PRINT PAGINA

Groepsreis Luppolinna Lodge

Op je gemak genieten van het natuurschoon van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreeks vlieg je van Schiphol naar Kuusamo in Fins Lapland. Bij aankomst brengt een transfer je naar Luppolinna Lodge in Iisakki Village. Onderweg maak je al direct kennis met het prachtige winterse landschap. Na de check-in wordt er een lunch verzorgd en kun je kennismaken met de overige deelnemers van de groepsreis. De reisleider geeft je uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, maar uiteraard is er ook tijd om de prachtige lodge en omgeving te verkennen. Diner en overnachting in Luppolinna Lodge.

Dag 2

Dag 2 Instructieles langlaufen

Instructieles langlaufen

Wakker worden in een witte wereld! Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet word je door een gids opgehaald voor de instructieles langlaufen, één van de grootste hobby’s van de Finnen zelf. Tijdens deze instructie leer je de basics van deze nationale sport en als je de smaak te pakken hebt kun je de rest van de week gratis gebruik maken van langlaufski’s om zelf op pad te gaan en je techniek verder te verbeteren (en natuurlijk te genieten van de prachtige natuur om je heen). Samen met de gids oefen je de technieken en maak je een korte tocht op de loipes in de directe omgeving van de lodge.  Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch op jullie te wachten. De middag is ter vrije besteding en kun je gebruik maken van de sauna en de jacuzzi en wordt er een overheerlijk diner bereid! Overnachting in Luppolinna Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen in NP Oulanka en traditionele sauna

Sneeuwschoenwandelen in NP Oulanka en traditionele sauna

Na het ontbijt volgt een transfer naar Oulanka National Park voor een prachtige wandeling op speciale sneeuwschoenen. Op deze 'tennisrackets' zak je niet weg in de diepe sneeuw en kom je op plekken die je normaal gesproken niet zou kunnen bereiken. De wandeling voert langs de Kitkajoki rivier met een stop bij de oude watermolen Myllykoski. De natuur is hier werkelijk prachtig! Je wandelt circa 4 km en onderweg is een een koffiestop met sandwiches bij kampvuur. Aan het einde van de middag is het tijd voor de traditionele Finse sauna. Wie durft, dompelt zich onder in het naastgelegen ijswak. Dat is even koud maar wat voel je je daarna als herboren (en stoer). Opwarmen doe je in de heerlijk warme jacuzzi aan de rand van het meer. Dit is pas genieten! Houd je goed in de gaten of het noorderlicht misschien aan de hemel verschijnt? Diner en overnachting in Luppolinna Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 4-5 uur
Duur avondprogramma (sauna): ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan een rendierfarm en Laps diner

Bezoek aan een rendierfarm en Laps diner

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een bezoek aan rendieren. Per bus word je naar rendierfarm Kujala gebracht, waar de rendierhouder Juha al op je wacht. Je gaat eerst een rit van ongeveer 1,5 km met de rendierslede maken door de besneeuwde bossen. Na de rendiertocht vertelt de familie Kujala alles over het houden van deze bijzondere dieren en geniet je van een warm drankje en snack bij open vuur. Na het programma word je teruggebracht naar Luppolinna voor de lunch. Je hebt de namidddag voor jezelf. Maak gebruik van de langlaufski’s en maak een tocht naar het Ruka meer, daar heb je een mooie uitzicht naar de fjell Ruka.

De avond wordt afgesloten met een traditioneel Laps diner in ondergronds restaurant Kontioluola, de Finse naam voor berengrot. De avond begint met een drankje van de ijsbar, waarna je aanschuift voor het diner dat uit lokale delicatessen uit de wildernis bestaat zoals vis, gevangen uit de meren van Kuusamo, bessen uit de Lapse bossen en uiteraard rendiervlees geserveerd op een traditionele manier. Overnachting in Luppolinna Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Duur diner: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Arctic River Floating en Kota diner

Arctic River Floating en Kota diner

Het eerste deel van de dag is voor jezelf. Misschien wil je de skipistes in Ruka verkennen of wat winkelen? Je kunt natuurlijk ook nog een mooie wandeling maken in de omgeving! Na de lunch wacht er een stoere, maar toch laagdrempelige winteractiviteit: met een speciaal drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, drijf je de ijskoude rivier af door een sprookjesachtig landschap. Zodra je rustig op je rug dobbert ervaar je een complete rust en stilte om je heen terwijl je besneeuwde boomtoppen aan je voorbij ziet gaan. Uiteraard draag je tijdens deze activiteit ook een zwemvest en een helm en krijg je vooraf een goede instructie van de gids. Nadat je weer op de kant staat geniet je na van deze stoere prestatie met een lekker warm drankje. Vanavond vindt het diner plaats in de kota. Bij open vuur wordt er een overheerlijke lokaal gerecht geroosterd, als je het leuk vindt mag je meehelpen bij de bereiding ervan. Na de spannende activiteit van vanmiddag smaakt zo’n maaltijden bij het open vuur extra lekker. Overnachting  in Luppolinna Lodge.
Duur programma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 Husky Express!

Husky Express!

Na een goed ontbijt ga je op weg om kennis te maken met de husky’s. De husky's begroeten je vast met een oorverdovend geblaf. Je kunt ze naar hartenlust aaien en de huskyhouder vragen stellen over zijn honden. Aansluitend maak je een tocht van ca. 5 kilometer met je eigen huskyspan. Je rijdt met z'n tweeën op de slee, de één zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard kun je gedurende de rit wisselen. Lunch, diner en overnachting in Luppolinna Lodge.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag voor optionele excursie

Vrije dag voor optionele excursie

Vandaag heb je wederom de dag voor jezelf of voor een optionele excursie. In de avond alweer het laatste diner in Winterwonderland®. Overnachting in Luppolinna Lodge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: