PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Skabma Lodge

Warme gastvrijheid in deze heerlijke luxe lodge

Dag 1

Dag 1 Stap in een andere wereld!

Stap in een andere wereld!

Directe vlucht van Amsterdam naar de luchthaven van Ivalo. Wanneer je het vliegtuig verlaat stap je letterlijk de witte wereld in! Na een korte transfer word je bij Skabma Lodge met open armen ontvangen door Kaisu en Heli, 2 zussen die ervoor zullen zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Wanneer je je hebt geïnstalleerd staat het lunchbuffet al voor je klaar. Tijd om kennis te maken met de andere gasten en de sfeer van Skabma lodge in je op te nemen. Na de lunch neemt team Skabma je mee voor een wandeling in de besneeuwde bossen. Wanneer je bij het kampvuur staat met een warme beker in je handen dringt het langzaam tot je door dat sprookjes bestaan en je er vandaag in bent gestapt. Met een gezonde rode blos keer je terug in de lodge waar het dinerbuffet wordt voorbereid.
Duur dagprogramma: ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Op huskysafari

Op huskysafari

Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd voor actie, je gaat op huskysafari. Nadat je de themo-overal hebt aangedaan is het tijd om kennis te maken met jouw husky-span voor de tocht. Enthousiast blaffend zullen ze je begroeten. De gids geeft je duidelijke instructies en dan is het tijd om op de slee te stappen. Hou je stevig vast voor de vliegende start! Tijdens de tocht is het genieten, maar vergeet heuvel op niet je huskies een beetje te helpen door mee te steppen. Halverwege wordt er gestopt voor een soeplunch en een lokale korvapuusti, een heerlijk Fins kaneelbroodje. Wissel van plek, want je je deelt de slee met z’n tweeën en maak je op voor het tweede deel van de tocht. Bij terugkomst in Skabma Lodge geniet nog even na met een kop koffie of thee bij de openhaard of stap in de sauna die reeds voor je is opgewarmd. Dinerbuffet en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur, 2 personen/slede
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Maak je na het ontbijt klaar voor een nieuw avontuur. Ingepakt in je in een thermo-overal, compleet met helm ben je er klaar voor en na een instructie van de gids mag je samen op de sneeuwscooter stappen. Op het moment dat je het gas opendraait komt de adrenalinerush en vlieg je over het witte sneeuwlaken. Tijdens de tussenstop is het tijd om je Lapland survival skills te testen. Ben jij in staat je eigen maaltijd onder het ijs vandaan te toveren? Je gaat ijsvissen. In het vers geboorde gat gooi je je lijntje uit, zullen de vissen happen? Van alle inspanningen krijg je inmiddels behoorlijk trek, dus tijd voor de lunch voordat je aan de even spectaculaire terugrit begint. Bij terugkomst in Skabma Lodge brandt het haardvuur uitnodigend. Dinerbuffet en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 4,5 uur, 2 personen/scooter

Dag 4

Dag 4 Avond rendiersafari en Sami diner

Avond rendiersafari en Sami diner

Vandaag kun je de dag naar je eigen zin invullen. De skipistes ontdekken, langlaufen, een eindje wandelen of gewoon chillen in de lodge, het is aan jou. Ontbijt en lunchbuffet in de lodge. In de avond maak je je op voor een bijzondere ervaring die geheel in het teken staat van de Sami. Je bezoekt een lokale rendierhouder die je niet alleen vertelt over het leven van de Sami, maar waar je ook een traditioneel diner voorgeschoteld krijgt. Je proeft de pure smaak van Lapland met louter lokale ingrediënten. Dan staat er een bijzondere tocht op het programma. Achter één van de rendieren in een slee, met als decor de prachtige sterrenhemel en met een beetje geluk.... het noorderlicht.
Duur avondprogramma: ca. 3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen naar de top van de Kaunispää

Sneeuwschoenwandelen naar de top van de Kaunispää

Vanochtend kun je rustig uitslapen, het is immers vakantie. Pas na de lunch is het tijd om om in actie te komen en er op uit te trekken.
Dit keer op de sneeuwschoenen. Je maakt een mooie tocht naar de top van de Kaunispää langs prachtige marshmallow bomen volgepakt met sneeuw. Geniet van dit sprookjesachtige landschap en baan je weg door de witte wereld. Een kundige gids leidt je niet alleen langs de mooiste plekken maar zal ook vertellen wat er nu allemaal leeft en beweegt in deze omgeving.  Dinerbuffet en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Op de lange latten

Op de lange latten

Vandaag ga je de witte wereld verkennen op traditioneel Finse wijze, op de langlauflatten. Een instructuur leert je de basistechnieken om door de sneeuw te glijden en samen maak je een korte tocht. Een mooie en tegelijkertijd inspannende ervaring. Die inspanning wordt uiteraard beloond, want het diner is vanavond pure verwennerij, een 3 gangen diner van een privé chef in de lodge.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Waar heb je zin in? Vandaag bepaal jij je dagprogramma. Kaisu en Heli geven je graag een paar mooie tips of helpen je met het regelen van sneeuwschoenen of langlaufski’s voor mooie tochten in de omgeving. Geniet vandaag ook nog even van de sauna's in de lodge. Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm in de lodge.

Dag 8

Dag 8 Met mooie herinneringen naar huis

Met mooie herinneringen naar huis

Vanochtend nog een laatste keer genieten van het ontbijtbuffet en dan is het tijd om afscheid te nemen. Met naast je koffer een heleboel ervaringen en mooie herinneringen om mee te nemen naar huis. Transfer naar de luchthaven van Ivalo voor je vlucht terug naar Amsterdam. Bij terugkomst in Nederland zul je nog vaak wegdromen en terugdenken aan je eigen sprookje in Fins Lapland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: