PRINT PAGINA

Melderstein Manor

Je eigen landhuis middenin het witte winterlandschap

Dag 1

Dag 1 Op naar Lapland!

Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Met je bagage stap je vervolgens de transferbus in. Na een rit van ca. 2 uur kom je aan bij Melderstein Manor wordt je hartelijk ontvangen wordt door gastvrouw Katarina. Diner en overnachting in Melderstein Manor.

Dag 2

Dag 2 Halve dag husky safari

Vandaag wordt je wakker in je eigen landhuis en schuif je aan voor een heerlijk ontbijt. Dan is het tijd om op pad te gaan, want vandaag staat het eerste hoogtepunt op de agenda; de huskysafari. Uitgelaten zullen de honden je bij de kennel begroeten, ze hebben er zin in! Na een instructie en het aantrekken van een warme overal is het tijd om de touwtjes in handen te nemen. Je stuurt je hondenslee door het witte landschap en geniet van de omgeving. Halverwege wordt er gestopt voor een traditionele Zweedse Fika, koffie of thee met een zoete versnapering. Hierna is er de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen en de honden weer naar huis te leiden. Terug bij de kennel help je mee de honden te verzorgen na hun inspanning. Terug bij Melderstein is het tijd voor ontspanning en napraten over deze intense eerste dag in het winterse landschap. Diner en overnachting in Melderstein.

Dag 3

Dag 3 Op sneeuwschoenen op jacht naar het Noorderlicht

Vandaag kun je je dag naar eigen keus invullen. Ontdek de omgeving meteen fijne boswandeling, Boek de sauna voor traditionele ontspanning of trek erop uit voor een activiteit naar eigen wens. Katarina informeert je graag over de mogelijkheden. Na het diner is het tijd om je warm aan te kleden voor een bijzonder avontuur. Gewapend met sneeuwschoenen en een zaklamp op je voorhoofd ga je op pad, op jacht naar dierensporen, een prachtige sterrenhemel en wie weet het illustere noorderlicht. Overnachting in Melderstein.

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Na een goede nachtrust staat het ontbijt weer voor je klaar. Vandaag wacht een avontuur vol adrenaline; een sneeuwscootersafari! Voordat je op de sneeuwscooter stap, hijs je je eerst in warme thermo kleding en geeft de gids een duidelijke instructie. Dan is het tijd op met 2 personen per scooter op pad te gaan. Tijdens de tocht door de indrukwekkende witte natuur wisselen adrenaline en genieten elkaar constant af. Onderweg stop je voor een traditionele fika, om op te warmen, op krachten te komen en indien gewenst van bestuurder te wisselen. Diner en overnachting in Melderstein.

Dag 5

Dag 5 Hopen dat ze happen...IJsvissen!

Een oefening van geduld in combinatie met survival skills is wat er vandaag op de agenda staat. Na het ontbijt trek je er met een gids op uit het ijs op. Aangekomen op de juiste plek wordt met een boor de dikke ijslaag getrotseerd om in de buurt van je prooi te komen. In het vers geboorde gat gooi je je hengel uit en wie weet ga jij er vandoor met de catch of the day. Tijdens de activiteit wordt natuurlijk ook aan de innerlijke mens gedacht en warm je je op met een kop koffie of thee en een lekkere versnapering. Diner en overnachting in Melderstein.

Dag 6

Dag 6 Op bezoek bij de sami en hun rendieren

Nu je je al bijna een week bevind in het land van de Sami wordt het tijd je te gaan verdiepen in de rijke historie en gewoontes van deze oorspronkelijke bewoners van Lapland. Je gaat op bezoek bij een Sami familie die je in geuren en kleuren kan vertellen over de geschiedenis en gebruiken van hun volk. Daarnaast maak je uiteraard kennis met hun eigenwijze rendieren, kun je ze voeren en zo wel heel dichtbij komen. Diner en overnachting in Melderstein.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vandaag is het helemaal aan jou hoe de dag eruit ziet. Lekker ontspannen in de omgeving, er op uit op cross country ski’s, ontspannen in de sauna of nog een keer er op uit met de huskies, jij bepaalt. Uiteraard zal Katerina je graag helpen om eventuele activiteiten te boeken of tips geven over mooie wandelingen in de omgeving. Ontbijt, lunch en diner in Melderstein.

Dag 8

Dag 8 Een koffer vol herinneringen

De week in Lapland is voorbij gevlogen, gelukkig neem je alle mooie ervaringen als herinnering mee naar huis. Na het ontbijt ga je met de transferbus terug naar de luchthaven van Skellefteå voor de terugvlucht naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur