Sneeuwavontuur Ylläshumina

Een vakantie in Ylläshumina Lodge in Äkäslompolo is een Lapland ervaring zoals de Finnen het zelf graag zien. Uitstekende maaltijden, sfeervolle accommodatie, persoonlijke service en vooral: tot rust komen. Ontspanning door inspanning tijdens een langlauftocht en sneeuwschoenwandeling door Winterwonderland®, erop uit trekken met je eigen enthousiaste huskyspan en worstjes grillen bij kampvuur tijdens een stoere sneeuwscootertocht. Voordat je je culinair laat verwennen tijdens het uitgebreide dinerbuffet geniet je eerst van de warmgestookte sauna en de hot tub met uitzicht op de fonkelende sterrenhemel. Je voelt je na een week in Ylläshumina gegarandeerd als herboren!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van halfpension. De maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit en in buffetvorm. Meerdere avonden per week is er een speciaal thema, zoals 'from Russia with love', 'traditional Lapland' en 'Grandmothers Sunday table'.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten

NB: de arrangementen onder het kopje 'Lodges' zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

 

Highlights

 • Sfeervolle en goed verzorgde accommodatie
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Uitstekend restaurant met Finse specialiteiten
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Langlaufles (ca. 1,5 uur)
 • Huskytocht (ca. 3,5 uur, 2 pers/slee)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 20 km, 2 pers/scooter)
 • Sauna met hot tub
 • Schitterende locatie voor langlauftochten
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • December - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
sarah-w-ijsland-winter

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Ylläshumina Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Ylläshumina

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä en transfer naar Ylläshumina Lodge in Äkäslomp...

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä en transfer naar Ylläshumina Lodge in Äkäslompolo. Check-in, je krijgt uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat en je kunt de lodge en de omgeving verkennen. Ook pas je de thermo overall. Sauna, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Na een stevig ontbijt begint de dag met een echte Lapland ervaring: onder begeleiding van een gids m...

Na een stevig ontbijt begint de dag met een echte Lapland ervaring: onder begeleiding van een gids maak je een mooie tocht op speciale sneeuwschoenen naar de top van de Kuertunturi heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Äkäslompolo. Je zult ervaren hoe je op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en je op plaatsen komt, die je normaal lopend niet zou kunnen bereiken. Onderweg wordt er iets kleins te eten geserveerd met een warm drankje. In de middag kun je gebruik maken van de sneeuwschoenen indien je de smaak te pakken hebt. Of geniet van de sauna, een drankje in de gezellige Humina Pub of duik met een goed boek weg bij de open haard. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Langlauftocht

Een vakantie in Äkäslompolo is niet compleet zonder een mooie langlauftocht door de verse ...

Een vakantie in Äkäslompolo is niet compleet zonder een mooie langlauftocht door de verse sneeuw! Je krijgt gedurende 1,5 uur les van een gids om zo de eerste kneepjes van het glijden op de lange latten onder de knie te krijgen. Verrassend veel Voigt Travellers vinden het langlaufen zo leuk, dat ze na de les ook zelf nog op pad gaan. Je mag de ski’s nog de hele dag gratis gebruiken. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina Lodge.
Duur langlaufles: 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kun je de dag indelen zoals je zelf wilt. Misschien wil je een optionele excursie bijboeken ...

Vandaag kun je de dag indelen zoals je zelf wilt. Misschien wil je een optionele excursie bijboeken uit het weekprogramma van Ylläshumina, zoals een bezoek aan een rendierboerderij. Wil je liever skiën of heb je de smaak te pakken wat betreft het langlaufen? Het nabijgelegen skigebied biedt voldoende uitdaging voor zowel beginners als gevorderde skiërs en ook qua langlaufen zijn de mogelijkheden legio. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Vandaag maak je kennis met hét vervoersmiddel van Lapland: de sneeuwscooter. Na een korte ins...

Vandaag maak je kennis met hét vervoersmiddel van Lapland: de sneeuwscooter. Na een korte instructie van de gids, maak je (per twee personen) op een scooter een schitterende tocht van ca. 20 km door de besneeuwde bossen onder begeleiding van de gids. In de middag ben je weer terug in Ylläshumina en is de sauna al weer warm gestookt. Of geniet nog even na van je sneeuwscooteravontuur in de jacuzzi. Diner en overnachting in Ylläshumina.
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter, voor 1 persoonsgebruik geldt er een toeslag)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Na het ontbijt word je per bus naar een huskyfarm gebracht, waar enthousiast blaffende honden je al ...

Na het ontbijt word je per bus naar een huskyfarm gebracht, waar enthousiast blaffende honden je al op staan te wachten. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan. Je maakt kennis met je eigen hondenspan van ca. 4 tot 6 husky’s en krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slede. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander neemt plaats in de slee. Bij kampvuur in een Lapse kota wordt een warm drankje en een snack geserveerd. De middag is ter vrije besteding. Misschien heb je zin om een paar uurtjes te gaan skiën of langlaufen. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina Lodge.
Duur programma: ca. 3,5 uur (incl. transfers, introductie en bezoek huskyfarm, 2 pers/slee)
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Boek eventueel nog een optionele excursie zoals een langere sneeuws...

Deze dag is ter vrije besteding. Boek eventueel nog een optionele excursie zoals een langere sneeuwscooter- of huskysafari of geniet van de mooie omgeving en de faciliteiten van Ylläshumina. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het overheerlijke Scandinavische ontbijtbuffet en dan d...

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het overheerlijke Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar de luchthaven van Kittilä, voor je terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 3 Langlauftocht
Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Ylläshumina
Er staat je een actieve week te wachten in Lapland! Maar het kan haast niet anders of je wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Heb je de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse via de receptie van je accommodatie. Het voordeel echter van vooraf je excursies al vastleggen is dat je verzekerd bent van een plekje. We kunnen je niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn. Open hier het complete weekprogramma met excursies van Ylläshumina (opent in apart venster).

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

yllashumina-sneeuwscootersafari-nice-easy

Sneeuwscootersafari nice and easy

Na een korte instructie gaat het avontuur beginnen! Geniet van de prachtige tocht door het besneeuwde landschap. Een leuke excursie, geschikt voor jong en oud, beginners en ervaren bestuurders.

 • Prijs: € 155 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur (20-23 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 50
yllashumina-ijsvissen-sneeuwscooteren

IJsvissen per sneeuwscooters

Na een korte instructie rijd je onder leiding van een gids met de sneeuwscooter naar een bevroren meer waar je een poging kunt wagen het traditionele ijsvissen onder de knie te krijgen. Bij een kampvuur krijg je een warm drankje en een snack voordat je per sneeuwscooter weer terugrijdt.

 • Prijs: € 250 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (40 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag sneeuwscooter € 60. Deze excursie is mogelijk vanaf 31 januari 2021.
huskysafari-categorie

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Ben je alleen of met een oneven aantal, dan word je ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

yllashumina-hele-dag-huskysafari

Hele dag huskysafari

Na een transfer per bus kom je aan bij de huskyfarm, waar je al wordt opgewacht door enthousiast blaffende husky’s! Na een korte instructie vertrek je met eigen huskyspan voor een adembenemende tocht door de besneeuwde bossen. Onderweg wordt er een picknicklunch bij kampvuur geserveerd. Bekijk hier een video over huskysafari's.

 • Prijs: € 395 per persoon (eigen slede)
 • Duur: ca. 5-6 uur (35-40 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Niet geschikt voor kinderen
yllashumina-bezoek-rendierboerderij

Bezoek rendierboerderij

Transfer naar de rendierboerderij van rendierhouder Hannun. Na een ontspannen sledetocht van ca. 3 km vertelt hij je alles over het leven boven de poolcirkel en het houden van rendieren.

 • Prijs: € 160 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

yllashumina-sledetocht-lapse-hemel

Sledetocht onder de Lapse hemel

Een comfortabele manier om van de Lapse nacht te genieten is door je per speciale, overdekte slee te laten vervoeren naar de perfecte plek om de met sterren gevulde hemel te bekijken. Met een beetje geluk zie je zelfs het noorderlicht! Deze excursie is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van fotografie, maar ook voor 'honeymooners' die graag een privétour willen maken. Je gaat op pad met maximaal 4 personen.

 • Prijs: € 130 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Een fles prosecco voor onder de sterren kost € 45

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Heerlijke luxe lodge
  8 dagen, halfpension, v.a. € 3.895 p.p.

  Skabma Boutique Lodge

  Skabma Boutique Lodge
 • Hotel aan het Inarimeer Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.695 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  Sneeuwavontuur Inari
 • Schitterende locatie en leuke excursies inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.895 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  Sneeuwavontuur Jeris