PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Salla Tunturitähti bungalows

Een week vol winterse activiteiten in de Lapse wildernis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Na de vlucht van Amsterdam naar Lapland brengt een transfer je naar Salla. Tijdens de rit krijg je alvast een indruk van het landschap rondom de poolcirkel. Een witte deken bedekt de wegen en heuvels. Aangekomen in Rendierpark Salla wacht je een lichte lunch en een uitleg over de Winterwonderland® week die je te wachten staat. Na het uitdelen van de thermokleding brengt de transfer je naar Salla Tunturithäti waar je je intrek neemt in je bungalow. Tijd om je te 'settelen'. In de avond dineer je in restaurant Kiela op loopafstand van je bungalow.

Dag 2

Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

In de ochtend wandel je naar restaurant Kiela voor het ontbijtbuffet. Daarna is het tijd om te ontdekken hoe je je kunt voortbewegen op de authentieke langlauf ski's die door de lokale bevolking voor ontspanning en als transportmiddel worden gebruikt. Al na een tijdje krijg je de glijtechniek in de vingers en ben je onderweg de omgeving van Salla te verkennen. Skiënd tussen de bomen dik bepakt met sneeuw en met mooie uitzichten glijd je richting het meer. De latten zet je even aan de kant om een gat te boren in het ijs en een visje te hengelen. Zo kom je aan je lunch van vanmiddag! En anders hebben de gidsen iets anders meegebracht om te bereiden op het houtvuur. Je bindt de ski's weer onder en je vervolgt de langlaufroute naar je Salla Tunturitähti bungalow.

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Uit alle richtingen komen de rendieren uit het bos afgelopen op het voer dan hen lonkt, heerlijke korstmos. Deze mag je de rendieren zelf gaan voeren en dat is een bijzondere sensatie. Voordat je het bos ingaat vertelt de rendierhouder je hoe je het beste kan voeren. Ook vertelt hij verhalen over hoe de Sami rondtrokken met de rendieren en hoe zijn leven als rendierhouder er nu uit ziet met zijn tamme kudde. Het is tijd voor een aantal 'opgeleide' rendieren om in actie te komen en de slede te trekken. Zo krijgt iedereen zijn 'eigen' rendierslede om een leuke tocht te maken door de besneeuwde bossen. Je luncht vanmiddag bij een houtvuur. Dan is het alweer tijd om terug te gaan naar je Tunturithäti bungalow.
Duur programma: ca. 5-6 uur.

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Warm genoeg en niet te warm aangekleed? Want ook al wandel je op sneeuwschoenen in een rustig tempo, wanneer de sneeuwlaag heel dik is kost het je toch inspanning. Eerst volgt een uitleg van de gids en enigszins onwenning bindt iedereen, de soort van 'padel rackets', onder de schoenen. Even proberen en de safari kan beginnen! Al sneeuwschoenwandelend krijg je een prachtige indruk van de omgeving. Ervaar de rust, geniet van de uitzichtmomenten en de besneeuwde bomen. Voor onderweg regelt de gids een warme versnapering.
Duur programma: ca. 5-6 uur.

Dag 5

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Op de huskyfarm volgt een warm onthaal van de husky's. Soms zijn er nog jonge husky's die rennend en dollend met elkaar spelen, een vertederend schouwspel. Alle husky's proberen je aandacht te trekken. De vriendelijke husky's weten wat er staat te gebeuren en hun toenemende gehuil maakt dit wel duidelijk, ze hebben er zin in! Eenmaal aangespanen op hun vaste plek in het team keert de rust pas terug als de huskysafari gestart is. Per tweetal deel je je 'eigen' slede en per tourbeurt zit je in of sta je achterop de slede te sturen. Op afstand, om niet te veel lawaai te maken, houdt de gids het overzicht vanaf de sneeuwscooter. Natuurlijk is er onderweg een fotomoment en een warm drankje. Wanneer iedereen trek begint te krijgen van de geleverde inspanning is het tijd voor de 'wildernis' lunch rondom het houtvuur. Ook voor de husky's een time out om weer op krachten te komen.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee).

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Altijd al eens zelf een sneeuwscooter willen rijden? Dan is nu het uitgelezen moment om door Winterwonderland® te scooteren. Van de gids ontvang je een korte uitleg waarna de safari van start gaat. Behendig stuur je door het afwisselende landschap. Na de koffiepauze is het de gelegenheid aan de ander, zo die wil, om de scooter te besturen. De middag heb je heerlijk voor jezelf. Zoek je de rust op van de natuur met sneeuwschoenen of bind je de carve ski's onder om van de pistes af te dalen. Snowboarden kan natuurlijk ook! Of lekker naar beneden suizen met een sleetje van de sledehelling?
Duur programma: ca. 2,5 uur (2 personen per scooter)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Deze dag zijn er geen activiteiten gepland en is dan ook ter vrije besteding. Breng je vandaag tijd door op de pistes van Salla? Vanaf de top heb je een volledig uitzicht op de omgeving. Of bind je nogmaals de sneeuwschoenen of langlauf ski's onder en zoek je de stilte op. Via de receptie zijn de activiteiten te regelen. Doe wat je het liefste doet op deze laatste dag boven de poolcirkel.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere Winterwonderland® week in Salla! De transfer brengt je van Salla Tunthuritähti naar de luchthaven van Kuusamo voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. Nähdäan! Tot ziens!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: