PRINT PAGINA

Rajamaa Lodge

Een avontuurlijke en pure week in de middle of nowhere van Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins én Zweeds Lapland!

Welkom in Fins én Zweeds Lapland!

De vakantie begint! Een rechtstreekse vlucht brengt je naar Kittilä in Fins Lapland. Op het vliegveld wacht de gids je op en breng je een bezoek aan Snow Village in Levi, een hotel gemaakt van sneeuw en ijs! Hier heb je de tijd om rond te kijken en geniet je van een soeplunch (in een warm restaurant). Na ongeveer een uur rijden kom je aan bij Rajamaa, waar je gelijk de sleutel voor je eigen bungalow krijgt. In de avond schuif je aan voor een heerlijk diner, bereid met lokale ingrediënten door gastvrouw Kaisu. Overnachting in Rajamaa Lodge.

Dag 2

Dag 2 Wandeling door het witte landschap

Wandeling door het witte landschap

God morgon - goedemorgen! Na een stevig ontbijt maak je je klaar voor een mooie wandeling door het winterse landschap onder begeleiding van een ervaren gids. Onderweg ga je op zoek naar sporen van vogels en wilde dieren in de sneeuw en is er voldoende tijd voor foto's. Voordat je terugkeert naar Rajamaa, geniet van een heerlijke lunch bij een kampvuur. Ga jij vanavond op zoek naar het noorderlicht? Vraag gerust om (fotografie)tips aan Lars, maar hij zorgt er zelf ook voor dat niemand dit spektakel mist! Diner en overnachting in Rajamaa Lodge.
 

Dag 3

Dag 3 Ijssculpturen maken

Ijssculpturen maken

Heb jij weleens ijssculpturen van sneeuw en ijs gemaakt? Vandaag is jouw kans! Misschien weet je in eerste instantie niet wat je zou willen maken, maar als je eenmaal bezig bent, kun je niet meer stoppen. De eerste stap is om van sneeuw blokken te maken van waaruit je vervolgens sculpturen vormt. Ben je na de overheerlijke lunch nog niet uit geboetseerd? Dan ga je gewoon lekker door. Geniet ondertussen van de natuur, de geur van frisheid en de oorverdovende stilte. Na een dag buiten zijn, kun je lekker opwarmen in de sauna. 's Avonds zet Kaisu weer heerlijk gerecht op tafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een versgevangen zalmforel en gebakken aardappels?. Overnachting in Rajamaa Lodge. 

Dag 4

Dag 4 Avontuurlijke tocht met de husky's

Avontuurlijke tocht met de husky's

Vandaag is het tijd om kennis te maken met de husky's! Met een klein groepje wandel je door de sneeuw tussen de bomen door naar de buren, want daar staan de huskyhonden al te trappelen. Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren. Ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen. Gelukkig is er eerst tijd om kennis te maken met je hondenspan en krijg je meer te weten over de husky's. Je kunt je husky's rustig aanhalen. Anna neemt eerst alle instructies met je door voordat je met twee personen per huskyslee op pad gaat. Uiteraard wissel je onderweg een paar keer van plek. Een stop voor een voedzame lunch mag natuurlijk ook niet ontbreken. Diner en vernachting in Rajamaa Lodge. 

 

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Dus plan 'm in zoals jij dat wilt. Maak een mooie tocht op langlaufski’s of sneeuwschoenen. Er zijn veel routes uitgestippeld rondom de logde, dus vraag Lars gerust om tips en advies. Geniet van de sprookjeswereld waarin je je bevindt. Misschien heb je zin om nog een mooi sneeuwkunstwerk te bouwen? Lunch en diner in het restaurant van Rajamaa. 

Dag 6

Dag 6 Op pad met de Sami en hun rendieren

Op pad met de Sami en hun rendieren

Na het ontbijt ga je op bezoek bij een Sami familie, de buurman van Lars: Henrik. Samen met zijn familie neemt hij je mee op een rendiersledetocht naar hun goahti (= traditionele hut), midden in het bos. Henrik vertelt je meer over de tradities van de Sami en het leven van vroeger en nu. Ook de uitdagingen die de Sami ervaren vertelt hij over. Er is natuurlijk ook tijd om de rendieren te voeren en foto's te maken, er is geen eindtijd. Diner en overnachting in Rajamaa Lodge.
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Eerlijk is eerlijk, een boek lezen bij een knisperend haardvuur is natuurlijk al een ultiem vakantiegevoel. Ga je er liever op uit? Optioneel is het ter plaatse mogelijk om een sneeuwscootersafari te boeken of huur je bij Lars een fatbike om er zelf op uit te trekken. Zorg je dat je op tijd terug bent voor hopelijk het noorderlicht? Lunch, diner en overnachting in Rajamaa Lodge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is het tijd om terug te keren naar huis. Nog even genieten van een laatste ontbijt van Kaisu en dan word je per transfer teruggebracht naar het vliegveld voor je vlucht. Je zult nog lang nagenieten van deze unieke Lapland-reis!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: