PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Källan

Laps winteravontuur met verblijf in Hotell Källan, majestueus gelegen op een heuvel

Dag 1

Dag 1 Op reis naar Lapland

Vroeg in de ochtend vlieg je rechtstreeks naar Skellefteå, in Lapland. Eenmaal aangekomen staat de gids op je te wachten, hij zal je naar het hotel brengen. Je verblijft deze week in Källan Hotell en het fenomenale uitzicht zal je verbazen. Bij helder weer kun je tot wel kilometers ver kijken over de besneeuwde boomtoppen. Diner en overnachting in Källan Hotell.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootersafari met lunch

Na een heerlijke nachtrust schuif je aan voor het ontbijt in het restaurant. Je wordt op tijd opgehaald om met de sneeuwscooters op pad te gaan! Na het passen van je thermokleding krijg je een korte instructie over het besturen van de sneeuwscooter en vervolgens neem je met 2 personen op 1 sneeuwscooter plaats. De route brengt je door besneeuwde bossen en over bevroren meren, je kijkt je ogen uit. Onderweg stop je voor een heerlijke outdoorlunch om weer op te warmen. Diner en overnachting in Källan Hotell.
 

Dag 3

Dag 3 Langlaufen op eigen gelegenheid

In de ochtend kun je rustig aan doen, er staat geen activiteit gepland. In het hotel kun je kosteloos een langlaufset huren en de nabije omgeving van het hotel verkennen. Het hotel beschikt over 3,3 km aan loipes, een mooie lengte om deze Scandinavische hobby zelf eens te proberen! Diner en overnachting in Källan Hotell.
 

Dag 4

Dag 4 Op zoek naar elanden

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet word je opgehaald om op zoek te gaan naar elanden, die leven namelijk in groten getale in deze omgeving. Je neemt plaats in een grote slee die wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter, zo kun jij je ogen richten op de omgeving. Goede kans dat je verse sporen aantreft of zelfs een eland! Onderweg wordt er gestopt voor een snack en warm drankje en eenmaal terug in het safari center geniet je van een lekkere lunch bereid op open vuur. Diner en overnachting in Källan Hotell.
 

Dag 5

Dag 5 De wildernis en en ijsvissen

Een typisch Lapse hobby is ijsvissen. Vandaag trek je het meer op om het zelf ook eens te proberen. Gat boren, hengel uit en wachten! Terwijl je wacht tot de vissen bijten wordt er een heerlijke outdoor lunch verzorgd. Wie weet kun je je eigen gevangen vis bereiden? Diner en overnachting in Källan Hotell.

Dag 6

Dag 6 Dag ter vrije besteding

Vandaag kies je zelf voor wat je gaat doen. Een aanrader is om naar de top van de heuvel te wandelen. Daar staat een uitzichttoren en geniet je van de panoramische uitzichten over de omgeving. Bij de receptie kun je optioneel een Fika-pakket meenemen. Een Fika is een koffiepauze met iets lekkers en de Zweden hechten veel waarde aan deze momenten. De kosten bedragen ongeveer 10 euro per persoon. Diner en overnachting in Källan Hotell.
 

Dag 7

Dag 7 Huskysafari met outdoor lunch

Je wordt tijdig opgehaald en naar de huskyfarm gebracht. De dolenthousiaste honden kunnen niet wachten om weer te mogen rennen! Je ontmoet je eigen huskyteam en vervolgens neem je met 2 personen plaats in de slede, de een bestuurd en de ander geniet van de omgeving. Onderweg is er tijd om van bestuurder te wisselen en wordt er gezorgd voor een heerlijke outdoor lunch! Diner en overnachting in Källan Hotell.
 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Aan ieder moois komt een einde, zo ook aan dit mooie avontuur in Lapland. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam Schiphol Airport. Je zult nog vaak terugdenken aan deze reis!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur