PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Inari

Pareltje aan de voet van het Inarimeer in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in het land van de Sami!

Welkom in het land van de Sami!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Inari Wildernis Hotel. Check-in in de kamer of bungalow en gelegenheid om de omgeving te verkennen. Bij aankomst ontvang je alvast het excursie-programma voor de komende week. Diner en overnachting in Inari.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenwandeling en bezoek aan rendierfarm

Sneeuwschoenwandeling en bezoek aan rendierfarm

Op de eerste volle dag in Lapland ga je onder leiding van de gids met sneeuwschoenen op pad; de perfecte activiteit voor een eerste kennismaking met Lapland. Door het grote oppervlak van de sneeuwschoenen zak je niet ver weg in de sneeuw en kom je op plekken waar je anders niet zou kunnen komen. Na de lunch vertrek je per transferbus naar een typisch Lapse rendierfarm waar je alles leert over de rendieren en het leven van de rendierhouders. Diner en overnachting in Inari.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren rond het Inarimeer

Sneeuwscooteren rond het Inarimeer

Vandaag komt de droom uit van velen; met de sneeuwscooter maak je een adembenemende tocht door besneeuwde bossen en bevroren meren. Uiteraard begint de dag met een stevig ontbijt, waarna de gids een uitgebreide instructie geeft over het besturen van deze krachtige machines. Geniet van het landschap en maak snelheid over het immense Inarimeer. Voor je weer terugrijdt richting het hotel wordt de lunch opgediend, bereid boven een open vuur. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting in Inari.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Langlaufen en noorderlicht?

Langlaufen en noorderlicht?

Je begint de dag weer met een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet. Heerlijk, want vandaag staat een actieve dag te wachten. Je gaat vandaag namelijk een typisch Finse hobby beoefenen: langlaufen! Nadat de gids je het goede voorbeeld heeft gegeven merk je dat dit een heerlijke inspannende maar tegelijk ontspannende manier is om de natuur te beleven. Overnachting in Inari.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Even bijkomen

Even bijkomen

Vandaag heb je een vrije ochtend en middag in je programma, om even bij te komen van de vele indrukken die je ongetwijfeld hebt opgedaan. Geniet van een dagje ‘wellness’ in de sauna (graag een dag van te voren aangeven dat je hier gebruik van wilt maken, dit is tegen een kleine vergoeding), maak een mooie wandeling door de besneeuwde bossen of huur langlaufski’s en maak nog een mooie tocht in de omgeving. ’s Avonds geniet je weer van een uitgebreid buffet, voordat de gids je meeneemt naar buiten om met sneeuwscooters op jacht te gaan naar het noorderlicht. Overnachting in Inari.
Duur avondprogramma: 2,5 uur

Dag 6

Dag 6 In de ban van de Sami

In de ban van de Sami

Vandaag staat de dag in het teken van de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Inari is het centrum van de nog steeds bloeiende Sami-gemeenschap in Lapland en hier is dan ook het grootste Sami museum van Finland gevestigd, het Siida Museum. In dit indrukwekkende museum maak je kennis met de geschiedenis en gebruiken van de Sami en daarnaast leer je alles over de flora en fauna van Lapland. Overnachting in Inari.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Op pad met husky’s

Op pad met husky’s

Het mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis naar Lapland: een huskysafari! Je zult merken dat de honden niets liever willen dan rennen en zodra je er klaar voor zit schiet je weg over de besneeuwde routes. Je maakt een tocht van zo’n 1,5 uur, waarna je opwarmt bij de huskyfarm. 's Avonds is ter vrije invulling, maar houdt vooral de noorderlichtvoorspellingen goed in de gaten. Dit zou toch een mooie afsluiter van de reis zijn? Overnachting in Inari.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur (huskytocht ca. 1,5 uur)
 

Dag 8

Dag 8 Voldaan terug naar huis!

Voldaan terug naar huis!

Nog één keer wakker worden in een betoverend landschap en genieten van een heerlijk ontbijtbuffet, voor je weer in de bus stapt die je terug naar het vliegveld brengt. Rechtstreeks vlieg je weer terug naar Amsterdam, ongetwijfeld met een rugzak vol herinneringen!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: