PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Burträsk

Beleef Lapland op haar best vanuit een echte Zweedse rode stuga

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Na aankomst wordt je opgewacht door Egbert, de gastheer tijdens je verblijf. Na een korte transfer wordt je in café Arresten (een voormalige politiecel) warm onthaalt door Sandra met een snack en een drankje. In de middag kun je de omgeving verkennen en ’s avonds schuif je aan voor een heerlijk diner.

Dag 2

Dag 2 Per sneeuwscooter op zoek naar elanden

Goedemorgen, wat een heerlijke plek om wakker te worden! Een ontbijtbox staat voor je klaar in de koelkast. Na het ontbijt word je per transfer naar het startpunt van de sneeuwscootersafari gebracht. Na een korte instructie stap je op en neemt de gids je mee het bos in, een plek waar veel elanden zitten. Spot jij vandaag een eland? Overnachting in Burträsk.
 

Dag 3

Dag 3 IJsvissen op het meer

Een echte Lapse hobby is ijsvissen. Vanuit je stuga loop je zo het meer op en dat is de plek waar je samen met Egbert gaat ijsvissen. Er wordt een kampvuurtje gestookt waar je regelmatig kunt opwarmen. Natuurlijk is er ook voor een warm drankje en een Fika gezorgd, een Zweedse snackpauze. Overnachting in Burträsk.
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandelen

Er staat een prachtige wandeling op het programma. Per sneeuwschoenen neemt Egbert je mee naar een adembenemend uitzichtpunt over de omgeving en het dorp Burträsk. Je wandelt over verse sneeuw en door het bos, houd zeker je camera gereed! Overnachting in Burträsk.
 

Dag 5

Dag 5 Vrije dag en sauna

Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Een aanrader is een kennismaking met de inwoners van het kleine dorp. Bezoek bijvoorbeeld het Västerbotten kaasmuseum, de ‘wereldberoemde’ kaas van de provincie waar je verblijft: Västerbotten. In de avond maak je gebruik van de sauna die speciaal voor jou is gereserveerd. Overnachting in Burträsk.
 

Dag 6

Dag 6 Schaatsen op natuurijs

Vanuit je stuga wandel je direct het meer op, waar een schaatsbaan van 2 km lang is uitgelegd. Het gebruik van de baan zit bij je reis inbegrepen, schaatsen kun je ter plaatse (zeer beperkte voorraad) huren. We raden je echter aan om eigen schaatsen mee te nemen. Overnachting in Burträsk.
 

Dag 7

Dag 7 Huskysafari

Vandaag staat er wederom een prachtig avontuur op de planning. Met een transfer word je naar de huskyfarm gebracht, waar de honden in alle blijdschap op je staan te wachten. Na een korte instructie ben je klaar om zelf een huskyteam te besturen. Je zoeft door het witte landschap en geniet van de stilte. Een belevenis om niet meer te vergeten! Overnachting in Burträsk.
 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is het einde van je reis aangebroken. In de ochtend wordt je weer terug gebracht naar het vliegveld om met veel mooie herinneringen weer het vliegtuig in te stappen. Lapland, tot ziens!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur