PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Muotka

Voor rustzoekers die een complete Winterwonderland® belevenis willen

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Wilderness Hotel Muotka. Check-in, uitleg over het programma dat je te wachten staat, passen van de thermo overall, diner en overnachting. Je vakantie in Lapland is begonnen!

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan de rendieren en noorderlicht spotten

Bezoek aan de rendieren en noorderlicht spotten

Je doet je eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet. Daarna ga je na een korte instructie op de sneeuwscooter naar de rendierfarm. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter. Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking). Midden in de Lapse wildernis maak je kennis met de rendierhouder. Zij zullen je laten zien hoe belangrijk de rendierhouderij voor dit gebied is. Je krijgt een authentieke lunch geserveerd en uiteraard maak je een kort ritje in de rendierslee. Na het diner is het tijd om naar Aurora Camp te gaan, een speciale plek die er helemaal op is ingericht om comfortabel het noorderlicht te spotten. Je wordt er in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter naar toegebracht. Onder het genot van een warm drankje vertelt de gids bij kampvuur over het leven boven de poolcirkel. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Diner en overnachting in het hotel.
Duur dagprogramma: ca. 4-5 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Huskysafari

Huskysafari

Net als de rendieren horen husky's ook helemaal bij Lapland. Je zult versteld staan van het lawaai als je aankomt. Ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen! De huskyhouder geeft instructie hoe je de slee moet besturen en dan zoef je weg. Het is geweldig om te merken dat de luid blaffende husky's direct stil zijn als ze kunnen rennen en dat ze regelmatig naar je omkijken om af te stemmen of alles nog steeds goed gaat. Een unieke tocht, die je niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk fotostops gemaakt en kun je even pauzeren en genieten van een lekker warm drankje en een versnapering. Ook geeft de break de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen, want je maakt per 2 personen gebruik van een huskyslede. Voor de lunch ben je weer terug in de lodge en heb je de tijd aan jezelf. Diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 2,5 uur (ca. 1,5 uur op de slede)

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Je hebt al een voorproefje gehad van het rijden op de sneeuwscooter, vandaag ga je aan het echte werk beginnen. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter. Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking).  Een sensationele sneeuwscootersafari in de omgeving van Muotka. In de bossen komt het op sturen aan, op de open plekken kan het gas wat verder open. De vergezichten zijn adembenemend. De tocht gaat naar de top van een heuvel. Halverwege de tocht wordt er boven het vuur een picknick lunch bereidt. Diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 4 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt staat er een sneeuwschoenwandeling op het programma. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is: de schoenen zakken niet weg in de sneeuw en met de stokken duw je je de heuvel op. De lunch is onderweg en er is alle tijd om te genieten van het mooie landschap en het uitzicht vanaf de heuveltop. Ga na afloop van de wandeling heerlijk opwarmen in de sauna (graag een dag van te voren aangeven dat je hier gebruik van wilt maken, dit is tegen een kleine vergoeding). Diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Op langlaufski's door taiga en toendra

Op langlaufski's door taiga en toendra

Neem nog wat extra's van het Scandinavische ontbijtbuffet want het wordt een sportieve dag. De Finnen hebben het langlaufen met de paplepel ingegoten gekregen en ze willen je graag laten zien waarom ze er zo dol op zijn. Je krijgt een instructie van een ervaren langlaufer en zodra je de belangrijkste technieken onder de knie hebt, ga je samen op pad voor een prachtige skitocht, dwars door de naaldwouden en veenmoerassen. Wedden dat je helemaal fit en warm terugkeert voor de lunch in het hotel? In de middag vrije tijd. Diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag, waarop natuurlijk de mogelijkheid bestaat om nog eens op de lange latten te stappen of een extra safari bij te boeken via de receptie van het Wilderness Hotel. Tegen betaling kun je bij Muotka ook nog gebruik maken van fatbikes of sneeuwschoenen. Geniet van het ontbijt en trek er dan op uit. Lekker luieren met een boek bij de open haard behoort ook tot de mogelijkheden. Of overnacht deze nacht in de Aurora Cabin (optioneel bij te boeken). Lunch, diner en overnachting in het hotel.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag in Lapland. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: