PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Salla

Op vakantie in het ware Winterwonderland® in wonderschoon Salla

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Lapland. Na het ophalen van je bagage staat de transfer al klaar om je naar Salla te brengen. Bij aankomst in Salla krijg je een lichte welkomstlunch en is er een informatiebijeenkomst in het rendierpark. Je ontvangt je thermo overall en vervolgens kun je inchecken in je appartement of bungalow. In de avond geniet je van een dinerbuffet in restaurant Kiela.

Dag 2

Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

Op traditionele ski's de natuur in en ijsvissen

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant Kiela start je deze dag met een van de oudste middelen van vervoer in het gebied ten noorden van de poolcirkel: de ski. Uiteraard krijg je eerst instructies en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trek je door de bossen en heuvels rondom Salla. Je komt uit op een meer waar je je geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! De lunch is bij het open vuur, in het bos. Aan het eind van de middag keer je weer terug van een enerverende middag.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij en de Sami cultuur in Lapland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het jouw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en je ´eigen´ rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt. Natuurlijk lunch je in de buitenlucht bij een houtvuur. Aan het eind van de middag keer je weer terug.
​Duur programma: ca. 5-6 uur (1 persoon per slee)

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte! Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te eten onderweg, dat regelen de safarigidsen voor je!
​Duur programma: ca. 5-6 uur

Dag 5

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en neem je zelf plaats in de slee, tijd om te genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg: om foto´s te maken en om lekkere verse koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kun je genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur.
​Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)

Dag 6

Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland

Op de sneeuwscooter door Winterwonderland

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De gids verzorgt de koffiestop en daarna kun je wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je de tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld om de skipistes op de Sallatunturi te verkennen. Dat kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een fantastische sledehelling! Wie nog terug de stilte in wil, kiest voor sneeuwschoenen of langlaufski's huren en gaat zelf een tocht maken, er zijn routes genoeg.
​Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor je vlucht terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: