PRINT PAGINA

Saija lodge

Verblijf op een prachtige locatie aan het meer in Taivalkoski

Dag 1

Dag 1 Aankomst in het betoverende Lapland

Aankomst in het betoverende Lapland

Aangekomen in Lapland staat de transfer naar Saija Lodge al klaar. Onderweg kom je door een winterwonderland: langs besneeuwde bossen en bevroren meren. Komende week verblijf je in een kleinschalige en persoonlijke lodge met sauna bij Saija Lodge. De lodge is gebouwd aan het idyllische meer Jokijärvi en omgeven door besneeuwde bossen. In de avond geniet je van je eerste diner in het gezellige restaurant, waar de lokale Finse gerechten op je wachten.

Dag 2

Dag 2 Langlaufen in de sneeuw

Langlaufen in de sneeuw

Na een uitgebreid ontbijt krijg je informatie over alle activiteiten deze week en ontvang je de thermo-uitrusting. Daarna ga je op verkenningstocht door de betoverende omgeving van Lapland. Dit doe je op een bijzondere manier, namelijk op langlaufski’s. De gids leert je alles over de technieken van het langlaufen en dan ga je op pad. Je ontdekt de besneeuwde omgeving rondom Saija Lodge. Zo kom je langs arctische bossen, moerasgebieden en bevroren meren.

Dag 3

Dag 3 Ontmoet de husky’s

Ontmoet de husky’s

Vandaag staat in het teken van husky’s! Je gaat de vriendelijke husky’s ontmoeten en krijgt een introductie van de huskysafari. Saija’s eigenaar Asko heeft namelijk een roedel van wel bijna 150 husky’s. Je krijgt uitleg over hoe je de slee moet besturen en krijgt de uitrusting voor de tour. Na de uitleg ga je op pad met de husky’s door het witte landschap. Je zult merken dat alle honden hun eigen taak hebben binnen het team en hoeveel plezier ze hebben tijdens de safari’s. Na deze bijzondere tocht warm je op met een warme drank.

Dag 4

Dag 4 Op pad met de sneeuwscooters

Op pad met de sneeuwscooters

Goedemorgen! Vandaag is het tijd om je warm aan te kleden: we gaan op sneeuwscootersafari! Na een korte instructie stap je zelf op de sneeuwscooter en maak je een avontuurlijke tocht door het Lapse landschap. Je komt door de mooie natuur met uitgestrekte witte vlaktes. Onderweg maak je een stop voor een lunch bij het kampvuur en heb je tijd om even op te warmen. Na een tocht van ca. 5 uur ga je terug naar de lodge en kan je ontspannen in de sauna.

Dag 5

Dag 5 Het besneeuwde landschap en bijzondere noorderlicht

Het besneeuwde landschap en bijzondere noorderlicht

Vandaag trek je eropuit voor een onvergetelijke sneeuwschoenwandeling van ongeveer 3 uur. Onder begeleiding van een gids verken je de besneeuwde bossen en bevroren meren op sneeuwschoenen. De gids leert je de dierensporen lezen en vertelt meer over de dieren en planten die hier leven. Onderweg stop je voor koffie en thee bij het kampvuur. In de middag kan je ontspannen in een traditionele rooksauna, een typisch Finse ervaring die je zeker moet beleven. Aan het eind van de dag maak je je klaar voor de noorderlichtavond. Spot jij vandaag het bijzondere noorderlicht?

Dag 6

Dag 6 Op safari met de husky’s

Op safari met de husky’s

Na een heerlijk ontbijt maak je je klaar voor een dag vol avontuur met de husky’s. Je hebt de husky’s al leren kennen en vandaag ga je een lange tocht van ca. 30 km maken met de slee. Met jouw huskyteam slee je over de besneeuwde paden en bevroren meren. De gids bereidt een typisch Finse lunch voor je bij het kampvuur. Is jouw huskyteam vandaag het snelste team?

Dag 7

Dag 7 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Misschien ben je ze onderweg al een keer tegengekomen: de rendieren. Dit is één van de dingen waar Lapland bekend om staat. Vandaag bezoek je een rendierboerderij waar de eigenaar je alles leert over de rendieren, zijn werk en zijn boerderij. Je wordt uitgenodigd voor een kopje Finse koffie en een lekkernij.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na een laatste ontbijt in Saija Lodge is het tijd om afscheid te nemen van dit winterse paradijs. Jullie worden naar de luchthaven gebracht voor jullie terugvlucht, vol met herinneringen aan een onvergetelijke reis naar Lapland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: