PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Arjeplog

Fotogenieke ligging aan archipel tussen de bergen

Dag 1

Dag 1 Välkommen till Lappland

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Skellefteå. Welkom in Lapland! Na het ophalen van je bagage word je per transfer naar Arjeplog gebracht. In de middag kun je bijkomen in de sauna of hottub van het hotel of de omgeving verkennen. Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de sneeuwscooters

Goedemorgen! Wat een heerlijke locatie om wakker te worden. Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet stap je op de sneeuwscooter. Je krijgt eerst een instructie over het besturen van de sneeuwscooters en daarna mag je het zelf proberen. Iedereen heeft een eigen sneeuwscooter en samen met de gids verken je de omgeving van Arjeplog. Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Ontmoeting met de husky's

Het ontbijtbuffet staat al klaar in het restaurant, je kunt zo aanschuiven. Na het ontbijt word je naar de huskyfarm gebracht, waar de honden al staan te popelen om weer te mogen rennen. Je stapt op een slee voor 4 personen en deze wordt bestuurd door een echte husky musher. Jij hoeft alleen maar al glijdend door de sneeuw de genieten van de uitzichten en de stilte. Natuurlijk is er ook gelegenheid om de honden te knuffelen en kun je genoeg foto’s maken! Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Op jacht naar het noorderlicht per slee

Overdag kies je zelf voor een dagbesteding. Een aanrader is een bezoek aan het Zilvermuseum, op loopafstand van het hotel. Het museum gaat voornamelijk over het leven van de Sami, de verschillende Sami en vind je er veel overblijfselen van vroeger. Naast het museum vind je een café waar je Sami lekkernijen kunt proeven. Wat dacht je van een speciale kaas die je in je koffie dipt? In de avond trek je de wildernis in met een slee achter een sneeuwscooter. De landschappen zelf zijn al mooi op zich en bij helder weer heb aanschouw je een prachtige sterrenhemel. Met geluk spot jij vanavond ook wel het noorderlicht? Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 5

Dag 5 IJsvissen op het meer

Een echte Zweedse hobby is ijsvissen en vandaag waag jij je hier ook aan. Samen met de gids ga je naar een van de vele meren rondom Arjeplog. Op een geschikte locatie boor je een gat, hengel uit en wachten maar! Wat zal de vangst van de dag worden? Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 Bezoek aan een Sami familie en hun rendieren

In de ochtend word je opgehaald en naar Båtsuoj Sami Centre gebracht waar je Tom en Lotta ontmoet, een Sami echtpaar. Zij laten je zien hoe Sami vroeger leefde en nemen je een dag mee in hun cultuur. Een traditionele lunch wordt geserveerd in een kåtan (een Zweedse tipi) en je ontmoet hun rendieren. Dat zijn er veel! Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 7

Dag 7 Sneeuwschoenwandelen door het bos

Vandaag bind je de sneeuwschoenen onder! Sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je gemakkelijk door diepe sneeuw kunt lopen zonder weg te zakken. De gids laat natuurlijk eerst zien hoe je het beste met sneeuwschoenen kunt lopen en dan kun je het zelf ook proberen. Als je de techniek onder controle hebt trek je met de gids de bossen in, waar hij meer vertelt over de omgeving en de natuur. Wie weet kom je wel sporen van rendieren en elanden tegen? Overnachting in Hornavan Hotell of Kraja Hotell.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Afscheid

Helaas is er een einde gekomen aan dit prachtige avontuur. Na het ontbijt word je teruggebracht naar de luchthaven om vervolgens naar Amsterdam te vliegen. Je zult nog vaak aan dit mooie avontuur terugdenken!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur