PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Kalix

Verblijf in een knusse cabin op een eiland in de Botnische Golf

Dag 1

Dag 1 Välkommen till Lappland

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå. Welkom in Lapland! Na het ophalen van je bagage stap je in de transferbus die je vervolgens naar Nordic Lapland Resort brengt. Het laatste deel van de transfer is werkelijk prachtig, via de vele bevroren baaien kijk je uit over de Botnische Golf. Neem de middag om het schiereiland te verkennen of maak kennis met de rendieren die er staan! Diner en overnachting in Nordic Lapland Resort.

Dag 2

Dag 2 Met de husky’s de Botnische Golf op

Goedemorgen! In het restaurant staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Na het ontbijt word je naar de huskyfarm gebracht, waar de honden in al hun blijdschap staan te popelen om te mogen rennen. Na een korte instructie stap je samen op de huskyslee die wordt bestuurd door een gids. Geniet van de oneindige uitzichten over de Botnische Golf en bezoek een van de vele eilandjes. Halverwege wordt er gestopt om op te warmen in een wildernishut om rond het vuur op te warmen en lekker te lunchen. Natuurlijk is er ook tijd om met de honden te knuffelen! Diner en overnachting in Nordic Lapland Resort.

Dag 3

Dag 3 Middagsafari met sneeuwscooters

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je de ochtend voor jezelf. In de namiddag staat het volgende avontuur op je wachten; een sneeuwscootersafari. Allereerst volgt er een instructie, daarna ben je klaar om zelf ook op de sneeuwscooter te stappen. Met twee personen per sneeuwscooter rijd je door het beschermde natuurgebied rondom Kalix. Er wordt gestopt om diverse Lapse lekkernijen te proeven en is het mogelijk om van bestuurder te wisselen. Diner en overnachting in Nordic Lapland Resort.

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vandaag vul je de dag zelf in. Er is genoeg te doen rondom het resort. Je kunt namelijk gratis gebruik maken van ijshockey schaatsen, langlaufski’s en sneeuwschoenen. Ook is er een sneeuwheuvel waar je vanaf kunt sleeën! Vergeet ook niet de voorspellingen voor het noorderlicht in de gaten te houden, wie weet heb jij vanavond geluk?

Dag 5

Dag 5 IJsvissen op de Botnische Golf

Vanaf het resort loop je zo het water op. Dit keer neem je ook een vishengel mee! Ijsvissen is een typisch Lapse hobby en vandaag ervaar je hoe ontspannen dit eigenlijk is. Een gat boren in het ijs, hengeltje uit en wachten tot er een vis hapt. Uiteraard is er ook aan een warm drankje en een snack gedacht en is de lunch verzorgd. Diner en overnachting in Nordic Lapland Resort.

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Je kiest vandaag zelf wat je wilt gaan doen. Is er een activiteit waar je deze week geen genoeg van kon krijgen? Vraag dan bij de receptie gerust naar de mogelijkheden voor een optionele activiteit! Diner en overnachting in Nordic Lapland Resort.

Dag 7

Dag 7 Floaten in een ijswak onder de sterrenhemel

In de avond word je bij het safarihuis in een speciaal droogpak gehesen, deze zorgt ervoor dat je niet nat wordt. Je stapt vanavond namelijk in een ijswak! Door de speciale pakken blijf je gemakkelijk drijven en kun je de arctische sterrenhemel goed in je opnemen. Wie weet vang je een glimp op van het noorderlicht?

Dag 8

Dag 8 Vrije dag of optionele Icebreaker Cruise

Kom je vandaag weer helemaal tot rust in de sauna of ga je liever met de Icebreaker mee? Ijsbrekers zijn kenmerkend voor de Botnische Golf. Met een reusachtig schip breek je door de dikke pakken ijs en krijg je de kans om in een ijswak te zwemmen, natuurlijk wel met een speciaal pak. Vraag ter plaatse gerust naar de mogelijkheden!

Dag 9

Dag 9 Afscheid

Helaas is er een einde gekomen aan dit prachtige avontuur. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Je zult nog vaak aan dit mooie avontuur terugdenken!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur