Sneeuwavontuur Ylläshumina

Traditionele accommodatie in Fins Lapland met persoonlijke service

yllashumina-lodge-header

Sneeuwavontuur Ylläshumina

Een vakantie in Ylläshumina Lodge in Äkäslompolo is een Lapland ervaring zoals de Finnen het zelf graag zien. Uitstekende maaltijden, sfeervolle accommodatie, persoonlijke service en vooral: tot rust komen. Ontspanning door inspanning tijdens een langlauftocht en sneeuwschoenwandeling door Winterwonderland®, erop uit trekken met uw eigen enthousiaste huskyspan en worstjes grillen bij kampvuur tijdens een stoere sneeuwscootertocht. Voordat u zich culinair laat verwennen tijdens het uitgebreide dinerbuffet geniet u eerst van de warmgestookte sauna en de hot tub met uitzicht op de fonkelende sterrenhemel. U voelt zich na een week in Ylläshumina gegarandeerd als herboren!

Verzorging
U verblijft 7 nachten op basis van halfpension. De maaltijden zijn van uitstekende kwaliteit en in buffetvorm. Meerdere avonden per week is er een speciaal thema, zoals 'from Russia with love', 'traditional Lapland' en 'Grandmothers Sunday table'.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kittilä: ca. 45 minuten

NB: de arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als u een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

Highlights

 • Sfeervolle en goed verzorgde accommodatie
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Uitstekend restaurant met Finse specialiteiten
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)
 • Langlaufles (ca. 1,5 uur)
 • Huskytocht (ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 40 km) incl. wildernislunch
 • Sauna met hot tub
 • Schitterende locatie voor langlauftochten
Beleef deze reis van dag tot dag
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
cees-vd-bosch-zweden

Cees van den Bosch

Eigenaar Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Sneeuwavontuur Ylläshumina

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä en transfer naar Ylläshumina Lodge in Äkäslomp...

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä en transfer naar Ylläshumina Lodge in Äkäslompolo. Check in, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat en verkenning van de lodge en de omgeving. Passen van de thermo overall, sauna, diner en overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Na een stevig ontbijt begint de dag met een echte Lapland ervaring; onder begeleiding van een gids m...

Na een stevig ontbijt begint de dag met een echte Lapland ervaring; onder begeleiding van een gids maakt u een mooie tocht op speciale sneeuwschoenen naar de top van de Kuertunturi heuvel. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Äkäslompolo. U zult ervaren hoe u op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en u op plaatsen komt, die u normaal lopend niet zou kunnen bereiken. Onderweg wordt er iets kleins te eten geserveerd met een warm drankje. In de middag kunt u nog gebruik maken van de sneeuwschoenen indien u de smaak te pakken heeft. Of geniet van de sauna, een drankje in de gezellige Humina Pub of duik met een goed boek weg bij de open haard. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Langlauftocht

Een vakantie in Äkäslompolo is niet compleet zonder een mooie langlauftocht door de verse ...

Een vakantie in Äkäslompolo is niet compleet zonder een mooie langlauftocht door de verse sneeuw. U krijgt gedurende 1,5 uur les van een gids, om zo de eerste kneepjes van het glijden op de lange latten onder de knie te krijgen. Verrassend veel Voigt Travellers vinden het langlaufen zo leuk, dat ze na de les ook zelf nog op pad gaan. U mag de ski’s nog de hele dag gratis gebruiken. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kunt u de dag indelen zoals u zelf wilt. Misschien wilt u een optionele excursies bijboeken ...

Vandaag kunt u de dag indelen zoals u zelf wilt. Misschien wilt u een optionele excursies bijboeken uit het weekprogramma van Ylläshumina, zoals een bezoek aan een rendierboerderij. Wilt u liever skiën of heeft u de smaak te pakken wat betreft het langlaufen? Het nabijgelegen skigebied biedt voldoende uitdaging voor zowel beginners als gevorderde skiërs en ook qua langlaufen zijn de mogelijkheden legio. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Vandaag maakt u kennis met hét vervoersmiddel van Lapland; de sneeuwscooter. Na een korte ins...

Vandaag maakt u kennis met hét vervoersmiddel van Lapland; de sneeuwscooter. Na een korte instructie van de gids, maakt u per twee personen onder begeleiding een schitterende tocht van ca. 40 km door de besneeuwde bossen. Als u het leuk vindt kunt u onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een overheerlijke outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles nog even extra lekker! In de middag bent u weer terug in Ylläshumina en is de sauna al weer lekker warm gestookt voor u. Of geniet nog even na van uw sneeuwscooteravontuur in de jacuzzi. Diner en overnachting in Ylläshumina.
Duur programma: ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Huskysafari

Na het ontbijt wordt u per bus naar een huskyfarm gebracht, waar 40 enthousiast blaffende honden u a...

Na het ontbijt wordt u per bus naar een huskyfarm gebracht, waar 40 enthousiast blaffende honden u al op staan te wachten. U zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met u op pad te gaan. U maakt kennis met uw eigen hondenspan van ca. 4 tot 6 husky’s en krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slede. U rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander neemt plaats in de slee. Bij kampvuur in een Lapse kota worden warme drankjes en een snack geserveerd. De middag is ter vrije besteding. Misschien heeft u zin om een paar uurtjes te gaan skiën of langlaufen. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina Lodge.
Duur programma: ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Boek eventueel nog een optionele excursie zoals een langere sneeuws...

Deze dag is ter vrije besteding. Boek eventueel nog een optionele excursie zoals een langere sneeuwscooter- of huskysafari of geniet van de mooie omgeving en de faciliteiten van Ylläshumina. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het overheerlijke Scandinavische ontbijtbuffet en dan d...

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van het overheerlijke Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar de luchthaven van Kittilä, voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in
Dag 3 Langlauftocht
Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland®
Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen
Dag 6 Huskysafari
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Ylläshumina Lodge

Excursies

Meer winteravonturen vanuit Ylläshumina
Er staat u een actieve week te wachten in Lapland! Maar het kan haast niet anders of u wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Heeft u de smaak echt te pakken? Het boeken van nog meer excursies en activiteiten kan altijd ook nog ter plaatse of later via de receptie van uw accommodatie. Het voordeel echter van vooraf uw excursies al vastleggen is dat u verzekerd bent van een plekje. We kunnen u niet garanderen dat alle excursies ter plaatse nog beschikbaar zijn. Open hier het complete weekprogramma met excursies van Ylläshumina (opent in apart venster).

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies wordt ter plaatse bepaald. U krijgt alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst en tijdens de informatiebijeenkomst.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

yllashumina-sneeuwscootersafari-nice-easy

Sneeuwscootersafari nice and easy

Na een korte instructie gaat het avontuur beginnen! Geniet van de prachtige tocht door het besneeuwde landschap. Een leuke excursie, geschikt voor jong en oud, beginners en ervaren bestuurders.

 • Prijs: € 140 per persoon | € 190 per persoon (1 persoon/scooter) | € 70 per kind 7 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur (ca. 20-23 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
yllashumina-ijsvissen-sneeuwscooteren

IJsvissen per sneeuwscooters

Na een korte instructie rijdt u onder leiding van een gids naar een bevroren meer waar u een poging kunt wagen het traditionele ijsvissen onder de knie te krijgen. Bij kampvuur krijgt u een warm drankje en een snack aangeboden voordat u per sneeuwscooter weer terugrijdt naar het beginpunt, hopelijk met heel veel vis... Let op: deze excursie is pas mogelijk vanaf februari 2018

 • Prijs: € 235 per persoon | € 265 per persoon (1 persoon/scooter) | € 117,50 per kind 7 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4,5-5 uur (ca. 40 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
yllashumina-snow-village

Sneeuwscooter dagsafari naar Lainio SnowVillage

Tijdens deze lange sneeuwscootersafari, die de hele dag in beslag neemt, maakt u een prachtige tocht van zo'n 100 km! Aangekomen bij Lainio SnowVillage geniet u van een warme lunch met soep, waarna u de mogelijkheid heeft om het sneeuwkasteel van binnen te bekijken. Let op: Bij temperaturen lager dan -20 ℃ wordt deze excursie vanwege veiligheidsvoorschriften niet uitgevoerd. (Let op: deze excursie is mogelijk vanaf 13-12-2017)

 • Prijs: € 275 per persoon | € 340 per persoon (1 persoon/scooter)
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Niet geschikt voor kinderen
huskysafari

Husky- en rendiersafari's

Een husky- of rendiersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor de safari's geldt 2 personen per slee, tenzij anders staat aangegeven. Bent u alleen of met een oneven aantal, dan wordt u ingedeeld op de slede met een andere deelnemer van de excursie.

yllashumina-hele-dag-huskysafari

Hele dag huskysafari

Na een transfer per bus komt u aan bij de huskyfarm, waar u al wordt opgewacht door 40 enthousiast blaffende husky’s! Na een korte instructie vertrekt u met uw eigen huskyspan voor een adembenemende tocht door de besneeuwde bossen. Onderweg wordt er een wildernislunch bij kampvuur geserveerd.

 • Prijs: € 370 per persoon (eigen slede)
 • Duur: ca. 5-6 uur (ca. 35-40 km)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Niet geschikt voor kinderen
yllashumina-bezoek-rendierboerderij

Bezoek rendierboerderij

Transfer naar de rendierboerderij van rendierhouder Hannu. Na een relaxte sledetocht van ca. 3 km vertelt hij u alles over het leven boven de poolcirkel en het houden van rendieren.

 • Prijs: € 155 per persoon | € 105 per kind 7 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
meer-winterbelevenissen-categorie

Meer winterbelevenissen

yllashumina-sledetocht-lapse-hemel

Sledetocht onder de Lapse hemel

Een comfortabele manier om van de Lapse nacht te genieten is door u per speciale, overdekte slee te laten vervoeren naar de perfecte plek om de met sterren gevulde hemel te bekijken. Met een beetje geluk ziet u zelfs het noorderlicht! Deze excursie is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van fotografie, maar ook voor 'honeymooners' die graag een privétour willen maken. U gaat op pad met maximaal 4 personen.

 • Prijs: € 100 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Een fles prosecco voor onder de sterren kost € 45
bijzonder-overnachten-lapland

Bijzonder overnachten

Heeft u iets speciaals te vieren of wilt u uw verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van de winteravond wordt ter plaatse bepaald. U krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

levi-glasiglo-superior

Overnachting in Superior Glasiglo Levi

Wilt u een bijzondere overnachting bijboeken, maar houdt u de temperaturen graag wat hoger in uw slaapvertrek dan is een nacht in een glazen iglo een aanrader. De Superior iglo’s van Levin Iglut liggen op loopafstand van het sfeervolle Aurora Sky restaurant waar het ontbijt en bij te boeken diner wordt geserveerd. Vanuit de Superior iglo’s heeft u door uw glazen dak een schitterend uitzicht op de sterrenhemel. Elke glasiglo beschikt over een tweepersoonsbed, een keukentje met magnetron, koffie/thee faciliteiten en koelkastje, douche en toilet. De ramen zijn elektrisch verwarmd, zodat ze niet kunnen bevriezen. Verder beschikken de iglo’s over een radio/cd speler en föhn.
Inclusief: overnachting in een 2-persoonskamer en ontbijtbuffet.

 • Prijs: € 529 per iglo bij 2 personen (1 - 17 dec en 8 jan - 31 mrt) | € 639 per iglo bij 2 personen (18 dec - 7 jan)
 • Duur: check-in ca. 16:00 uur en check-out 11:00 uur
 • NB: Extra bed kost € 160 per volwassene, € 80 per kind t/m 12 jaar. Tarief transfers op aanvraag.
levi-glasiglo-premium

Overnachting in Premium Glasiglo Levi

Wilt u een extra comfortabele overnachting in een verwarmde glasiglo? Boek dan een Premium iglo van Levin Iglut. Vanuit uw comfortabele bed heeft u dé kans om het noorderlicht aan de heldere hemel te zien schitteren. Deze iglo’s liggen op loopafstand van het sfeervolle Aurora Sky restaurant waar uw ontbijt en (bij te boeken) diner wordt geserveerd. De Premium iglo’s hebben frontaal zicht op de omliggende besneeuwde heuvels. Elke glasiglo beschikt over een tweepersoonsbed, een keukentje met magnetron, koffie/thee faciliteiten en koelkastje, douche en toilet. De ramen zijn elektrisch verwarmd, zodat ze niet kunnen bevriezen. Verder beschikken de iglo’s over een radio/cd speler en föhn. Bij de Premium iglo’s is tevens een welkomstdrankje inbegrepen en kunt u gratis gebruik maken van badjassen en badslippers.
Inclusief: overnachting in een 2-persoonskamer en ontbijtbuffet.

 • Prijs: € 659 per iglo bij 2 personen (1 - 17 dec en 8 jan - 31 mrt) | € 769 per iglo bij 2 personen (18 dec - 7 jan)
 • Duur: check-in ca. 16:00 uur en check-out 11:00 uur
 • NB: Tarief transfers op aanvraag
levi-diner-aurora-sky-restaurant

Diner in Aurora Sky restaurant

Wilt u uw avond in de glasiglo nog verder aankleden? Boek dan een overheerlijk diner in het sfeervolle Aurora Sky restaurant. Dit restaurant bevindt zich op loopafstand van de glazen iglo’s.

 • Prijs: € 59 per persoon | € 25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Alleen in combinatie met glasiglo overnachting mogelijk

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen u interesseren

 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen

  sneeuwavontuur-kukkolaforsen-thumb
 • Natuur en cultuur
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Sneeuwavontuur Rovaniemi

  sneeuwavonturenweek-rovaniemi-thumb
 • Kleinschalig verblijf
  5 dagen, v.a. € 1.845 p.p.

  Midweek Sneeuwavontuur Ollila

  midweek-sneeuwavontuur-ollila-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Otsolinna Singles

  otsolinna-singles-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.595 p.p.

  Sneeuwavontuur Saariselkä

  sneeuwavonturenweek-saariselka-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Lemmenjoki

  sneeuwavonturenweek-lemmenjoki-thumb
 • Gezinsreis Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.093 p.p.

  Kukkolaforsen Kids

  kukkolaforsen-kids-thumb
 • Toplocatie
  8 dagen, v.a. € 1.885 p.p.

  Sneeuwavontuur Nellim

  sneeuwavonturenweek-nellim-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

  husky-sneeuwavontuur-finn-jann-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Ranua Wildlife Kids

  ranua-wildlife-kids-thumb
 • Gloednieuw verblijf Aanbieding
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Rajamaa

  sneeuwavontuur-rajamaa-thumb
 • Middle of nowhere
  4 dagen, v.a. € 1.895 p.p.

  Weekend Sneeuwavontuur Ollila

  weekend-sneeuwavontuur-ollila-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.995 p.p.

  Sneeuwavontuur Svanstein

  sneeuwavontuur-svanstein-thumb
 • Unieke locatie
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Björkliden

  sneeuwavontuur-bjorkliden-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Sneeuwavontuur Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb
 • Onontdekt Zweden
  8 dagen, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Kiruna

  sneeuwavontuur-kiruna-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.185 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Harriniva

  husky-sneeuwavontuur-harriniva-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, v.a. € 1.425 p.p.

  Winterwonderland® week

  winterwonderlandweek-thumb
 • Singlereis
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 1.395 p.p.

  Winterwonderland® week Singles

  winterwonderlandweek-singles-thumb
 • Familie avontuur
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® week Kids

  winterwonderlandweek-kids-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.485 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Meerdaagse tocht
  5 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Midweek Sneeuwscooter avontuur Kuusamo

  sneeuwscooteravontuur-kuusamo-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Sneeuwavontuur Ranua

  sneeuwavontuur-ranua-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 2.395 p.p.

  Aurora- en Huskyweek

  aurora-en-huskyweek-thumb
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, v.a. € 1.985 p.p.

  Sneeuwavontuur Jeris

  sneeuwavonturenweek-jeris-thumb
 • Meerdaagse tocht
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Wildernisweek Salla

  wildernisweek-salla-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Thermo uitrusting Gratis thermo-overall, winterlaarzen, handschoenen gebruiken
extravoigt-thermo-kleding
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol
NoorderlichtApp Speciale app met tips, webcams en verwachtingen
noorderlichtapp
Rechtstreeks vliegen 5 bestemmingen in Lapland
vliegen-transavia-scandinavie