PRINT PAGINA

Granö Beckasin Lodge

Slapen in een ecolodge middenin de Zweedse wildernis

Dag 1

Dag 1 Vandaag start je avontuur!

Vandaag start je avontuur!

Met een vlucht van SAS vlieg je met een overstap op Stockholm naar Umeå, in Zweeds Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald stap je de transferbus in en wordt naar het verblijf gebracht. Bij aankomst maak je gelijk kennis met de gids voor deze week en ontvang je de thermo overall. Diner en overnachting in Granö Beckasin.
 

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen door het bos

Sneeuwschoenwandelen door het bos

God morgon – goedemorgen! Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de sneeuwschoenen onder te binden. Sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je niet wegzakt in de diepe sneeuw, je kunt daardoor optimaal genieten van de besneeuwde omgeving. De gids vertelt onderweg meer over de natuur en wat je tegenkomt. Lunch, diner en overnachting in Granö Beckasin.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Een dag leven als een rendierhouder

Een dag leven als een rendierhouder

Vandaag bezoek je een Sámi rendierhouder en zijn vele rendieren. Je bezoekt een Sami Village, een plek midden in de natuur waar de rendierhouder enkele Lavvu’s (Lapse tipitent) heeft opgezet. Bij aankomst voer je zelf de rendieren, met geluk eten ze zelfs uit je hand! De rendierhouder neemt je mee in zijn leven en vertelt meer over het werken met de rendieren. In een van de lavvu’s wordt een heerlijke lunch geserveerd en kun je rendiervlees proeven. Diner en overnachting in Granö Beckasin.
Duur programma: ca. 5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Na een goede nachtrust staat het volgende avontuur alweer te wachten; een sneeuwscootersafari! Van de gids krijg je een korte instructie en dan is het al snel jouw beurt. Met 2 personen op een scooter ga je op pad, door de bossen en over de uitgestrekte meren. Onderweg wordt er gezocht naar een geschikte locatie om te gaan ijsvissen, een geliefde Lapse hobby. Lukt het jou om een visje te vangen? Diner en overnachting in Granö Beckasin.

Duur programma: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Halve dag huskysafari

Halve dag huskysafari

Na het heerlijke ontbijt word je naar de huskyfarm gebracht, waar de dolenthousiaste husky’s niet kunnen wachten om te vertrekken! De huskymusher laat je zien hoe je de slede het beste kunt besturen en daarna is de beurt aan jou. Je zult merken dat het begin wat hobbelig verloopt, maar al gauw heb je de smaak te pakken en geniet je van de stilte en uitzichten onderweg. Onderweg wordt er gestopt voor een wildernislunch* en krijg je de kans om te wisselen van bestuurder. Diner en overnachting in Granö Beckasin.
Duur programma: ca. 4 uur
 

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kies je zelf hoe je de dag invult. Ga je voor een wandeling door de reusachtige dennenbossen rondom de lodge of kies je ervoor om gebruik te maken van het skigebied Buberget, circa 15 km verderop? Vraag ter plaatse gerust naar de mogelijkheden! Diner en overnachting in Granö Beckasin.
 

Dag 7

Dag 7 Tocht op traditionele ski’s en noorderlichtsafari

Tocht op traditionele ski’s en noorderlichtsafari

Vroeger waren de transportmogelijkheden in Lapland beperkt, dus bewogen de Sami zich voornamelijk voort per ski. Vandaag reis je terug in de tijd en ga jij deze manier van verplaatsen ook proberen. De ski’s zijn van hout en zijn handgemaakt in het dorp. Na de korte instructie zul je het ritme al snel te pakken en hoor je niets anders dan de stilte uit de natuur en het glijden van de latten over de ongerepte sneeuw. In de avond ga je op jacht naar het noorderlicht. Houd je ogen goed open en vergeet vooral je camera niet mee te brengen, de gids helpt je graag met de juiste instellingen om hopelijk vervolgens thuis te komen met een stel prachtige foto’s. Diner en overnachting in Granö Beckasin.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 8

Dag 8 Hejdå, tot ziens!

Hejdå, tot ziens!

Aan elk mooi avontuur komt een einde, zo ook aan deze reis. Geniet van je laatste ontbijtbuffet in de lodge en daarna word je terug gebracht naar de luchthaven. Tijd om het vliegtuig in te stappen met een koffer vol herinneringen!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: