PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Torassieppi

Authentiek en ecovriendelijk Lapland hoog boven de poolcirkel

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Torassieppi. Tijdens de check in, krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt. De overalls zul je hier goed kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel ziet verschijnen. Lunch, diner en overnachting in Torassieppi.

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan de rendierfarm, Winter Village en noorderlicht kampvuur

Bezoek aan de rendierfarm, Winter Village en noorderlicht kampvuur

Huomenta - Goedemorgen in winterwonderland! Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet loop je samen met de gids naar de rendierfarm, waar je kennis maakt met de rendierhouder. Hij neemt je mee op een sledetocht van ca. 3 km, zo ervaar je zelf hoe het leven als rendierhouder is. Na afloop word je lunch geserveerd in een kota (Lapse 'tipi') en bezoek je Torassieppi's Winter Village met ijsbar, restaurant en sneeuwkamers. In de avond leer je meer over het noorderlicht en het onstaan hiervan. De gids neemt je vervolgens mee naar het meer om het fascinerende natuurverschijsel hopelijk aan de heldere hemel te zien verschijnen, terwijl je marshmallows roostert bij een knisperend kampvuur. Diner en overnachting in Torassieppi.
Duur dagprogramma: ca. 3-3,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1-2 uur
 

Dag 3

Dag 3 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Na het ontbijt kleed je je lekker warm aan, want vandaag staat er een huskysafari op het programma. Je maakt eerst kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en na een korte instructie is het aan jou. Je stuurt je hondenteam dor de besneeuwde bossen rondom Torassieppi.Geniet van het teamwork en de prachtige omgeving tijdens de 15km lange rit. Lunch, diner en overnachting in Torassieppi.
Duur ochtendprogramma: ca. 2,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Lokale lekkernijen en Aurora Snow Shuttle

Lokale lekkernijen en Aurora Snow Shuttle

In de ochtend kun je heerlijk bijkomen. Na de lunch maak je, samen met een gids, kennis met de smaken van Lapland. De gids vertelt je meer over de Finse eetcultuur en daar hoort het proeven van lokale lekkernijen natuurlijk ook bij! In de avond neem je plaats in de Aurora Snow Shuttle. Geniet van de donkere, winterse landschappen om je heen en houd zeker ook een oogje open voor het magische groene licht! Lunch en diner in Torassieppi.
Duur middagprogramma: ca. 1,5-2 uur
Duur avondprogramma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari naar de huskyfarm

Sneeuwscootersafari naar de huskyfarm

Vandaag staat er wederom een avontuur op het programma: een sneeuwscootersafari! Je neemt met 2 personen plaats op een slede en na een instructie van de gids rijd je naar een van de grootste huskyfarms ter wereld. Je krijgt bij aankomst een rondleiding over de farm. De lunch wordt geserveerd in het nabijgelegen Hotel Harriniva en na afloop rijd je weer terug naar Torassieppi. Diner en overnachting in Torassieppi.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en bezoek aan Arctic Sauna World

Sneeuwschoenwandelen en bezoek aan Arctic Sauna World

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar Pallas National Park, waar je onder leiding van een gids de arctische wildernis in gaat, op sneeuwschoenen. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur en het National Park. Vanaf de toppen van de fells heb je een werkelijk schitterend uitzicht. Na de wandeling ga je naar Hotel Jeris, waar de lunch al voor je klaar staat. Vervolgens kun je gebruik maken van de Arctic Sauna World met maar liefst 4 verschillende sauna's én een 25 meter lang ijswak! Diner en overnachting in Torassieppi.
​Duur programma: ca. 5-6 uur
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kies je zelf wat je wilt gaan doen. Gebruik jij deze dag graag om bij te komen of kies je voor een optionele excursie, zoals bijvoorbeeld ijsvissen? Vraag de gids gerust om de mogelijkheden! Lunch, een speciaal afscheidsdiner en overnachting in Torassieppi.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is het einde van de reis aangebroken. Na een laatste uitgebreid ontbijtbuffet word je met de transfer naar het vliegveld gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: