PRINT PAGINA

Papin Talo Lodge

Verblijf in een voormalig priesterhuis in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

De vakantie is begonnen! Met een directe vlucht naar Kuusamo en een transfer naar Ruka sta je halverwege de dag met je koffer voor het priesterhuis van Papin Talo Lodge in Iisakki Village. Check rust in, geniet van een smaakvolle lunch en laat je ondertussen informeren over het programma dat je deze week te wachten staat. Daarna heb je alle tijd om de lodge en de omgeving te verkennen. Je krijgt vandaag ook je thermo-overall. Kun je die meteen passen. 's Avonds na het diner val je als een blok in slaap in je stille kamer.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Dat is lekker wakker worden in die witte wereld! Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet ga je naar het safarihuis. Daar krijg je je uitrusting voor de introductie sneeuwscootersafari. Na een korte instructie is het tijd voor een schitterende tocht van circa twintig kilometer. Je zit met z'n tweeën op de sneeuwscooter. Onderweg stop je om van stuur te wisselen, als je wilt. Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch op je te wachten in Iisakki Village. In de middag kun je opwarmen in de huissauna en wordt er een overheerlijk diner bereid. Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur programma: sneeuwscootersafari ca. 2,5 uur
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en traditionele sauna

Sneeuwschoenwandelen en traditionele sauna

Vandaag duik je de wildernis van Fins Lapland in. Na het ontbijt reis je naar Valtavaara of Pyhävaara. Je krijgt speciale sneeuwschoenen onder je voeten gebonden. Met deze 'tennisrackets' zak je niet weg in de diepe sneeuw. Hierdoor kom je op plekken die je normaal gesproken niet kunt bereiken. De vier kilometer lange wandeling voert over mooie besneeuwde heuvels. Op de top loop je langs de echt grote prachtige besneeuwde bomen. Onderweg is er een koffiestop met sandwiches bij het kampvuur. Aan het einde van de middag is het tijd voor de traditionele Finse sauna. Durf jij je onder te dompelen in het naastgelegen ijswak? Je voelt je daarna gegarandeerd herboren (en stoer).  Opwarmen doe je in het heerlijk warme bubbelbad aan de rand van het meer. Houd goed in de gaten of het noorderlicht misschien aan de hemel verschijnt? Diner en overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 4-5 uur
Duur avondprogramma: sauna ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Traditionele rendierfarm en Laps diner

Traditionele rendierfarm en Laps diner

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een bezoek aan de rendieren. Je wordt naar rendierfarm Kujala gebracht. Daar staat rendierhouder Juha je op te wachten. Je gaat eerst een rit van ongeveer 1,5 km met de rendierslede maken door de besneeuwde bossen. Na een rit met de rendierslede van anderhalve kilomter vertelt Juha je alles over het houden van deze bijzondere dieren. Ondertussen geniet je van een warm drankje en snack bij open vuur. De middag heb je voor jezelf. Vanavond staat er een traditioneel Laps diner in het ondergronds restaurant Kontioluola (Fins voor berengrot) op de planning. Na een drankje in de ijsbar (ijsbar is open van 31-12 t/m 31-3), schuif je aan voor een diner vol lokale delicatessen uit de wildernis. Dat wordt smullen van verse vis, gevangen uit de meren van Kuusamo, bessen uit de bossen en uiteraard rendiervlees geserveerd op een traditionele wijze. Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Duur diner: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag en sneeuwschoenwandelen

Vrije dag en sneeuwschoenwandelen

Vandaag kun je doen wat je wil. Misschien wil je de skipistes in Ruka verkennen of wat winkelen? Of een mooie wandeling maken in de omgeving! Maak het niet té zwaar, want vanavond ga je na het diner een heel bijzondere sneeuwschoentocht maken. Je gaat op zoek naar het noorderlicht. Op een open plek, lekker warm bij het vuur zal de gids je alles vertellen over dit bijzondere fenomeen. Als het helder is, en er voldoende zonne-activiteit is, dan heb je misschien geluk! En anders is de sterrenhemel ook meer dan de moeite waard. Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Husky Express!

Husky Express!

Vandaag ga je kennismaken met de husky’s. De husky's begroeten je vast met een oorverdovend geblaf. Terwijl je de honden naar hartelust aait, kun je ondertussen vragen stellen aan de huskyhouder. De tocht van ca. twintig kilometer gaat over bevroren meren en dichte bossen. Je rijdt met z'n tweeën op de slee: de één zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard kun je gedurende de rit wisselen. Lunch, diner en overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag voor optionele excursie

Vrije dag voor optionele excursie

Vandaag heb je weer een de dag vrij om zelf in te vullen. Ga je zelf op pad of kies je voor een optionele excursie? In de avond geniet je van het laatste diner in Winterwonderland®. Overnachting in Papin Talo Lodge.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Kuusamo voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: