Reisinformatie Iso Syöte
Iso Syöte

Reisinformatie Iso Syöte

Het Syöte Nationaal Park is een bosrijk gebied rond de Iso- en Pikku (grote en kleine) heuvels, de zuidelijkste bergen van Lapland. Beide heuvels liggen net buiten dit nationale park en vanaf hier heb je echt een geweldig uitzicht op de omgeving. Op de 431 m hoge top van Iso Syöte ligt het gelijknamige hotel en de bungalows. Alle excursies en sledetochten vertrekken vanaf hier. Iso Syöte is een bekend alpine skigebied. In deze streek valt namelijk de meeste sneeuw van Finland. De vele sneeuw tovert de sparrenbossen om tot ware sprookjesbossen en in dit gebied is het dan ook prachtig wandelen en foto’s maken.
 


 

Iso Syöte bungalows en hotel

Op zoek naar een fijne accommodatie in Iso Syöte? Dit kleine plaatsje in de wildernis van Lapland is erg klein, maar zeer populair. Het aanbod van accommodaties is desondanks klein, wat juist zorgt voor een echte Lapland belevenis. Wil je een vakantie boeken naar Iso Syöte, dan moet je er dus snel bij zijn. Je hebt de keuze uit bungalows of een hotel. Bekijk hier het aanbod in Iso Syöte.
 

Ski

Liefhebbers van alpine skiën en/of langlaufen kunnen hier hun hart ophalen. Vanuit het hotel of de bungalow stap je zo op de lange latten, overdag maar ook 's avonds, want van de 12 hellingen zijn er 7 verlicht. De langste afdaling is ca. 1200 m en er zijn zo'n 7 liften. Er zijn 2 pistes speciaal voor kinderen en voor de snowboarders is er een halfpipe.

Iso Syöte is in 2012 verkozen tot het beste skigebied van het jaar door de Finse Ski Vereniging. Er is zo'n 120 km aan geprepareerde loipes, waarvan 23 km verlicht. Onderweg zijn er verschillende hutten en vuurplaatsen.
 

Vervoer

Voor de safari’s word je altijd gebracht en gehaald vanaf uw accommodatie. Bij de receptie van het hotel kun je ook terecht om een taxi te bestellen. Er is een skibus die tussen de twee heuvels op en neer rijdt vanaf het hotel naar Romekievari ski restaurant onderaan de skihelling, via Syöte kylä (het dorp) naar Pikku Syöte (de kleine skihelling aan de overkant van Iso Syöte) en vice versa. Een enkele reis is vanaf € 2 per persoon. Voor informatie over openbaar vervoer kun je het beste terecht bij de receptie.
 

Geldautomaat

De dichtstbijzijnde geldautomaat is in het dorp Taivalkoski. Je kunt wel (vrijwel) overal met creditcard en pin betalen.
 

Boodschappen

Aan de voet van de heuvel is een tankstation met de Syöte Shop, een kleine supermarkt waar je terecht kunt voor de kleine boodschappen. Houd er rekening mee dat het versassortiment beperkter is dan bij ons in Nederland het geval is! Je kunt hier ook terecht voor alcoholische dranken, souvenirs en skikleding. In het dorp Syöte kylä, op de route van de skibus, ca. 6 km van de Iso-Syöte Fjell en ca. 2 km van Pikku-Syöte Fjell zijn twee kleine dorpssupermarkten. Hier kun je terecht voor alle dagelijkse boodschappen, drogisterij artikelen, kranten en er is een klein postkantoor.
 

Cultuur

In de hotel lobby, de kamers en bungalows hangen mooie aquarellen en tekeningen van een plaatselijke kunstenares, Katariina Kuukasjärvi. Zij werkt zelf ook in het hotel.
 

Restaurants

Er zijn weinig restaurants in Iso Syöte maar in het hotel kun je lekker en gevarieerd eten. Toch is er hier en daar wel wat lekkers te krijgen. Er worden ook pizza’s op bestelling bij uw bungalow geleverd, vraag ernaar bij het hotel. Wij kunnen je het volgende aanbevelen: Pikku-Syöte Restaurant, Ski Bistro Romekievari, Rolls Express, Pizzeria Pärjänkievari vlakbij lift nr. 4 en Syöte Visitor Centre’s Café.
 

Uitgaan

Iedereen ontmoet elkaar in de bar en lobby van Hotel Iso Syöte. In de Snapsibaari Shot Bar in het hotel zijn regelmatig DJ’s en karaoke-avonden.
 

Tourist Info

  • Receptie Hotel Iso Syöte

  • Syöte Visitor Centre

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel