PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arctic Circle

Beleef de wildernis van Fins Lapland tijdens een verblijf in een wildernisresort

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen op de Poolcirkel! Na aankomst rijd je per transfer naar het safarihuis waar je je thermo overall kunt passen. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens word je naar Arctic Circle Wildernis Resort gebracht, jouw verblijf voor deze week. Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, die al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de een zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Na een tocht van circa 5 km kom je terug bij de huskyfarm en kun je nog knuffelen en foto's maken met de honden. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht

Bezoek aan de rendierfarm met sledetocht

Na een heerlijk ontbijt word je met een transfer naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je over het leven van en met de rendieren en er is alle gelegenheid om uitgebreid foto's te maken en de rendieren te voeren. Vervolgens neem je plaats in de slee van het rendier en de rendierhouder neemt je mee voor een tocht van zo'n 3 kilometer door het diepe bos en geniet je van een warm drankje en snack in een Lapse kota. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
​Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Vrije dag

Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Pak je de sneeuwschoenen of langlaufski's om de ongerepte natuur rondom het verblijf te verkennen of kies je voor een goed boek? Je kunt ook je avontuur uitbreiden door een optionele excursie bij te boeken, kijk onder het tabblad excursies voor de mogelijkheden! Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari met outdoorlunch

Sneeuwscootersafari met outdoorlunch

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bossen en over uitgestrekte vlakten. Je rijd met twee personen op een sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat je van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt vandaag in de buitenlucht bereid, je bent weer warm genoeg om te sneeuwscootertocht te vervolgen! Bij terugkomst is de traditionele sauna langs de rivier voor je opgestookt, tijd voor wat ontspanning na een heerlijke dag in de buitenlucht. Diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om tijd door te brengen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld een bevroren waterval in Korouoma National Park of ga voor de fotografie expeditie door de wildernis. Bekijk alle mogelijkheden onder het tabblad 'excursies'. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling door de wildernis en noorderlicht jagen

Sneeuwschoenwandeling door de wildernis en noorderlicht jagen

Maak je klaar voor een actieve dag! Na een korte transfer en instructie bind je de sneeuwschoenen onder. Sneeuwschoenen worden al eeuwen lang gebruikt om gemakkelijker door sneeuw te wandelen en om zo de wildernis te bereiken. Dit is wat jij vandaag ook gaat doen. Samen met een gids wandel je door de ongerepte wildernis en stop je onderweg om een kampvuur te maken met een heerlijke kop warme chocolademelk en zoete snack. Bij terugkomst warm je weer lekker op, om in de avond voor een tweede avontuur van deze dag op pad te gaan; op zoek naar het noorderlicht per sneeuwscooter! Heb jij vanavond geluk? Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je wederom een vrije dag, je kunt helemaal zelf kiezen wat je vandaag gaat doen. Heb je nog geen genoeg gekregen van de huskysafari? Kies dan voor een dagsafari met de husky's. Deze kun je vooraf bijboeken via Voigt Travel. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan ga je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: