PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arvidsjaur

De place to be voor iedereen die van snelheid en avontuur houdt

Dag 1

Dag 1 Laat het avontuur beginnen

Na een rechtstreekse vlucht met Transavia van Amsterdam naar Skellefteå zet je voet aan de grond in Lapland. Na het ophalen van je bagage ga je met de transfer naar Arvidsjaur. Aangekomen in hotel Laponia kun je op je gemak de omgeving verkennen of een duik nemen in het zwembad. ’s Avonds schuif je aan voor het diner en kruip je onder de wol al dromend over wat de week gaat brengen.

Dag 2

Dag 2 Ontdek je plekje

God morgon! Na een stevig ontbijt ga je er op uit om de omgeving te ontdekken. En dat doe je niet zomaar, maar op heuse sneeuwschoenen. Samen met een gids trek je er op uit voor een mooi hike door de witte wereld.  Onderweg leer je meer over de natuur en de regio. Wie weet ben je straks een eland op het spoor. Wanneer je met een heerlijk voldaan gevoel weer terug komt bij het hotel is het tijd voor ontspanning. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
 

Dag 3

Dag 3 Rendieren, elanden en husky's

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van dieren. Na het ontbijt ga je op pad neer de huskyfarm van Caisa. Hier staan de honden je al enthousiast blaffend op te wachten, ze hebben er zin in! Na een goede instructie is het dan aan jou om je eigen team honden aan te sturen. Tijdens de tocht geniet je van het prachtige landschap, waar de honden je op geroutineerde wijze doorheen leiden, maar blijf alert en vergeet niet af en toe te remmen. Deze intense ervaring kun je laten bezinken tijdens de lunch waarna het tijd wordt om van heel dichtbij kennis te maken met de eigenwijze rendieren en indrukwekkende elanden. Een moment dat je niet meer zult vergeten. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Vandaag is het tijd voor een adrenaline kick en wel in de vorm van een sneeuwscootersafari. Na een duidelijke instructie stap je samen op de sneeuwscooter en is het tijd om gas te geven. Soepel glij je over de witte sneeuw over bevroren meren en door de bossen. Halverwege stop je bij een gemoedelijke cabin om even op te warmen bij het vuur met een kop koffie of thee. Daarna wissel je van bestuurder en ga je verder voor het tweede deel van deze prachtige tocht. Tijdens het diner zullen de ervaringen van deze dag nog lang nabesproken worden. Diner en overnachting in Hotel Laponia.

Dag 5

Dag 5 Vang je eigen lunch

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevroren meer ontvangen door Sonny. Hij legt je de basis principes van het ijsvissen uit en dan kun je aan de slag. Wat is jouw techniek? Vol verwachting hangend boven het gat of ontspannen liggend op een rendiervacht wachten tot ze happen? Heb je een goede vangst, dan is de kans groot dat jouw vis bereid wordt op de outdoor grill. Na de inspanning geniet je namelijk van een supervers bereide lunch. Diner en overnachting in Hotel Laponia.  

 

Dag 6

Dag 6 Poolnacht vanuit een warme slaapzak

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wijk Lappenstaden (Lappenstad) in dit in tact gebleven oude Sami dorp waan je je terug in de tijd. ’s Avond na het diner trek je er op uit voor een unieke ervaring. Een korte rit brengt je naar de Prästberg. In een dikke jas hike je het laatste stuk naar de bergtop, waar je je jas dichtritst en zo omtovert tot slaapzak. Wanneer je ontspannen naar de sterrenhemel kijkt vertelt de gids je over de Sami cultuur en het indrukwekkende natuurverschijnsel, het noorderlicht. Heb jij het geluk dit magisch schouwspel op deze unieke plek te mogen bewonderen? Overnachting in Hotel Laponia.
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag is het aan jou! Ga je voor een ontspannen dag in en rondom het hotel? Kun je niet wachten om nog een keer op de sneeuwscooter te springen? Of ga je voor de ultieme kick: het ijsrijden in een sportwagen? Driften door de bochten op ijs in een Porsche Boxter behoort hier gewoon tot de mogelijkheden. Jij bepaald hoe je deze dag inricht. Diner en overnachting in Hotel Laponia. 

Dag 8

Dag 8 De mooiste verhalen voor het thuisfront

De week is voorbij gevlogen. De mooie herinneringen zijn voor altijd en die neem je dan ook mee naar huis. Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Skelefteå voor je vlucht terug naar Amsterdam. Wedden dat je thuisgekomen niet uitgepraat raakt over alle mooie belevenissen.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur