PRINT PAGINA

Rovaniemi en IJsbreker

De highlights van Lapland inclusief dobberen in de Botnische Golf

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi en transfer naar Sokos Hotel Vaakuna in het centrum van Rovaniemi. Check in, uitleg over het programma dat u deze week te wachten staat. Ook gaat u direct de thermokleding ophalen. De safarigidsen zullen u helpen bij het passen van de thermo-overall en winterlaarzen. Overnachting in Sokos Hotel Vaakuna.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet gaat u de wildernis rondom Rovaniemi verkennen. De beste manier om dat te doen is met de snowmobile. Na een introductie weet u precies hoe deze scooter te besturen. Rovaniemi is gelegen op het punt waar de Kemijoki en Ounasjoki rivieren samenkomen. Het eerste gedeelte van de tocht is gemakkelijk. Op de bevroren Ounasjoki rivier heeft u alle ruimte om te wennen aan de scooter. Nadat de handigheid er goed in zit gaat u de bossen in, over speciale sneeuwscooterpaden. Uiteraard is het mogelijk om gedurende de rit te wissen van bestuurder en om foto's te maken. 's Middags is het heerlijk om op te warmen in een traditionele Finse sauna en één van de vele restaurantjes in Rovaniemi te proberen. Overnachting in Rovaniemi.
Duur: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 3

Dag 3 Vrije dag

Vul de dag in zoals u dat wilt! Beleef één van de prachtige husky- of rendiersafari's, of ga 's avonds op jacht naar het noorderlicht met sneeuwschoenen! Daarnaast bevelen wij het Arktikum museum van harte aan! Het Arktikum is een bijzonder interessant museum en wetenschappelijk centrum, met een focus op de arctische regio en de historie van Lapland en Rovaniemi. Overnachting in Sokos Hotel Vaakuna.

Dag 4

Dag 4 Wederom een vrije dag

Wederom een vrije dag. Wellicht heeft u online al (met korting) een leuke excursie geboekt? Of ga vandaag naar de Kerstman. Een paar kilometer verder - recht op de poolcirkel - staat het dorp van de Kerstman. U kunt hier alvast de kerstkaarten voor volgend jaar posten en met de man op de foto. Overnachting in Sokos Hotel Vaakuna.

Dag 5

Dag 5 Sneeuwkasteel Kemi

Na het laatste ontbijtbuffet wordt u per transfer naar Kemi gebracht. U verblijft hier drie nachten in het Cumulus Hotel. 's Middags is het direct tijd om de trots van Kemi te bezoeken: het LumiLinna sneeuwkasteel. Elk jaar wordt het kasteel opnieuw opgebouwd, met een uit sneeuw en ijs opgebouwd restaurant, kapel, lounge en zelfs een hotel! In het restaurant staat er een warme lunch voor u klaar. Eventueel kunt u vooraf een overnachting in een superior kamer in het sneeuwhotel boeken. Overnachting in Hotel Cumulus.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 IJsbrekercruise

Het stadje Kemi is gelegen aan de deels bevroren Botnische Golf. Deze binnenzee is het noordelijkste gedeelte van de Oostzee en is gelegen tussen Zweden en Finland. De Golf is gedurende vijf maanden in het jaar bevroren. Het noorden vriest als eerste dicht en alleen speciale ijsbrekers mogen in de winter hier rondvaren. 's Ochtends gaat u aan boord van de Sampo (m.u.v. vertrekdatum 26 februari, dan maakt u een middagcruise). Deze ijsbreker uit 1960 kan de meest arctische omstandigheden trotseren en brengt u dus zonder moeite door een dikke laag ijs naar een verlaten plek op zee. Het geluid van het kraken van het ijs zult u nooit meer vergeten. Evenals het ronddobberen in een speciaal drijfpak in een wak achter de boot! Warme lunch aan boord. Overnachting in Hotel Cumulus. 
Duur programma: ca. 4 uur (exclusief transfer)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Na het uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heeft u de dag voor u zelf. Wilt u nog een keer op de sneeuwscooter zitten? Of toch nog een keer die huskytocht? De receptie van het hotel kan u helpen bij het boeken van deze optionele excursies. Overnachting in Hotel Cumulus.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Vroeg in de ochtend wordt u per transferbus naar het vliegveld van Rovaniemi voor een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur