PRINT PAGINA

Filipsborg Mansion

Verblijf een week in een typisch Zweeds herenhuis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Na aankomst staat de transferbus al klaar om je naar de lodge te brengen, waar gastheer Örjan en zijn vrouw Victoria op je staan te wachten. Neem vooral de prachtige omgeving in je op en maak je klaar voor een fijne week vol activiteiten. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de husky's

Na een goede nachtrust maak je kennis met de husky’s. Ze kunnen niet wachten om weer op pad te mogen! Je krijgt een korte instructie over het besturen van de slee en vervolgens neem je met 2 personen plaats in een slee bij een van de hondenteams. Onderweg kun je wisselen van bestuurder en na afloop geniet je van een warm drankje rond een kampvuur waar de gidsen je meer zullen vertellen over het leven van deze arctische dieren. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion. 
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen door de bossen

In de ochtend staat er weer een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Met een goed gevulde buik trek je vandaag het bos in per sneeuwschoenen, samen met de gids. In het begin voelt het misschien wat onwennig, maar je zult de techniek snel door hebben. Je volgt een route door het dennenbos en geniet van de adembenemende uitzichten. Onderweg stop je voor een fika (een Zweedse snackpauze) en een warm drankje. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 

Dag 4

Dag 4 De natuur in met de sneeuwscooter

Vroeg in de ochtend staat de sneeuwscooter al voor de deur. Na een korte veiligheidsinstructie is de beurt aan jou. Met twee personen stap je op een sneeuwscooter en via de rivier trek je de natuur in. Bij de stroomversnelling van Åkerholmen maak je een stop. Doordat het water hier zo snel stroomt, bevriest het water niet. Je krijgt een uniek landschap te zien. Je stopt bij een kota voor een snack en een warm drankje voordat je weer terugkeert naar Filipsborg. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 

Dag 5

Dag 5 Noorderlichtsafari

Overdag kun je heerlijk bijkomen en vanavond ga je op jacht naar het noorderlicht! Samen met de gids stap je in de minibus en rijd je naar een locatie waar geen lichtvervuiling is. Bij helder weer geniet je alvast van een mooie sterrenhemel, maar wie weet word je beloond met een glimp van het noorderlicht? Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Na het ontbijt stap je vandaag wederom op de sneeuwscooter. De gids laat je een ander stuk natuur zien dan eerder deze week en is ongetwijfeld net zo mooi. Onderweg stop je om te gaan ijsvissen, een echte Scandinavische hobby. Je boort een gat in het ijs, hengeltje uit en wachten maar! Voor koffie en thee is gezorgd om warm te blijven en een Zweedse Fika kan natuurlijk ook niet uitblijven. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Vanuit Kalix vertrekt een Icebreaker Cruise, een unieke tocht over de Botnische Golf met een reusachtige ijsbreker. Bij Filipsborg kun je zo’n tocht boeken. Vraag Örjan gerust naar de mogelijkheden! Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 

Dag 8

Dag 8 Tot ziens Lapland

Helaas is het einde van de mooie reis in zicht. Na het ontbijt wordt je weer terug gebracht naar de luchthaven om vervolgens met veel mooie foto’s en herinneringen weer in het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. Tot ziens, Lapland!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur