PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Svansele

Ideale uitvalsbasis voor een wildernis avontuur

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå. Welkom in Lapland! De transferbus staat al voor je klaar, je haalt je bagage op en gaan. Je bezoekt eerst het Svansele Wilderness Center waar een lekkere lunch voor je klaar staat. Vervolgens krijg je een rondleiding door de wildernis-tentoonstelling om alvast een gevoel te krijgen van welke dieren in de arctische natuur leven. Je wordt tot slot naar het hotel gebracht waar je kunt inchecken en de omgeving verkennen. Diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 2

Dag 2 Op zoek naar elanden per snowscooter

God morgon – goedemorgen! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet stap je op de sneeuwscooter, tijd om de omgeving te verkennen. Na een korte instructie ben je er helemaal klaar voor. Met 2 personen op een scooter trek je de bossen in en rijd je over de bevroren meren, een ervaring om niet meer te vergeten. De kans is groot dat je een eland tegenkomt, dus houd je ogen goed open. Onderweg stop je voor een heerlijke lunch om je warm te houden. Diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.
Duur programma: ca. 5-6 uur

Dag 3

Dag 3 IJsvissen

Een typisch Lapse hobby is ijsvissen. Vandaag trek je het meer op om het zelf ook eens te proberen. Gat boren, hengel uit en wachten! Terwijl je wacht tot de vissen bijten wordt er een heerlijke outdoor lunch verzorgd. Wie weet kun je je eigen gevangen vis bereiden? Diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 4

Dag 4 Op pad met de husky's

Na wederom een heerlijk ontbijt maak je kennis met de dolenthousiaste husky’s, ze kunnen niet wachten om weer te mogen rennen. Je ontmoet de honden en kunt alvast met ze knuffelen. Na een korte uitleg stap je op de slede welke wordt bestuurd door een gids. Zo geniet je zelf van de stilte in de Lapse wildernis. Onderweg stop je voor een goed verzorgde lunch. Diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.
Duur programma: ca. 5-6 uur

Dag 5

Dag 5 Kennismaking met de rendierhouder en zijn rendieren

Vandaag bezoek je een Sami rendierhouder en zijn rendieren. Je leert meer over de unieke en authentieke manier van leven en de rendierhouder weet je veel verhalen vanuit de Sami cultuur te vertellen. Een bezoek aan de rendieren zelf mag natuurlijk niet ontbreken en een lunch wordt voor gezorgd! Diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.
Duur programma: ca. 5-6 uur

Dag 6

Dag 6 Noorderlicht sneeuwschoenwandeling met outdoor diner

Overdag heb je tijd om te ontspannen aan het einde van zo’n drukke week. Kom bij in de sauna of ga zelf wandelen in de omgeving. In de avond ga je op zoek naar het noorderlicht per sneeuwschoenen. Deze speciale ‘rackets’ zorgen ervoor dat je niet wegzakt in de losse sneeuw, zo bereik je gemakkelijk plekken waar je met gewone schoenen niet kunt komen. Je stopt op een plek met goed zicht op de hemel waar vervolgens het diner op open vuur wordt bereid. Zie jij vanavond het noorderlicht verschijnen? Diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag indeelt. Ter plaatse kun je optioneel een excursie bijboeken, zoals paardrijden, rijden over het ijs met quads of een extra sneeuwscooter- of huskysafari. Verken je liever de omgeving op eigen gelegenheid? Sneeuwschoenen en stepsledes kun je de hele week gratis gebruiken en tegen een vergoeding huur je langlaufski’s of een fatbike. Voldoende keus! Lunch, diner en overnachting in Jörn Experience Hotel.

Dag 8

Dag 8 Afscheid

Helaas is er een einde gekomen aan dit prachtige avontuur. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Je zult nog vaak aan dit mooie avontuur terugdenken!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur