PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Star Arctic

Beleven en herinneringen maken in Saariselkä

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar de luchthaven van Ivalo. Na een korte transfer van circa 40 minuten kom je aan bij Star Arctic hotel Saariselkä waar je de tijd hebt om te ontspannen of alvast de omgeving te verkennen. Diner en overnachting in hotel Star Arctic.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Vandaag ga je na een heerlijk ontbijt in restaurant Kaunis op pad met de Siberische husky’s. Tijdens je verblijf in Lapland mag deze belevenis natuurlijk niet ontbreken! Na een korte transfer ontmoet je eerst de honden bij de huskyfarm, ze staan al te springen! Na de introductie met de honden volgt een korte instructie en dan is het tijd om te gaan. De musher, zoals een huskysleebestuurder officieel wordt genoemd, neemt je mee op reis door het Arctische bos en wijst de weg. Kies je voor avontuur en bestuur jij de slee? Of zit je liever comfortabel voorop in de slede? Welke keuze je ook maakt, je geniet van de frisse winterlucht en de wildernis. Na de tocht warmen we op in het Wilderness Center, waar een heerlijke lunch geserveerd wordt met een warme drank. Diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Op jacht naar het noorderlicht

Op jacht naar het noorderlicht

Vandaag heb je alle tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te ontdekken. Loop bijvoorbeeld naar het centrum van Saariselkä of probeer de langste sleehelling van Finland uit. Spaar wel wat energie, want ’s avonds ga je met de auto op jacht naar het noorderlicht. Tijdens deze tour kiest de ervaren chauffeur plekken uit waar we de meeste kans maken om het noorderlicht te spotten. Uiteraard worden er diverse stops gemaakt om het licht te bewonderen en te fotograferen. Lunch, diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag graag wilt indelen. Is er een activiteit die je graag nog een keer zou willen doen of gebruik je de dag om lekker te ontspannen? Ontbijt, lunch, diner en overnachting in hotel Star Arctic.

Dag 5

Dag 5 Verken de omgeving per sneeuwscooter

Verken de omgeving per sneeuwscooter

De sneeuwscooter is een van de meest gebruikte vervoersmiddelen van Lapland en verweven in het alledaagse leven van de Finse bevolking. Uiteraard beginnen we met een uitleg, zodat iedereen veilig en comfortabel aan het programma deelneemt. Ervaar de spanning tijdens het racen met de sneeuwscooter, geniet en kijk goed om je heen want wellicht spot je wel een rendier! Na de tocht staat een warme drank en een lunch met lokale specialiteiten voor je klaar in het Wilderness Center, wat een fijn onthaal! Ontbijt, diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 Rendieren ontmoeten en de Sami cultuur ontdekken

Rendieren ontmoeten en de Sami cultuur ontdekken

Na een heerlijk ontbijt wacht de transfer om je naar het Wilderness Center te brengen en de rendieren te ontmoeten. De rendierhouder staat je al op te wachten. Hij vertelt je over het leven van en met de rendieren en hoe de dieren verweven zijn in de Sami cultuur. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het voeren van de rendieren en om foto’s te maken. Vervolgens neem je plaats in de slee van het rendier en neemt de rendierhouder je mee voor een tocht van zo'n 30 minuten door het witte landschap. Je sluit deze fantastische activiteit af met een heerlijke lunch en een warme drank bij het Wilderness Center. Diner en overnachting in hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Wildernis diner

Wildernis diner

Overdag is voor eigen invulling. In de avond schuif je aan voor een 3-gangen diner in het Wilderness Center. Het menu bestaat uit lokale ingrediënten en worden deels op open vuur bereid. Een fijne afsluiting van een mooi avontuur in Lapland! Overnachting in Hotel Star Arctic.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 8

Dag 8 Op naar huis!

Op naar huis!

Aan ieder moois komt een eind, zo ook aan deze reis. Na het ontbijt stap je vol goede herinneringen het vliegtuig in en vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: