PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Saariselkä

Verblijf in bruisend centrum vlakbij Lapse wildernis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de luchthaven van Ivalo. Na een korte transfer kom je aan bij Lapland Hotel Riekonlinna waar je de tijd hebt om te ontspannen of alvast de omgeving te verkennen. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet word je naar de huskyfarm gebracht waar de honden je met al hun enthousiasme welkom heten. Voordat je op pad gaat krijg je een korte instructie en dan is het tijd om te gaan! Met 2 personen en een team honden trek je door het winterse landschap en geniet je van de stilte. Onderweg wordt er gestopt om van bestuurder te wisselen en is er ruimte om foto’s te maken. Een warm drankje wordt geserveerd bij een kampvuur en de musher, zoals een huskysleebestuurder officieel wordt genoemd, vertelt je graag over het leven en training van deze arctische dieren. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 3 uur 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door de bossen

Sneeuwschoenwandeling door de bossen

Na een goede nachtrust trek je met de sneeuwschoenen de wildernis in, uiteraard onder begeleiding van een gids. Je maakt een mooie wandeling door de besneeuwde bossen via zowel gemarkeerde routes als door de diepe sneeuw en je zult al snel merken dat het een heel prettige manier van wandelen is. Onderweg heb je alle tijd om van het sprookjeslandschap te genieten en met wat geluk kom je zelfs sporen van sneeuwkonijnen of vossen tegen! Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 2 uur 

Dag 4

Dag 4 Op zoek naar het noorderlicht

Op zoek naar het noorderlicht

Vandaag heb je een vrije dag. Net buiten Saariselkä ligt het noordelijkste skiresort van Fins Lapland. Bind jij vandaag de lange latten onder of kies je voor een optionele excursie? In Saariselkä kan het allemaal! Wat dacht je bijvoorbeeld van een avontuurlijke fatbike tocht of ijsvissen per sneeuwscooter, een echte Finse hobby. In de avond trek je erop uit met een rendier. Een heerlijk ontspannen tocht door het bos en onder de arctische sterrenhemel, met wat geluk zie je het noorderlicht! Om tijdens de tocht op te warmen wordt er gestopt bij een kampvuur en nuttig je een warm drankje, pas dan hoor je de stilte van de wildernis! Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna. 
Duur programma: ca. 2 uur 

Dag 5

Dag 5 Urho Kekkonen Nationaal Park

Urho Kekkonen Nationaal Park

Vandaag is een mooie dag om de omgeving van Saariselkä op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Urho Kekkonen nationaal park, een prachtig natuurpark net buiten Saariselkä. Er zijn zowel langlauf- als wandelroutes door het natuurpark gestippeld, de keus is natuurlijk aan jou. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.

Dag 6

Dag 6 Verken de omgeving per sneeuwscooter

Verken de omgeving per sneeuwscooter

Een veelgebruikt vervoersmiddel in Lapland is de sneeuwscooter. Na een stevig ontbijt ga je op pad met de sneeuwscooter! Je geniet van de mooie natuur en de route loopt door de bossen en over heuvels met adembenemende uitzichten. Vergeet vooral je camera niet, er wordt regelmatig gestopt om een foto te maken! Onderweg drink je warme bessensap, een drankje wat de Finnen zelf ook graag nuttigen. Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.
Duur programma: ca. 2,5 uur 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag graag wilt indelen. Is er een activiteit die je graag nog een keer zou willen doen of gebruik je de dag om lekker te ontspannen? Diner en overnachting in Lapland Hotel Riekonlinna.

Dag 8

Dag 8 Op naar huis!

Op naar huis!

Het eind van je reis is alweer aangebroken. Na het ontbijt stap je weer vol goede herinneringen het vliegtuig in en vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Amsterdam. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: