeuwscooter

Ben jij vandaag klaar om wat verder het Winterwonderland in te gaan? Sneeuwscooters kunnen je naar a...

Ben jij vandaag klaar om wat verder het Winterwonderland in te gaan? Sneeuwscooters kunnen je naar adembenemende plaatsen brengen en dit is wat jij vandaag ook gaat doen. Na een korte instructie stap je op de sneeuwscooter. In het begin voelt het besturen nog wat onwennig, maar dat verdwijnt snel en heb je onderweg de tijd om de prachtige, besneeuwde landschappen te aanschouwen. Om op te warmen stop je voor een warm drankje en op de terugweg kun je wisselen van bestuurder. Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort. 
Duur programma: ca. 2,5 uur 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op avontuur met de rendieren

Maak een reis terug de geschiedenis in terwijl je ontspant op een slede die wordt voortgetrokken doo...

Maak een reis terug de geschiedenis in terwijl je ontspant op een slede die wordt voortgetrokken door een rendier. Deze traditionele, arctische manier van transport stelt je in staat om de rust en puurheid van de Lapse natuur om je heen te ervaren. In een rustig tempo leiden de rendieren je naar een charmante Lapse hut in de wildernis. Je geniet van een warm drankje en snack en de rendierhouder vertelt je meer over het leven van de rendieren en rendierhouders in Fins Lapland. Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op zoek naar het noorderlicht met husky’s

Overdag heb je tijd voor jezelf. Kies je voor een optionele sneeuwscootersafari of ga je liever zelf...

Overdag heb je tijd voor jezelf. Kies je voor een optionele sneeuwscootersafari of ga je liever zelf de natuur in? Gedurende de hele week kun je gratis gebruik maken van fatbikes (mountainbikes met brede banden), sneeuwschoenen en traditionele ski’s. In de avond ontmoet je de husky’s, die kunnen niet wachten om weer te mogen rennen! Je neemt plaats op de slede die door de gids wordt bestuurd, zodat jij onderweg kunt genieten van het sprookjeslandschap en wie weet het noorderlicht?! Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort. 
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 IJsvissen als een echte Fin

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Finnen de soms zware, donkere winterdagen doorkomen? Het antwoord i...

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Finnen de soms zware, donkere winterdagen doorkomen? Het antwoord is simpel: ze gaan ijsvissen! Eenmaal op het bevroren meer wordt er een gat geboord, hengeltje uit en wachten maar. Er wordt natuurlijk ook gezorgd voor een kampvuur en drankjes om warm te blijven. Vang jij vandaag een vis? Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort. 
Duur programma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Diner bij het kampvuur

Vandaag heb je een vrije dag. Kies je voor ontspanning of liever een optionele huskysafari waar je z...

Vandaag heb je een vrije dag. Kies je voor ontspanning of liever een optionele huskysafari waar je zelf de slede bestuurt? In de namiddag schuif je aan voor een heerlijke maaltijd buiten bij het kampvuur. Het eten wordt op het kampvuur bereid, iets wat de Finnen zelf ook graag doen. Alles smaakt extra lekker door het rokerige vuur en je zult zien dat elektriciteit niet altijd nodig is! Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort.
Duur programma: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Lapland

Aan ieder moois komt een eind. Zo ook aan dit prachtige, arctische avontuur. Na het ontbijt word je ...

Aan ieder moois komt een eind. Zo ook aan dit prachtige, arctische avontuur. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en met een koffer vol herinneringen stap je het vliegtuig in. Je zult nog heimwee krijgen naar deze bijzondere plek! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland
Dag 2 In de voetsporen van de Bigfoot
Dag 3 De wildernis in per sneeuwscooter
Dag 4 Op avontuur met de rendieren
Dag 5 Op zoek naar het noorderlicht met husky’s
Dag 6 IJsvissen als een echte Fin
Dag 7 Diner bij het kampvuur
Dag 8 Tot ziens, Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

lange-sneeuwscootersafari-apukka

Lange sneeuwscootersafari Apukka

Tijdens deze lange sneeuwscootersafari wordt je door een gids diep het bos ingenomen om uiteindelijk bij een wildernishut uit te komen. Samen bereid je de lunch en kom je helemaal tot rust bij het knisperende kampvuur.

 • Prijs: € 189 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

apukka-husky-avontuur

Apukka Husky avontuur

Een noorderlicht huskysafari waarbij de gids de slee bestuurd zit al inbegrepen in je reis. Tijdens deze optionele safari van 7-10 km, die overdag plaatsvindt, bestuur je de huskyroede zelf! Een persoon zit in de slee en de ander bestuurt. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 139 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

apukka-overnachting-in-superior-aurora-cabin

Overnachting in een Superior Aurora Cabin

De Superior Aurora Cabin is vergelijkbaar met de gewone Aurora Cabin, maar deze cabins liggen aan het meer. Vanuit het raam heb je een vrij uitzicht over de grote, open vlakte!

 • Prijs: € 230 per persoon (2 jan-20 mrt) | € 350 per persoon (26 dec) bij een bezetting van 2 personen
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
apukka-overnachting-in-komsio-suite

Overnachting in een Komsio Suite

Deze luxe cabins zijn wel echt de kers op.. je verblijf! Komsio staat voor een authentieke Sami wieg en dat knusse, warme gevoel wordt in de cabin nagebootst. Door het dakraam aanschouw je de sterren en met geluk ook het noorderlicht?

 • Prijs: € 315 per persoon (2 jan-20 mrt) | € 475 per persoon (26 dec) bij een bezetting van 2 personen
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
apukka-overnachting-in-aurora-wagon

Overnachting in een Aurora Wagon

Op zoek naar een romantische nacht midden in de wildernis? Dan is deze Aurora Wagon een echte aanrader. Ook bij de Aurora Wagon heb je door het dakraam goed zicht op de sterren en hopelijk het magische, groene licht. Na de nacht ontbijt je weer bij het resort en kom je bij in de sauna.

 • Prijs: € 222 per persoon (2 jan-20 mrt) | € 328 per persoon (26 dec) bij een bezetting van 2 personen
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
apukka-overnachting-in-ice-cabin

Overnachting in een Ice Cabin

Een werkelijk unieke overnachting is toch wel deze Ice Cabin. De cabin is gebouwd met grote blokken ijs, maar de temperatuur binnen is constant tussen 0 en -5°C. Hoe koud het ook is buiten. Je krijgt warme slaapzakken en slaapt op rendiervellen, die combinatie houden je ’s nachts warm genoeg.

 • Prijs: : € 186 per persoon (2 jan-20 mrt) bij een bezetting van 2 personen
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf 9 januari.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2785 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Adults only tussen de Finse bossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.195 p.p.

  Nangu Lodge

  Nangu Lodge
 • Wilderness hotel tussen de besneeuwde taigabossen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.595 p.p.

  Sneeuwavontuur Muotka

  Sneeuwavontuur Muotka