Reisinformatie Kemi
Kemi

Reisinformatie Kemi

Kemi is een stad van ongeveer 23.500 inwoners aan de Botnische Golf en is vooral bekend om de haven met de ijsbreker Sampo, het Sneeuwkasteel Lumilinna. Het is een prettige stad om te verblijven en ligt prachtig aan de bevroren Botnische Golf met uitzicht op de vele eilandjes voor de kust. Het kleine en overzichtelijke centrum met een prettig winkelcentrum is grotendeels opnieuw opgebouwd in de jaren vijftig en zestig omdat de stad in de Tweede Wereldoorlog volledig is verwoest.
 

Vervoer

Voor de safari's word je altijd gebracht en gehaald van je accommodatie. Je kunt bij de receptie van jouw hotel terecht om een taxi te bestellen mocht dit nodig zijn.
 

Geldautomaat

Er zijn geldautomaten in het centrum van Kemi. Je kunt verder overal met creditcard of pin betalen.
 

Boodschappen

In het centrum van Kemi kun je terecht om te winkelen of voor een boodschap.
 

Cultuur

Het wereldberoemde Sneeuwkasteel LumiLinna wordt iedere winter opnieuw weer helemaal opgebouwd in Kemi, direct aan de bevroren Botnische Golf. Je zult genieten van het uitzicht op dit bouwwerk en het prachtige lichtspel op de metersdikke sneeuwmuren en hoge torens.

De andere winterattractie is de ijsbreker Sampo, waarop je mee kunt varen door het dikke ijs van de bevroren Botnische Golf. In het oude havenkwartier zijn twee interessante musea: het Kemi Kunstmuseum, met een collectie moderne kunst van Lapse kunstenaars, en het Kemi Historisch museum over de plaatselijke geschiedenis en cultuur. In de Edelsteengalerie (Jalokivigalleria) kom je meer te weten over het edelsmeedwerk in Lapland.
 

Restaurants

De leukste restaurants en eetgelegenheden vind je bij het havenfront van Kemi. In het Cumulus Hotel van Kemi kun je genieten van een uitstekend diner in het HuviRetki restaurant.
 

Uitgaan

In Kemi kun je terecht voor lekker eten en drinken en een gezellig avondje uit. Voordeel is dat er maar één plek is waar alles samenkomt en dat is vooral rond het Sneeuwkasteel en het havenfront.
 

Tourist Info

De Kemi Tourist Information is gevestigd in het stadhuis annex watertoren van Kemi (bovenin kun je lekker koffie drinken!).

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel