PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arvidsjaur

De place to be voor iedereen die van snelheid en avontuur houdt

Dag 1

Dag 1 Laat het avontuur beginnen

Laat het avontuur beginnen

Na een rechtstreekse vlucht met Transavia van Amsterdam naar Skellefteå zet je voet aan de grond in Lapland. Na het ophalen van je bagage ga je met de transfer naar Arvidsjaur. Aangekomen in hotel Laponia kun je op je gemak de omgeving verkennen of een duik nemen in het zwembad. ’s Avonds schuif je aan voor het diner en kruip je onder de wol al dromend over wat de week gaat brengen.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen rondom Arvidsjaur

Sneeuwschoenwandelen rondom Arvidsjaur

God morgon! Na een stevig ontbijt ga je er op uit om de omgeving te ontdekken. En dat doe je niet zomaar, maar op heuse sneeuwschoenen. Samen met een gids trek je er op uit voor een mooi hike door de witte wereld. Onderweg leer je meer over de natuur en de regio. Wie weet ben je straks een eland op het spoor. Wanneer je met een heerlijk voldaan gevoel weer terug komt bij het hotel is het tijd voor ontspanning. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3-4 uur
 

Dag 3

Dag 3 Husky avontuur

Husky avontuur

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet ga je in een groepje van maximaal 4 personen op pad met de husky's. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden je al enthousiast blaffend op te wachten, ze hebben er zin in! Na een goede instructie is het aan jou om je eigen team honden aan te sturen. Tijdens de tocht geniet je van het prachtige landschap, waar de honden je op geroutineerde wijze doorheen leiden, maar blijf alert en vergeet niet af en toe te remmen. Onderweg is er een mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3,5-4 uur
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Vandaag is het tijd voor een adrenaline kick en wel in de vorm van een sneeuwscootersafari. Na een duidelijke instructie stap je met twee personen op de sneeuwscooter en is het tijd om gas te geven. Soepel glij je over de witte sneeuw over bevroren meren en door de bossen. Halverwege stop je bij een gemoedelijke cabin om even op te warmen bij het vuur met een kop koffie of thee. Daarna wissel je van bestuurder en ga je verder voor het tweede deel van deze prachtige tocht. Tijdens het diner zullen de ervaringen van deze dag nog lang nabesproken worden. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3 uur 

Dag 5

Dag 5 Vang je eigen lunch

Vang je eigen lunch

Na het ontbijt ben je klaar om op pad te gaan. Na een korte rit wordt je aan de rand van een bevroren meer ontvangen door Sonny. Hij legt je de basis principes van het ijsvissen uit en dan kun je aan de slag. Wat is jouw techniek? Vol verwachting hangend boven het gat of ontspannen liggend op een rendiervacht wachten tot ze happen? Heb je een goede vangst, dan is de kans groot dat jouw vis bereid wordt op de outdoor grill. Na de inspanning geniet je namelijk van een supervers bereide lunch. Diner en overnachting in Hotel Laponia.  
Duur programma: ca. 3-4 uur

 

Dag 6

Dag 6 Poolnacht vanuit een warme slaapzak

Poolnacht vanuit een warme slaapzak

Vandaag kun je je dag invullen zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de wijk Lappenstaden (Lappenstad) in dit in tact gebleven oude Sami dorp waan je je terug in de tijd. ’s Avond na het diner trek je er op uit voor een unieke ervaring. Een korte rit brengt je naar de Prästberg. In een dikke jas hike je het laatste stuk naar de bergtop, waar je je jas dichtritst en zo omtovert tot slaapzak. Wanneer je ontspannen naar de sterrenhemel kijkt vertelt de gids je over de Sami cultuur en het indrukwekkende natuurverschijnsel, het noorderlicht. Heb jij het geluk dit magisch schouwspel op deze unieke plek te mogen bewonderen? Overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 3 uur
 

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm

Bezoek aan de elanden- en rendierenfarm

Maak je op voor een lange dag die geheel in het teken staat van rendieren en elanden. Na een transfer van circa 2 uur kom je aan bij Cape Wild, een kleinschalige elanden- en rendierenfarm. Kom oog in oog te staan met de tamme elanden Zigge, Zebbe, Zaga en Udda. Ze vinden het heel leuk om geaaid en gevoerd te worden! Tijdens het bezoek geniet je van een uitstekende wildernislunch en na afloop rijd je langs de indrukwekkende waterval Storforsen. Diner en overnachting in Hotel Laponia.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Dag 8

Dag 8 De mooiste verhalen voor het thuisfront

De mooiste verhalen voor het thuisfront

De week is voorbij gevlogen. De mooie herinneringen zijn voor altijd en die neem je dan ook mee naar huis. Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Skelefteå voor je vlucht terug naar Amsterdam. Wedden dat je thuisgekomen niet uitgepraat raakt over alle mooie belevenissen?
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: